Een LGBT’er: wat is dat precies?

Ga je op zoek naar een betrouwbare datingsite om jouw online zoektocht naar liefde te starten, dan is de kans groot dat je de afkorting ‘LGBT’ een keer tegenkomt. Heb je geen idee wat deze afkorting betekent, maar kom je de afkorting zo vaak tegen dat je dit wel graag wil weten? Lees dan meer over deze afkorting en de betekenis van LGBT op deze pagina.

De afkorting LGBT

De afkorting LGBT staat voor de Engelse woorden ‘lesbian’, ‘gay’, ‘bisexual’ en ‘transgender’. Dit betekent simpelweg dat de afkorting een verzamelnaam is voor alle homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Richt een datingsite zich op LGBT’ers, dan betekent dit simpelweg dat er alleen homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders actief zijn op deze website.

Het kan wat beledigend overkomen dat alle homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in de afkorting LGBT in feite op één hoop worden gegooid. Toch is de afkorting zeker niet beledigend bedoeld. Het is simpelweg een manier om mensen met een andere geaardheid aan te duiden, wat in bepaalde situaties erg handig is. Wordt er een feest georganiseerd voor LGBT’ers, dan weet je namelijk wel meteen wie er op dit feest (mogen) komen. Is een datingsite voor LGBT’ers, dan weet je ook meteen wat voor leden deze datingsite heeft. Dit is vooral handig voor LGBT’ers zelf.

Datingsites voor LGBT’ers

Er zijn diverse datingsites voor LGBT’ers. Sommige datingsites richten zich op alle LGBT’ers, maar er zijn ook websites die zich bijvoorbeeld alleen op homoseksuelen of lesbiennes richten. Enkele datingsites die jij kunt gebruiken als je homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transseksueel bent, zijn websites als FemFushion, VrouwVrouw, Girls.G-Dating, BiLove, Zij aan Zij, GayParship, Guys Dating, Elite Dating Gay, Lexa Gay, Gay Dating Planet en Be2. Bekijk deze datingsites eens en je vindt vanzelf een datingsite die bij jou past. Deze datingsite kun je vervolgens gebruiken om jouw ideale LGBT partner te vinden.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply