Geschikte datingsites voor mensen met een handicap

Voor mensen met een handicap kan het vinden van een leuke single man of vrouw een hele opgave zijn. Vaak zijn gehandicapten minder zelfverzekerd, vormen hun lichamelijke of geestelijke beperking een belemmering tijdens het daten, enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over het vinden van de man of vrouw van je dromen! Met de komst van verschillende datingsites is het ook voor gehandicapten steeds gemakkelijker geworden om een leuke partner te vinden.

Singles met een handicap ontmoeten

Veel singles met een handicap zoeken naar een partner die mogelijk zelf ook een handicap heeft. Dit biedt immers het voordeel dat jullie elkaar begrijpen en meer geduld voor elkaar kunnen opbrengen. De problemen die jij hebt, zal een ander mogelijk ook hebben! Het is overigens niet zo dat single mannen en vrouwen zonder een handicap geen problemen hebben. Deze problemen zijn vaak echter van een heel andere aard. Om leuke singles met een handicap te ontmoeten kun je terecht bij verschillende clubs, die speciaal zijn opgericht om mensen met een handicap met elkaar in contact te brengen. Wist je bijvoorbeeld dat er een speciale tennisclub is voor mensen met een handicap? Of wat te denken van een club voor handbikers? Niet alleen kun je hier een vaste partner vinden, ook kun je hier nieuwe vriendschapen aangaan.

Naast deze clubs zijn er nog tal van andere organisaties die je kunnen helpen bij het vinden van een leuke partner. Een van die verenigingen is BOSK, die zich op een grote diversiteit aan beperkingen richt. Er zijn ook verschillende verenigingen die zich juist op mensen met een heel specifieke handicap richten. Deze organisaties organiseren leuke evenementen om in contact te komen met andere singles met een beperking.

Evenementen voor singles met een handicap

De evenementen die door verschillende organisaties georganiseerd worden zijn sterk uiteenlopend. Zo kun je deelnemen aan een truckersrun, samen barbecueën met andere gehandicapten, deelnemen aan een leuke cursus, enzovoorts. Door mee te doen aan een evenement die aansluit bij je persoonlijke interesses ontmoet je mensen die mogelijk dezelfde hobby’s en interesses hebben. Dit maakt het gemakkelijker om gesprekken op gang te brengen, omdat je meteen een leuk gespreksonderwerp hebt.

Tip: je kunt natuurlijk ook gewoon deelnemen aan de buurtbarbecue! Hoewel je hier waarschijnlijk geen mensen met een beperking vindt, is het wel leuk om de mensen bij jou in de buurt beter te leren kennen.

Vakanties voor mensen met een beperking

Naast deze eendaagse evenementen worden er ook speciale vakanties georganiseerd voor mensen met een beperking. Aan deze reizen doen alleen mensen met een beperking mee, die tijdens hun vakantie begeleid worden door de organisatie achter deze vakanties. Niet alleen is het leuk om lekker op vakantie te gaan, ook kun je zo nieuwe mensen ontmoeten!

Datingsites voor mensen met een beperking

Naast de mogelijkheid om singles met een beperking tijdens evenementen te ontmoeten, kun je ook voor online dating kiezen. Online dating is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden, door het groeiende aantal datingsites. Er zijn verschillende grote datingsites waarop je heel gericht naar mensen met een beperking kunt zoeken. Je vindt hier ook mensen die geen beperking hebben, maar het zelf ook geen probleem vinden dat jij wel met een beperking rondloopt. Schaam je hier niet voor, dat is helemaal niet nodig!

Parship

Een van de meest bekende online datingsites van dit moment is Parship. Deze datingsite biedt plek aan tal van verschillende soorten mensen. Mannen en vrouwen, homo’s en lesbiennes, mensen met en zonder een beperking, jong en oud, enzovoorts. Bij het aanmaken van een nieuw profiel dien je een uitgebreide persoonlijkheidstest uit te voeren, waarmee je vervolgens aan andere leden gekoppeld wordt.

Lexa

Naast Parship behoort ook Lexa al jaren tot een van de populairste datingsites. Niet alleen voor mensen met een beperking, ook voor mensen die geen beperking hebben. Je vindt hier een grote diversiteit aan singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Dit vergroot de kans dat je hier een leuke single tegenkomt! Het is aan te raden om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen, wat de kans op een succesvolle match vergroot.

G-Date

G-Date is een online datingsite die zich specifiek op mensen met een beperking richt. Dit datingnetwerk is onder meer bekend van het programma “The Undateables”, wat een tijdlang bij BNN te zien was. Je kunt hier voor drie euro per maand zoeken naar leuke singles. Ook kun je jezelf laten koppelen aan andere leden door de organisatie achter deze datingsite. Doordat veel van de leden van G-Date een beperking hebben hoef je je nergens voor te schamen!

Facebook-groepen

Facebook is vanzelfsprekend geen echte datingsite! Toch biedt Facebook de mogelijkheid om met leuke singles met een beperking in contact te komen. Er zijn verschillende groepen waarin een groot aantal mensen met een beperking actief is. Meld je aan voor zo’n groep en leer nieuwe mensen kennen. Het fijne aan Facebook is dat dit geheel gratis is en dat je waarschijnlijk al een profiel hebt. Je bepaalt zelf welke elementen van je profiel zichtbaar zijn voor andere leden.

Datingsites voor mensen met een specifieke beperking

De reeds beschreven datingsites zijn datingnetwerken waarop mensen met verschillende soorten beperkingen actief zijn. Het maakt dus niet uit of je slecht kunt lopen, of je bijvoorbeeld autisme hebt, of dat je last hebt van slechthorendheid. Je kunt op al deze datingsites een geschikte single man of vrouw vinden om de rest van je leven mee te delen! Er zijn echter ook datingsites die zich op een specifieke groep gehandicapten richten.

Online daten voor autisten

Mensen met autisme kunnen bijvoorbeeld terecht op Autisme-dating.nl, wat een relatief grote online datingsite is. Op deze datingsite zijn voornamelijk mensen met autisme actief. Hierdoor zullen mensen elkaar sneller begrijpen, wat de kans op een succesvolle match vergroot. Naast dit datingnetwerk is ook datingsite Uniekdating.nl interessant voor je. Deze datingsite richt zich op mensen met lichte beperkingen, waarvan autisme een goed voorbeeld is. Houd er bij deze datingsite rekening mee dat er met een persoonlijke intake gewerkt wordt.

Daten met slechthorenden

Ook voor slechthorenden of dove singles zijn er speciale datingsites. Een van de bekendste datingsite is Datetoo.com, waarop je mensen met verschillende lichamelijke beperkingen vindt. Op deze datingsite vind je een onderdeel die specifiek bedoeld is voor slechthorenden en doven. Andere leden van deze datingsite zullen met dezelfde problemen te maken als dat jij dat hebt, waardoor de kans op een leuke match groter wordt.

Dating voor verstandelijk beperkten

Tot slot is het ook voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals het syndroom van down, behoorlijk lastig om een leuke single man of vrouw te vinden. Datingsite Abcdate.nl is een online datingnetwerk waar je een grote groep verstandelijk beperkte singles vindt. Op deze website kun je niet alleen een vaste partner vinden om de rest van je leven mee te delen, ook kun je hier nieuwe vriendschappen opbouwen. De website is erg simpel te begrijpen, wat deze datingsite ideaal maakt voor mensen met een verstandelijke beperking.

Je eerste date organiseren

Wanneer je een leuke match gevonden hebt op een online datingsite, kun je hem of haar uitnodigen voor een eerste date. Bij je eerste date wil je direct een goede indruk achterlaten, om de kans op een vervolgdate te vergroten. Door de beperking die jij of je date heeft, kan het soms lastig zijn om een geschikte date uit te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan de beperkingen van iemand die in een rolstoel zit. In dit geval is het erg belangrijk om voor een eerste date te kiezen waar rolstoelen gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de bioscoop!

Iemand die doof of blind is heeft veel minder aan een bioscoopbezoek. In dit geval is het raadzaam om bijvoorbeeld voor een leuk etentje te kiezen, waarbij je elkaar beter kunt leren kennen. Voor mensen die blind zijn kan ook een bezoek aan een concert de moeite waard zijn tijdens de eerste date. Iemand die slechthorend is gaat wellicht liever bowlen, waarbij je alle tijd hebt om iemand beter te leren kennen.

Dergelijke dates zijn ook geschikt voor mensen met een lichte beperking of bijvoorbeeld een vorm van autisme. In het laatste geval is het belangrijk om voor een duidelijke structuur in de date te zorgen. Het is vervelend als iemand tijdens de date in paniek raakt door een gebrek aan structuur. Zorg er daarbij voor dat je de tijd voor elkaar neemt. Een eerste date kan behoorlijk spannend zijn, omdat je in een nieuwe omgeving en met nieuwe personen komt. Bouw de date daarom rustig op en loop niet te hard van stapel! Zo hebben jullie de tijd om je aan elkaar aan te passen.

Daten voor mensen met het downsyndroom

Mocht je daten met iemand die beperkt wordt door het syndroom van down, dan kun je voor een leuke date bij jou of je date thuis kiezen. Ga bijvoorbeeld lekker knutselen, maak een mooi schilderij of kijk je favoriete film! Zo heb je alle tijd om elkaar beter te leren kennen en komen jullie niet in vervelende situaties terecht, zoals problemen bij het vinden van de weg, problemen in het openbaar vervoer, enzovoorts.

Openlijk praten over je beperking

Wanneer je voor online dating kiest zal op basis van je profielfoto wellicht niet direct duidelijk zijn dat je een beperking hebt. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die doof of slechtziend zijn, mensen met autisme of mensen met soortgelijke beperkingen. Toch is het belangrijk om je date op de hoogte te brengen van de beperking die je hebt. Het kan immers een ongemakkelijke of zelfs vervelende situatie opleveren als je dit tijdens een eerste date met je match moet delen. Daarbij is het helemaal niet erg om openlijk over je beperking te praten met anderen.

Een van de mogelijkheden die je hebt om je handicap kenbaar te maken is door dit in je profiel te vermelden. Wanneer iemand je profiel bekijkt zal meteen duidelijk worden met welke beperking je te maken hebt. Het is vervolgens aan de ander om te bepalen of hij/zij je een berichtje stuurt voor een nadere kennismaking. Wees je ervan bewust dat een beperking niet iets is om je voor te schamen! Hoewel je misschien slechthorend bent, heb je ook altijd een aantal goede kanten. Denk aan je spontane, lieve karakter, je kennis over bepaalde onderwerpen, je creativiteit, enzovoorts.

Tijdens de date praten over je beperking

Een match zal geïnteresseerd zijn in de beperking die je hebt. Dit kan betekenen dat een match je hier tijdens een eerste date naar zal vragen. Denk bijvoorbeeld aan de beperkingen die een handicap met zich meebrengt, de dingen die je als gevolg van de handicap niet of minder goed kunt doen, enzovoorts. Probeer deze vragen niet te negatief te beantwoorden, maar benoem juist de dingen die je nog wel goed kunt! Door je handicap een positieve draai te geven kun je een match verleiden om nog eens op date te gaan na jullie eerste afspraakje. Wist je bijvoorbeeld dat mensen met het downsyndroom ontzettend lief en zachtaardig zijn?

Mocht je niet eerder over je handicap gesproken hebben, dan kan een eerste date het moment zijn om dit alsnog kenbaar te maken. Je eerste indruk was mogelijk al heel positief, waardoor een match je waarschijnlijk niet snel zal afwijzen vanwege je beperking. Je hebt het immers al gezellig tijdens de date!

Daten met een handicap

Voor mensen met een handicap is een date een uiterst spannende aangelegenheid. Dit is niet voor niets, want je komt in contact met mensen die je nog niet kent. Daarbij zal je een date organiseren op een plek waar je mogelijk nooit eerder geweest bent. Probeer echter zo goed mogelijk te genieten van je date, ongeacht de uitkomst ervan. Door te daten doe je ervaring op die je op een later moment kunt gebruiken voor een volgende date. Er zijn verschillende manieren om je date zo leuk en gezellig mogelijk te maken.

Hoewel je handicap in eerste instantie de aandacht zal trekken bij een match, wil je voorkomen dat het de gehele date over je handicap gaat. Degene met wie je de date hebt is immers niet je broer of zus, maar een potentiële partner! Probeer dus te voorkomen dat iemand je zielig vindt, wat vaak helemaal niet zo is. Dit doe je door je gevoelens te bespreken, maar de nadruk te leggen op de activiteiten die je gewoon kunt doen met je handicap. Daarbij kun je meer vertellen over de gevoelens die je voor je match hebt! Waarom ben je juist voor hem of haar gevallen? Wat maakte zijn profielfoto zo leuk? Enzovoorts.

Een verzorger mee naar je date

Het kan voorkomen dat je niet zelfstandig naar een date kunt reizen, waardoor je wellicht een verzorger meeneemt die je op de plek van je date af kan zetten en weer op kan halen. Het is van verschillende aspecten afhankelijk wat de rol van een verzorger moet zijn tijdens de date. Bovenal doe je er verstandig aan om dit vooraf te bespreken met je verzorger! Mocht je match ook een verzorger hebben, dan kun je dit natuurlijk ook met je match zelf bespreken. Op de langere termijn kan je match de taken van een verzorger overnemen door je bijvoorbeeld op te halen voor een afspraakje.

Tip: bekijk de afleveringen van het televisieprogramma “The Undateables” nog eens terug! In dit programma gaan mensen met verschillende beperkingen met elkaar op date. Je kunt veel leren van de manier waarop deze mensen gedurende de afleveringen. Niet alleen doe je inspiratie op voor je eigen date, ook kun je zien wat de rol van de verzorger van deze singles binnen het programma is. Ideaal als je je eerste date behoorlijk spannend vindt!

Schakel een datingcoach in

Wanneer blijkt dat online dating minder succesvol voor je is dan je op voorhand had verwacht kun je voor een alternatief kiezen om een leuke match te vinden. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het inschakelen van een datingcoach? Een datingcoach kan naar een geschikte match zoeken, kan je helpen bij het organiseren van een eerste date, enzovoorts. Voordat het daadwerkelijk tot een date komt zal degene met wie je de date hebt uitgebreid gescreend worden. Zo weet een datingcoach zeker dat hij of zij bij je past! Op die manier worden ongemakkelijke en vervelende situaties uit de weg gegaan tijdens de date.

Er zijn op internet verschillende organisaties te vinden die je hulp aan kunnen bieden bij het vinden van een leuke partner. Het eerste gesprek met een datingcoach kan behoorlijk spannend zijn. Schaam je hier echter niet voor, want je bent niet de enige die dit spannend vindt! Tijdens het intakegesprek leer je de datingcoach beter kennen en kunnen jullie een traject opstellen voor de maanden die komen gaan.

Vaak wordt begonnen met het opstellen van een uitgebreid datingprofiel. Dit is zowel een profiel van jezelf, als van het type man of vrouw wat je zoekt. Wil je bijvoorbeeld daten met iemand die ook een beperking heeft? Ben je op zoek naar iemand die ouder of juist jonger is dan jij bent? Enzovoorts. Op basis van dit datingprofiel kan een datingcoach op zoek gaan naar een geschikte match. Vaak komt een datingcoach met meerdere voorstellen, waaruit jij vervolgens een keuze kunt maken. Een datingcoach helpt niet alleen bij het vinden van een partner, maar kan je ook helpen bij het opbouwen van nieuwe vriendschappen.

Heb je een leuke match gevonden via je datingcoach? Tijd voor de eerste date! Een datingcoach zal je helpen bij het organiseren van deze date, wat de kans op succes zo groot mogelijk maakt. Op basis van de eerste date kan een datingcoach je helpen bij het organiseren van de tweede date.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply