Parship

Al jaren is Parship een van de meest bekende datingsites binnen Nederland. Parship richt zich op single mannen en vrouwen, die een HBO- of WO-achtergrond hebben. Niet voor niets zegt men in de reclamespots: “dating voor hoger opgeleiden.” Naast het feit dat de meeste leden van Parship hoger opgeleid zijn, richt de datingsite zich daarnaast op mensen met een leeftijd ouder dan 30 jaar (45% van de leden). Voor een eenmalige afspraak of een vriendschap ben je bij Parship niet op het juiste adres, de datingsite is voornamelijk bedoeld voor singles die een langdurige liefdesrelatie nastreven.

Parship biedt haar leden twee mobiele apps aan, waarvan je een specifiek kunt gebruikt om te chatten met andere leden.

De betrouwbaarheid van Parship

Het feit dat Parship zo bekend is in Nederland en daarbij actief gepromoot wordt via radio- en televisiecommercials, maakt Parship op voorhand al betrouwbaarder dan de meeste andere datingsites. Ook de website van Parship ziet er overzichtelijk en betrouwbaar uit. Belangrijker is echter het feit dat Parship over het Veilig Daten-keurmerk beschikt, evenals dat de website is aangesloten bij het Thuiswinkelwaarborgkeurmerk. Beide keurmerken garanderen de kwaliteit van de datingsite. Het is niet zonder meer mogelijk om je als datingsite bij deze keurmerken aan te sluiten. In Nederland zijn er momenteel slechts negen datingsites die over het Veilig Daten-keurmerk beschikken. Niet voor niets wordt Parship beschouwd als een van de veiligste datingnetwerken in Nederland.

Standaard worden profielen van Parship op echtheid gecontroleerd, om nepprofielen zo goed mogelijk van de website te weren. Ook wordt je privacy op verschillende manieren gewaarborgd door Parship. De kans dat anderen bij je persoonlijke gegevens kunnen komen is hierdoor minimaal.

Ook werd Parship in 2014 genomineerd voor de beste datingsite. Deze nominatie werd uitgereikt vanwege de betrouwbaarheid en het succes van de datingsite.

Wanneer je een account op Parship hebt aangemaakt krijg je direct een aantal handige tips van de makers van Parship. Zij leggen je in een paar handige stappen uit hoe je gebruik kunt maken van de verschillende functies op Parship. De tips zijn uitgebreid en helpen je om het eerste contact te leggen, een eerste date te regelen, je profiel verder in te vullen en ze geven je uitleg over online datingsite in het algemeen. Het is zeer de moeite waard om deze tips in alle rust door te nemen, voordat je actief deel gaat nemen aan het datingplatform wat Parship je biedt.

Bovenstaande aspecten maken Parship tot een betrouwbare en kwalitatieve datingsite. Zeker de keurmerken dragen bij aan de betrouwbaarheid van Parship, evenals de handmatige controle van profielen. In de algemene voorwaarden en het privacy statement van Parship lees je precies hoe er met je persoonlijke gegevens wordt omgegaan. Bij het aanmaken van een account dien je akkoord te gaan met beide documenten.

back to menu ↑ Inschrijven bij Parship

Het is heel eenvoudig om een nieuw account aan te maken bij Parship. Bij het aanmaken van een account voer je je geslacht in, geef je aan naar wat voor type single je zoekt en geef je een e-mailadres en wachtwoord op. Vervolgens krijg je een vragenlijst van circa twintig minuten voorgeschoteld, waarmee je je profiel verder in kunt vullen. Hoewel twintig minuten op voorhand wellicht wat lang lijkt, blijkt het tegendeel waar te zijn! De vragenlijst zet je aan het denken en zorgt ervoor dat je profiel aansluit bij je hobby’s, denkwijze en interesses. Tijdens de vragenlijst kun je zien hoever je in het proces bent en hoeveel je dus nog moet invullen.

Door de vragenlijst naar waarheid in te vullen wordt het voor het systeem makkelijker om een geschikte match te vinden. De match zal qua interesses, overtuigingen en hobby’s aansluiten bij je profiel, waardoor de kans op een succesvolle match groter wordt.

Na het invullen van de vragenlijst kun je je profiel verder aanvullen met persoonlijke gegevens, het type single wat je zoekt, en soortgelijke informatie. Wanneer je het volledige proces doorlopen hebt krijg je direct een aantal voorstellen van mogelijke matches. Tijd om aan de slag te gaan!

Parship back to menu ↑ kosten

Het is mogelijk om je account bij Parship voor een bepaalde tijd gratis uit te proberen. Je krijgt hierbij toegang tot de basisfuncties van de datingsite. Wanneer je gebruik wenst te maken van meer functies kun je een betaald lidmaatschap afsluiten.

Met een betaald lidmaatschap is het mogelijk om foto’s van andere leden te bekijken, kun je contactinformatie van leden inzien (alleen bij een lidmaatschap van 12 of 24 maanden) en krijg je een persoonlijkheidsrapport toegestuurd. Bij het kiezen van een lidmaatschap heb je de keuze uit drie verschillende lidmaatschappen:

 • 6 maanden (half jaar) voor €44,90 per maand.
 • 12 maanden voor €25,42 per maand.
 • 24 maanden voor €19,47 per maand.

De mobiele back to menu ↑ app van Parship

Een van de voordelen van Parship is dat er een mobiele app aan leden wordt aangeboden. Deze app is zowel te gebruiken op apparaten van Apple, als ook op apparaten met Android. De app kan logischerwijs alleen gebruikt worden als je al een account hebt aangemaakt bij Parship. Met de app is het mogelijk om nieuwe foto’s te uploaden, te bladeren door mogelijke matches, foto’s te bekijken van andere leden en nieuwe berichten te lezen.

Naast de standaardapp van Parship biedt de datingsite ook Parship Messenger, een losse app. Deze app biedt je de mogelijkheid om te chatten met andere leden. Je wordt met deze app via pushberichten op de hoogte gehouden van inkomende berichten. Beide apps zijn gratis te downloaden en alleen door leden van Parship te gebruiken.

back to menu ↑ Acties en kortingen

Parship heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina. Hou je van reizen? neem dan een kijkje op de single reizen pagina.

back to menu ↑ Uitschrijven bij Parship

Wanneer je de ideale match gevonden hebt of om andere redenen niet langer gebruik wenst te maken van Parship, dan kun je je account heel eenvoudig verwijderen. Parship opzeggen werkt eenvoudig.Log hiervoor in op de website en ga naar het kopje ‘Mijn Parship’. Bij je instellingen vind je de mogelijkheid om je account definitief te verwijderen en jezelf uit te schrijven. Zo kun je met een gerust hart een andere dating site uitproberen.

Let op: als je op het moment van uitschrijven nog een lopend betaald lidmaatschap hebt, worden de kosten voor de resterende maanden niet vergoed.

Wil je een online datingsite kiezen? Bij vrijwel alle datingsites kun je je gratis inschrijven.

back to menu ↑ Contact adres

PARSHIP.nl fungeert in Nederland onder de naam PE Digital NL/BE

PE Digital GmbH (Parship gmbh)
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam
Tel. +31 (0) 20 – 2402520

Heb je een vraag over het gebruik van PARSHIP? Stuur dan een e-mail naar: klantenservice@parship.nl. Wil je contact opnemen met de afdeling Marketing? Stuur dan een mail naar: b2b@parship.nl.

PARSHIP.NL is onderdeel van PE Digital GmbH. Hoofdkantoor en statutaire zetel:
PE Digital GmbH
Speersort 10
20095 Hamburg
Duitsland

Directie:
Tim Schiffers, Henning Rönneberg, Marc Schachtel

KvK-nummer: 30191262

BTW-identificatienummer NL812515171B01

Parship

back to menu ↑ FAQ

Bekijk hieronder de veel gestelde vragen

Welke contactmogelijkheden zijn er?

Wil je contact opnemen met een ander lid, dan heb je de volgende mogelijheden: Ijsbreker Bij het versturen van een Ijsbreker beantwoord je vooraf 4 vragen. Diegene die de ijsbreker ontvangt, zal dezelfde vragen ontvangen. Op deze wijze kom je meer over elkaar te weten. Zitten we op 1 lijn? Wordt het ijs gebroken? Je zult het ondervinden met deze functie.

Glimlach

Een Glimlach kan leuke resultaten opleveren. Wanneer je een glimlach verstuurt, kun je een persoonlijk bericht hieraan toevoegen. Ook kun je jouw foto’s zichtbaar maken.

Commentaar Zie je een gedachtenwolkje boven een profielfoto? Dan kun je hier op reageren op hetgeen wat een ander lid heeft geschreven. Daarbij kun je jouw foto’s zichtbaar maken.

Bericht

Ben jij Premiumlid? Dan heb jij het voorrecht om berichten te versturen. Vertel waarom jij uitgerekent hem of haar een bericht stuurt. Pakt dit goed uit? Dan kan het daten beginnen.

Foto’s zichtbaar maken Klik je op foto’s vrijgeven? Dan kan de betreffende persoon jouw foto’s bekijken. Bevalt het toch niet? Dan kun je jouw foto’s eenvoudigweg weer verbergen.

Ik wil een foto uitwisselen, hoe werkt dit?

Bij Parship heb jij alles zelf in de hand. Je kunt net zo lang anoniem blijven als jij wilt. Alle foto’s worden automatisch afgeschermd. Jij kunt zelf bepalen wanneer jij deze wilt vrijgeven.

Een foto vrijgeven kan bij: IJsbreker, Glimlach, Commentaar of door een persoonlijk bericht te sturen. Deze optie geldt voor Premium-leden. Let op: je kunt altijd jouw foto’s weer afschermen.

Wat kan ik doen om sneller met andere in contact te komen?

Het belangrijkste in om jouw profiel volledig in te vullen. Vertel wie je bent en wat jou bezig houdt. Wees hierin zo speficiek mogelijk. Hierdoor ontstaat ere en beter beeld over jou.

Bezoek Parship regelmatig Leden van Parship kunnen zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest. Hoe vaker jij actief bent, des te groter de kans op contact

 • Log in op Parship en klik op “Mijn Parship”
 • Klik op “Wat mij nu bezighoudt”
 • Vertel wat je denkt en voelt
 • Gebruik maximal 120 tekens
 • Klik op “Wijzigen” om alles op te slaan

Houd je profiel bij

Vertel over je nevenactiviteiten over je doelen in het leven. Ga hiervoor naar: “Mijn parship-profiel” en dan “Overig”. Hoe specifieker, des te beter. Gebruik de “Bezoekerslijst” optie en bekijk profielen van andere leden

Jij kunt bekijken welke leden jouw profiel hebben bekeken en andersom. Hieruit kan een contactverzoek ontstaan.

Zoekciterea vergroten

Door deze optie te vergroten, zal het aanbod van leden ook groter worden.

Neem de 1e stap

Gebruik de “Ijsbreker” ,“Glimlach” of stuur een bericht.

Ik wil een contact verwijderen, hoe werkt dit?

Partnervoorstel verwijderen:

 • Zoek een profiel dat je wilt verwijderen
 • Klik op “Menu”
 • Klik op “Voorstel verwijderen” om dit te bevestigen

Andere leden verwijderen

 • Zoek een profiel dat je wilt verwijderen
 • Klik op “Menu” en daarna op “Contact verwijderen”
 • Geef aan waarom je het contact wil beeindigen

Hoelang blijft een bericht bewaard in mijn inbox?

Alle berichten komen binnen in jouw inbox. Om een bericht te verwijderen doe je het volgende:

 • Selecteer het bericht dat je wilt verwijderen en klik op “verwijderen”
 • Is het bericht al geopend? Klik dan op het “prullenbak-icoontje

Welke opties zijn gratis en welke opties zijn betaald?

Gratis lidmaatschap

 • Persoonlijkheidstest;
 • Partnersvoorstellen;
 • Profielen bekijken;
 • Ijsbreker of Glimlach versturen;
 • Persoonlijke berichten versturen.

Betaald lidmaatschap

 • Onbeperkt berichten sturen en lezen;
 • Vrijgegeven foto’s bekijken;
 • Bezoekerslijst bekijken;
 • Sorten van Partnervoorstellen (op afstand);
 • Uitgebreid Parship=persoonlijkheidsrapport per e-mail.

Een van mijn contacten is niet zichtbaar, hoe kan dit?

Dat een van jouw contacten niet meer zichtbaar is, kan de volgende redenen hebben als een Parship-lid:

 • zijn profiel heeft verwijderd en het abonnement heeft opgezegd;
 • jouw contactmogelijkheid heeft geblokkeerd;
 • is geblokkeerd door de klantenservice vanwege wangedrag.

Ik kan geen Ijsbreker versturen. Wat gaat er fout?

Je kan alleen een “Ijsbreker” versturen naar een lid die in hetzelfde land woont als jij. Woon jij zelf in Nederland en wil je contact opnemen met iemand uit Belgie? Verstuur dan een “Glimlach” Een Premium-lid heeft extra mogelijkheden zoals: een foto sturen of een persoonlijk bericht.

Hoe kan ik een “Glimlach” versturen?

Een Glimlach kost weinig moeite en kan leuke resultaten opleveren. Het is tevens een van de snelste manieren om in contact te komen. Je kunt de volgende stappen ondernemen:

 • Klik op “Glimlach versturen” in het profiel van jouw partnervoorstel;
 • Schrijf een leuk persoonlijk bericht en geef eventueel een van jouw foto’s vrij;
 • Klik op “Versturen” om jouw Glimlach over te brengen.

Ik krijg helemaal geen berichten terug, waarom niet?

Dit kan verschillende factoren hebben. De persoon in kwestie kan bijvoorbeeld:

 • geen interesse in jouw contactverzoek;
 • al iemand hebben gevonden en heeft zijn profiel nog niet verborgen;
 • op vakantie zijn of het te druk hebben om te reageren.

Wat de reden ook mag zijn; geduld is een schone zaak. Geef het tijd en neem ondertussen contact op met een ander lid.

Blijven mijn gegevens anoniem?

 • Ja! Parship zal jouw gegevens nooit delen met derden. Denk aan ( n.a.w. gegevens, e-mailadres etc)
 • Leden kunnen alleen de eerste 2 cijfers van jouw postcode bekijken

Anoniem blijven op Parship 

 • Je wordt alleen aan leden voorgesteld met jou anonieme Parship-code
 • Jouw foto’s worden afgeschermd net zolang jij dit wilt
 • Jij geeft zelf aan wie jouw foto’s mogen bekijken

Ik wil alleen partnervoorstellen uit mijn eigen regio ontvangen. Hoe werkt dat?

Wil je een partner vinden in Zeeland, Rotterdam of in Antwerpen? Stel dan het volgende in:

 • Klik in jouw profiel op “partnervoorstellen”
 • Klik vervoglens op “zoekinstellingen aanpassen”
 • Selecteer jouw wensen om op klik op “wijzigen” om het definitief te maken

Ik begrijp de symbolen niet in mijn inbox. Wat hoort waar bij?

 • Persoonlijk bericht = envelop
 • Ijsbreker = pinpongbatje
 • Glimlach = Smiley
 • Foto vrijgave = foto lijstje
 • Compliment = duim omhoog
 • Welkomstgroet = tekst wolkje
 • Wat mij op dit moment bezighoudt = tekst ballon

Een welkomstgroet, wat is dat?

Wanneer je een welkomstgroet verstuurt, kun je de interesse wekken van een ander lid. Log in op Parship en kijk op de homepage op “Nieuw” Wanneer je op een profiel klikt, kun je “Nu hallo zeggen.”

Ongetwijfeld wordt dit door een ander lid opgemerkt. Hij of zij kan besluiten contact met jou op te nemen in de vorm van een Glimlach maar wellicht ook met een contactverzoek.

Een bezoekerslijst, wat is dat?

Dit is een lijst van alle bezoeken van andere Parship-leden. Zo zie je welke mensen interesse hebben getoond in jou. Ben je Premium-lid? Dan kun je maximaal 20 leden zien. Als gratis lid zie je maximaal 3 leden.

Om de lijst in te zien, navigeer je naar: “Partnervoorstellen”

Ik wil iemand als favoriet markeren. Hoe doe ik dat?

Wanneer je een interessant profiel bent tegenkomen doe je het volgende:

 • Klik bij een partnervoorstel op “sterretje”
 • Gemarkeerde profielen kun je eenvoudig terugzien onder: “Mijn Favorieten”.

Matching-punten, wat houdt dit in?

Hiermee kun je zien hoe goed iemand bij jou past op basis van de Parship-principe ( gebaseerd op een bewezen wetenschappelijk onderzoek )

De punten beginnen bij 60 en kunnen oplopen tot 140. Zie je dat een contactvoorstel 100 punten heeft? Dan is de score gemiddeld. Wanneer een contactvoorstel 110 punten of meer heeft, is di teen uitstekende score.

Jij beslist zelf met wie je contact opneemt.

Ik wil een ijsbreker versturen. Hoe doe ik dit?

 • Klik op “Ijsbreker versturen” bij een profiel dat je hebt gezien;
 • Beantwoord 4 vragen over wat jou dagelijks bezighoudt
 • Geef een reden op jouw mogelijke partner dezelfde antwoorden geeft. (bijvoorbeeld: ik betaal alles bij de eerste date)
 • Verstuur de “Ijsbreker”
 • Jouw “Ijsbreker-partner” beantwoord de 4 vragen eveneens
 • Vergelijk de antwoorden en trek je conclussie

Wat nu?

Hebben jullie vrijwel dezelfde antwoorden? Dan kun je jouw belofte uitvoeren. Gebruik dit moment om verdere stappen te ondernemen.

Let op: De Ijsbreker werkt alleen als het andere in het zelfde land woont als jij.

Op welke manieren kan ik zoeken?

Navigeer naar: “mijn zoekinstellingen” en dan naar “zoek instellingen wijzigen”. Je kunt onder andere zoeken op:

 • Lichaamslengte,
 • Leeftijd,
 • Roker, gelegenheidsroker of niet-roker,
 • Kinderen of kinderloos,
 • Inkomen,
 • Opleiding
 • Landen en provincies.

Ik wil afzien van mijn bestelling. Kan ik deze herroepen?

Ja. Je hebt een bedenktermijn van 14 dagen. Wanneer je binnen dit termijn gebruik hebt gemaakt van de dienst, komt Parship in aanmerking voor waardecomensatie. Dit bedrag is 64,50 euro.

Je kunt bestelling herroepen via een brief, fax of e-mail. Deze dien je te richten naar:

Per post: PE Digital GmbH Parship Klantenservice Nederland – Speersort 10 D-20095 Hamburg Duitsland

Per fax: +49 (0)40 4600 26 164 Per e-mail: klantenservice@parship.nl

Ik wil Premium-lid worden. Hoe werkt dit?

Schrijf je gratis in op Parship en bevestig jouw inschrijving. Volg daarna de onderstaande 3 stappen:

 • Selecteer een looptijd (keuze uit 6,12 of 24 maanden);
 • Selecteer een betaalmethode (iDeal, PayPal of Creditcard;
 • Vul je adresgegevens in.

Nadat de betaling is verwerkt, kun je direct gebruikmaken van alle betaalde functionaliteiten.

Parship verlengd mijn Premium-lidmaatschap. Waarom?

Het verlengen gebeurd automatisch zodat jij ongestoord contact kunt leggen met andere leden.

Heb je een abonnement van 6 maanden? Dan wordt deze zonder opzegging met 6 maanden verlengd.

Wil je dit niet? Dan dien je jouw abonnement op te zeggen. Je hebt 1 maand opzegtermijn.

Hoe word ik lid van Parship?

 • Bezoek “Parship.nl” en selecteer wie jij bent. (man of vrouw)
 • Geef aan of je een man of vrouw zoekt en klik daarna op “Nu gratis aanmelden”
 • Vul je e-mailadres en wachtwoord in en klik op “Nu gratis aanmelden”
 • Vul de persoonlijkheidstest in ( duurt ongeveer 20 minuten)
 • Bekijk de contactvoorstellen en start met daten

Ben jij benieuwd naar de parship ervaringen? Kijk onderaan deze pagina.

Tags:

7 Comments
 1. Reply
  Erol november 14, 2017 at 2:23 pm

  Ik was op zoek naar een serieuze relatie, maar wat vind ik Parship toch een slechte site. Ik kwam dus een website tegen waar stond: meld je gratis aan bij Parship. Ik dacht, dan doen we dat gewoon. Het duurde super lang om me in te schrijven. Ik begrijp niet echt waarom deze site zich specifiek richt op dating voor hogeropgeleiden. Je hoeft niet perse een hoge opleiding te hebben genoten, wil je je voor deze datingsite inschrijven. Ik zal wat parship details geven:

  Pas op voor stilzwijgend verlengen en let op voor de uitgebreide persoonlijkheidstest. Verwacht ook niet meteen leuke dates. Het kost nogal wat tijd

 2. Reply
  Famke oktober 23, 2017 at 10:43 am

  Ik ben nu 3 maanden lid en zeer tevreden. Genoeg respons.

  • Reply
   Johan Ter veer november 14, 2017 at 2:53 pm

   Het zal wel. Ik bel die naai contract helemaal zat! Ze zouden echt iets aan die privacy policy moeten doen. Ik kreeg nog steeds mails terwijl ik duidelijk heb aangegeven dat ik een paar maanden op vakantie was. Ik heb nog een paar hoog opgeleide dames gesproken. Daten bij Parship mag wel stukken goedkoper als je het mij vraagt. Andere algemene datingsites zoals Lexa zijn al wat goedkoper, maar daar zit ook alleen maar tuig. Voor mij alleen maar senioren dating, dus 50plus vrouwen: helaas nog te weinig contacten opgedaan.

   Nog voor degenen die spannend willen daten. Probeer Victoria Milan eens uit. Ik heb nog niet betaald, want ik wil eerst de kat uit de boom kijken en wellicht scoor ik nog een leuke date.

 3. Reply
  Eliane november 12, 2016 at 8:35 pm

  Op 18 september werd ik premium- lid voor een jaar.
  Na de nodige strubbelingen omdat er nog een oude code in jullie bestand zat, waardoor ik wekenlang geen toegang had tot jullie side, ben ik nu verbijsterd omdat er al in weken, WEKEN geen mogelijke candidaten worden voorgesteld.. Ik moet mijn profiel verbeteren. Dat doe ik dus. Resultaat: nog steeds geen mogelijke partners. Een enkele meneer wordt 4 keer voorgesteld; hij reageert niet op mijn profiel, en ik niet op het zijne.
  Ik ga dus ook niemand, NIEMAND, aanraden om gebruik te maken van jullie kennelijk niet bestaande service.
  Ik weet heus wel dat het bijna ondoenlijk is om met duizenden leden rekening te houden, maar nu, maanden verder,zou het wel hoffelijk zijn als jullie luisteren naar een absoluut niet tevreden klant.
  Hoor ik nu alweer niks van jullie? Betalen jullie het inleggeld terug? Leveren jullie eindelijk de aangeboden diensten? Of moet ik een klacht indienen bij de consumentenbond? REAGEER TENMINSTE!!!!!

  Gewenste oplossing:
  1) als er een excuus wordt aangeboden
  2) als er eindelijk een lijst wordt voorgesteld van mogelijke candidaten
  3) als jullie de hele gang van zaken vereenvoudigen
  4) als jullie je niet opstellen als een geborneerde schoolmeester.

 4. Reply
  Arie november 12, 2016 at 1:57 pm

  Ik heb toch maar een gokje gewaagd en mij bij Parship aangemeld. Wat duurde het lang om de Persoonlijkheidstest af te werken. Inmiddels heb ik met vrouwen contact gehad. Het ging erg moeizaam, maar er is toch een date uit voortgekomen. Helaas moet ik wel 100 KM rijden om haar te zien, maar dat heb ik er voor over. In eerste instantie schrok ik van de kosten. Ik heb een 6 maanden Premium abonnement afgesloten voor 44,90 euro per maand. Al met al, toch het proberen waard. Voor degene die nog twijfelen over PARSHIP. Gewoon proberen. “Je moet even in buidel tasten”, maar je krijgt er zeker wat voor terug.

  • Reply
   Terence november 12, 2016 at 2:04 pm

   Dag Arie! Ik twijfel nog steeds tussen Parship en EliteDating. Je review stelt mij enigsinds gerust. Het is wel prijzig, dat is het probleem voor mij. Helaas moet ik er echt voor sparen en als het dan ook nog eens tegenvalt, ben ik de klos.

   • Reply
    Willem november 16, 2017 at 11:17 pm

    Ik zou sowieso daar niet mee in zee gaan. Denk je echt dat jouw oplossing gaan inwilligen? Hopelijk heb je leuke dates gehad en heb je ze goed leren kennen. Ik zeg succes!

Leave a reply