50pluss daten

Classy singles in jouw gebied

Datenboven50.nl is een datingsite die zich richt op single mannen en vrouwen met een leeftijd tussen de 45 en 65 jaar oud, die op zoek zijn naar een serieuze relatie, een date of een vriendschap. De website heeft een overzichtelijke en vlotte vormgeving en biedt verschillende functies. Denk aan de mogelijkheid om te chatten in een heus chatcafé, het versturen van persoonlijke berichten en het bekijken van profielen van andere leden.

Deze datingsite is al sinds 2005 actief en heeft op het moment van schrijven meer dan 51 duizend leden, zowel uit Nederland als ook uit België. Iets meer dan de helft (60%) van de leden is mannelijk, waardoor de verhoudingen redelijk gelijk zijn.

De betrouwbaarheid van Datenboven50.Nl

Datenboven50.nl vermeldt op haar website geen officiële keurmerken, wel geeft de datingsite haar leden de garantie dat er uitsluitend gecontroleerde profielen binnen het datingnetwerk actief zijn. Dit komt niet alleen terug in een logo met de tekst “Uitsluitend gecontroleerde profielen”, maar blijkt ook uit het mailtje wat je krijgt als je net bent aangemeld.

In een bevestigingsmail geeft Datenboven50.nl aan dat je account gecontroleerd zal worden door een medewerker. Pas wanneer het account daadwerkelijk is goedgekeurd zal het mogelijk zijn om het datingnetwerk te gebruiken. Ook hierover word je per mail op de hoogte gebracht. Een fijne gedachte, met het toenemende aantal nepprofielen op andere datingsites.

Naast het feit dat Datenboven50.nl er alles aan doet om nepprofielen te weren, verloopt de communicatie tussen je computer en het datingnetwerk via een beveiligde verbinding. Deze beveiligde verbinding herken je aan het “https://”-voorvoegsel in de URL van de website.

Tot slot beschikt de website over een uitgebreid privacybeleid, waarin onder meer te lezen valt dat je persoonlijke gegevens uitsluitend gebruikt worden om je profiel te koppelen aan mogelijk geschikte matches. Gegevens zullen dus niet aan derden worden verstrekt.

Inschrijven bij Datenboven50.nl

Het aanmaken van een account op Datenboven50.nl is gratis! Om je aan te melden doorloop je een proces van vijf pagina’s, waarbij je verschillende gegevens invoert. Zo heb je aan het eind van deze aanmeldprocedure een volledig profiel. In het eerste deel van deze aanmeldprocedure geef je een geldig e-mailadres, een wachtwoord en een gebruikersnaam op. Niet iedere gebruikersnaam is nog mogelijk, door het grote aantal leden. Vaak krijg je een alternatieve gebruikersnaam aangeboden, als blijkt dat de gewenste gebruikersnaam al bezet is. Vervolgens voer je je woonplaats, geboortedatum, geslacht en seksuele geaardheid in.

In de volgende stap komen onderwerpen als je geloofsovertuiging, opleiding, het aantal kinderen wat je hebt en bijvoorbeeld je rookgewoontes aan bod. Op basis van deze gegevens zal het systeem van Datenboven50.nl op zoek gaan naar een geschikte match in het ledenbestand van de website. Om ook daadwerkelijk geschikte matches te kunnen vinden is het belangrijk om deze gegevens naar waarheid in te voeren.

Stap drie gaat in op verschillende uiterlijke kenmerken, zoals de kleur van je haar, je gewicht, de kleur van je ogen en je lengte. In de laatste twee stappen kun je meer kwijt over je hobby’s, je muzikale interesses, wat je perfecte avondje uit is en welke sporten je bijvoorbeeld graag beoefent. Tot slot dien je jezelf in minimaal vijftien woorden beschrijven, voordat je profiel beoordeeld zal worden door een medewerker van Datenboven50.nl.

Vergeet je account niet te verifiëren met de bevestigingsmail die ze je gestuurd hebben na het aanmaken van je profiel. Pas wanneer je account geverifieerd en gecontroleerd is, kun je op zoek gaan naar matches.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply