Een van de grootste datingsites van Nederland is Lexa.nl. De datingsite is actief sinds 2002 en heeft inmiddels een zeer uitgebreid ledenbestand opgebouwd. Lexa.nl staat bekend om zijn betrouwbaarheid. De datingsite claimt dat er elke week zo een 35.000 dates ontstaan vanuit de site. Naast het datingaspect organiseert Lexa ook Single Events. Denk hierbij aan gezellige borrels of een leuke cocktail workshop waarbij je in een relaxte omgeving singles kan leren kennen. Lees meer over Lexa Events.

De betrouwbaarheid van Lexa

Lexa.nl is een heel bekende datingsite in Nederland en daarmee ook de vele succesverhalen. Er wordt vaak gesproken over dat men een leuke date had via Lexa of dat er relaties uit ontstaan zijn. Zo claimt Lexa dat ze wekelijks minstens 200 succesverhalen hebben. Er komen dagelijks nieuwe aanmeldingen binnen door de radio en de vele reclame spots op televisie. Lexa is een uiterst betrouwbare datingsite en beschikt over het keurmerk “Veilig Daten”.

Aanmelden bij Lexa is gratis, hierna kun je een kijkje nemen bij alle functionaliteiten. Zo krijg je bijvoorbeeld te zien wanneer je een bericht ontvangen hebt, maar om het bericht ook in te kunnen zien en te beantwoorden, hetzelfde met flirts en foto’s, dien je een betaald lid te worden. De kosten worden verder omschreven in het kopje “Kosten”.

Lexa is niet gratis, maar de datingsite heeft regelmatig aanbiedingen lopen voor nieuwe leden, waarbij je de datingsite gratis uit kunt proberen. Daarnaast kun je terecht op de datingsite voor tips. Zo krijg je bijvoorbeeld om je een handje te helpen dagelijks een voorstel van 6 profielen, genaamd een “daily 6”, aan de hand van jouw opgegeven voorkeuren. Met een keuringssysteem kun je zelf bepalen of het voorstel iets voor je is of niet en door middel van je keuzegedrag wordt dat aangegeven aan het voorstel.

back to menu ↑ Hoe werkt het inschrijven & inloggen op Lexa

Er zitten geen kosten verbonden aan het inschrijven bij Lexa. Je vult je e-mailadres in, een gebruikersnaam, je geboortedatum en je postcode, vrij eenvoudig op oogopslag. Klik je daarna op “bekijk profielen” dan wordt je gevraagd om meer informatie over jezelf aan te vullen, zoals je interesses, je geloofsovertuiging, of je kinderen hebt, je beroep, heb je huisdieren, over je persoonlijkheid, je uiterlijke kenmerken enzovoorts, maar ook heel belangrijk, over waar je naar op zoek bent in een ander. Dit is echter niet verplicht om in te vullen. Hierna vul je een profieltekst in en load je een foto up en kun je gaan beginnen. Bij het aanvullen van je informatie kun je overal maar één ding aanvinken. Je kunt dus niet gevoelig, spontaan en avontuurlijk alle drie aanklikken. Hetzelfde geldt voor je burgelijke staat, het kan niet “gescheiden” en “uit elkaar zijn”, je moet eentje kiezen. Verder in het proces is het wel mogelijk, het verschilt. Nadat je alles ingevuld hebt krijg je een verifieerlink via de e-mail. Nadat je je profiel geverifieerd hebt kun je aan de slag.

Lexa back to menu ↑ kosten

Bij het inschrijven bij Lexa krijg je eerste instantie direct een gratis lidmaatschap. Maar wil je gebruik maken van de volle functionaliteiten zoals bijvoorbeeld je berichten lezen en erop reageren, dien je een betaald lidmaatschap aan te schaffen.

Je kunt in plaats van een gelimiteerd “gratis lidmaatschap” upgraden naar een “full membership”. De kosten hiervan bedragen:

  • €9.99 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden
  • €12.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • €24.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand

Tevens heb je de extra optie genaamd “Booster”. Deze optie houdt in dat je profiel beter zichtbaar zal zijn voor anderen en de kosten zijn €1.99.

Je kunt besparen met een smartphone abonnement, lees hier meer over onder het kopje “Lexa app”. De betaling van de abonnementen doe je door middel van Papypal, Crredit Card of iDeal en gebeurd via een beveiligde verbinding.

Kies je voor een full membership van 3 of 6 maanden zal het volledige bedrag in een keer afgeschreven worden. In termijnen betalen is ook mogelijk en kosteloos. Voor 3 maanden lang betaal je dan €19.98 per maand en krijg je een 6 maanden lidmaatschap.

Loopt je lidmaatschap af, dan zal Lexa deze telkens stil verlengen met een maand, dit wordt afgeschreven via automatische incasso, tótdat jij deze opzegt. Wanneer Lexa besloten heeft een tariefwijziging door te voeren kan het gefactureerde bedrag afwijken. Zodra je je betaling bevestigd geef je hiervoor automatische toestemming.

Na het aangaan van je lidmaatschap heb je 14 dagen herroepingsrecht, zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden.

De Lexa back to menu ↑ App

Naast de reguliere functionaliteiten op de website beschikt Lexa ook over een mobiele dating app. Hiermee ben je op straat altijd actief, je kunt op zoek on the go en berichten beantwoorden terwijl je onderweg bent. De mobiele dating applicatie kun je downloaden voor Windows phone, Android en iOS. Voor elk toestel is er enkel één full membership beschikbaar, je kunt hiermee onbeperkt berichten versturen.

Om de mobiele dating applicatie te kunnen downloaden dien je minstens 17 jaar oud te zijn. Vereiste versies zijn 2.3 of hoger voor Android en iOS 7.0 of hoger voor Apple. De mobiele applicatie is compatibel met iPod touch, iPad, iPhone en geoptimaliseerd voor iPhone 6. Lexa heeft tevens recentelijk een applicatie bruikbaar met de Apple Watch ontwikkeld, waarmee je vanaf je smartwatch kunt daten.

Je kunt met een smartphone abonnement geen gebruik maken van de reguliere website. De kosten van een smartphone abonnement zijn €19,99 per maand of €5,99 per week, dit is tot 40% besparing ten opzichte van een regulier abonnement op de website. Je betaald direct vanaf de Lexa app. Dit is handig als je van plan bent meer mobiel actief te zijn. Je hebt bijna al de functies die beschikbaar zijn op de reguliere website, zoals singles zoeken, berichten ontvangen en sturen, eveneens als flirts, je profiel bewerken, foto´s uploaden en bekijken wie jouw profiel bekeken heeft.

back to menu ↑ Acties en kortingen

Lexa.nl heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

back to menu ↑ Uitschrijven Lexa.nl

Lexa opzeggen? Je lidmaatschap stopzetten op Lexa.nl doe je minimaal 48 uur voor de vervaldag, anders wordt je lopende lidmaatschap nog verlengd met een maand. De kosten voor de verlengde maand worden van je rekening afgeschreven via automatische incasso.

Je kunt de automatische verlenging stopzetten door op je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm te klikken. Klik daarna op `Mijn instellingen’. Klik op ‘Mijn membership’. Hierna moet je je e-mailadres bevestigen en de verlenging van je lidmaatschap is stopgezet. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van het beëindigen van je automatische verlenging.

Je dient goed te controleren of het ingevulde e-mailadres geldig is via ‘Mijn instellingen’. Dit vind je via je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Je e-mailadres kun je vervolgens vinden bij je account instellingen.

Nadat je automatische verlenging is stopgezet is je account gedeactiveerd. Dit betekend dat je profiel niet verwijderd is en dat je altijd opnieuw een full membership kunt aanschaffen.

Je kunt er ook voor kiezen om je profiel te verwijderen. Ga rechtsboven in het scherm naar ‘Mijn instellingen’ en klik op : ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier’. Je profiel is nu niet meer zichtbaar op de datingsite. Je zult geen e-mails meer ontvangen van Lexa.nl. Je profiel is nu gedeactiveerd, helemaal verwijderd wordt hij niet. Je kunt nog steeds opnieuw een full membership aanschaffen. Let erop dat bovenstaande, het opschorten, níet betekend dat je automatische verlenging stopgezet is. Volg daarvoor de eerste aanwijzingen hierboven.

Het is niet mogelijk om binnen 24 uur na het aanschaffen van je full membership of 48 uur voor de vervaldag het lopende lidmaatschap stop te zeggen. Weliswaar heb je 14 dagen herroepingsrecht na het aanschaffen van het lidmaatschap zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden.

Helemaal klaar met Lexa en wil je daten op niveau? Probeer dating voor hoger opgeleiden. Ben je 50plus? Kijk dan bij senioren dating. Wil je iets meer spannends? Schrijf je dan gratis in bij dating site Victoria Milan. Andere datingsites die we kunnen aanbevelen als je jong bent kun je vinden onder jongeren dating. Lexa gratis uitproberen?  Lees hier meer of kijk bij een andere gratis datingsite.

Lexa back to menu ↑ contact adres

Lexa
Herengracht 374
1016 CH Amsterdam
Nederland
Kvk nummer: 58845895

E-mail adres klantenservice:  customercare@contact.lexa.nl

Lexa back to menu ↑ Veel gestelde vragen

Ik wil mijn abonnement niet meer automatisch verlengen. Wat moet ik doen?

Login op Lexa en klik op: “Mijn instellingen en membership >> Mijn membership beheren >> Mijn membership online beheren >> Mijn membership stopzetten”

Let op!  Deze optie is alleen mogelijk:

 • 24 uur na betaling van je full membership
 • 48 uur voor het verlopen van je full membership

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe kan ik een nieuwe aanvragen?

Bezoek de site en klik op: “Wachtwoord vergeten >> Ophalen”

Ik wil een foto toevoegen aan mijn profiel. Hoe werkt dit?

Bezoek de site en klik op: “Mijn profiel >> Mijn foto’s beheren >> Mijn profielfoto’s >> Een foto toevoegen >> Selecteer een foto vanaf de computer >> Foto bewaren”

Welke functies zijn gratis en welke betaald?

Gratis-lid 

 • Zoeken naar singles;
 • Gratis profielen bekijken;
 • Gratis flirts versturen;
 • Members toevoegen aan favorieten.

Betaald-lid 

 • chatten met andere leden of privé berichten sturen;
 • favoriete profielen bewaren;
 • flirts of bezoeken bekijken;
 • zoekopdracht verfijnen;
 • profielen bekijken zonder reclame;

Hoe werkt de Boost optie?

Heb jij een “Boost” aangeschaft? Dan zal jouw profiel verschijnen onder het kopje “Populaire singels” Met deze optie wordt je profiel vaker weergegeven dan anderen. Hierdoor verhoog je de kans op contact. Let vooral op je inbox, want het aantal inkomende berichten zal mogelijk toenemen.

Let op!  Een Boost werkt alleen als je een profielfoto hebt. Zorg dus voor een volledig ingevuld profiel om je kansen te vergroten.

Lexa vs Lexamore. Was is het verschil eigenlijk?

Bij Lexa.nl kun je zelf op zoek naar een date. Lesamore koppelt singels aan elkaar op basis een persoonlijkheidstest.

Ik wil een bericht verwijderen. Hoe werkt dit?

Navigeer naar:  “Berichten >> Mijn ontvangen berichten >> Selecteer het bericht dat je wilt verwijderen >> Verwijder dit bericht”

Ik wil iemand aan mijn favorieten toevoegen. Hoe werkt dit?

Zoek een profiel en klik op “Voeg toe als favoriet”

Welke singles hebben mijn profiel bekeken?

Je kunt tot 1 maand terugkijken welke leden jouw profiel hebben bekeken. Klik in het menu op “Bezoeken” voor meer inzage.

Ik wil iemand blokkeren. Hoe werkt dit?

Navigeer naar het betreffende profiel en klik op “Blacklist dit profiel”

Wat kan ik met de optie control en het contactfilter?

Met de control functie word je op de hoogte gesteld als een member jouw e-mail heeft gelezen. Daarnaast kun je offline profielen bekijken. Niemand zal merken dat jij online bent. Ook kun je aangeven dat je afwezig bent.

Met de contactfilter kun je extra eisen stellen aan jouw wensen. Zo kun je aangeven aan welke eisen iemand moet voldoen om contact met jou op te nemen.

Ik wil iemand blokkeren. Hoe werkt dit?

Navigeer naar het betreffende profiel en klik op “Blacklist dit profiel”

Hoe kan ik een flirt sturen?

Zoek een profiel en klik op de smiley met een knipoog om de flirt te versturen.

Ik heb een fake profiel gezien. Wat moet ik doen?

Als jij denkt dat je te maken hebt met een faker, kun je dit aangeven via: “Maak een melding >> Maak een melding van dit profiel.”

Heb jij negatieve ervaringen of positieve ervaringen? Schrijf een review of lees lexa ervaringen onderaan deze pagina.

grootste datingsite lexa

7 Comments
 1. Reply
  Remco oktober 23, 2017 at 10:41 am

  Ik al 3 afspraakjes gehad in Amsterdam. Werkt prima en is niet duur

  • Reply
   Mirko oktober 24, 2017 at 9:26 am

   Ondanks herhaald verzoek mijnerzijds kan ik het lidmaatschap bij jullie niet opzeggen. Wel betaal ik lekker steeds elke maand E.50,00 Voor mij is jullie werkwijze niet toegankelijk omdat je een computerfreek moet zijn om hier mee om te kunnen gaan,

   • Reply
    k.h. Schepers oktober 24, 2017 at 9:30 am

    Op 28-7-2017 is van mijn kredietkaart door meetincsas, Parijs de bedragen afgeschreven van euro 89,94 en euro 59,94 ZIONDER MIJN TOESTEMMING!!!!Uw organisatie reageert totaal niet op mijn emails.Ik eis terugbetaling!!! cc RADAR/ CONSUMENTENBOND

 2. Reply
  Hetty Valk september 28, 2016 at 9:17 am

  lexa.nl In september loopt mijn half jaar af. Dat is vanaf het begin direct opgezegd. Heel enthousiast vul ik honderden vragen in en ontvang een persoonlijkheidsprofiel, dat ik geprint heb. Maar ooit leest iemand dat via Lexa.Helaas ga ik niet verder zoeken, dat vele, vele uren kost, die ik goed besteed heb. Ik word er nog altijd wijzer van, 84 jaar inmiddels. Goede zaken toegewenst,

  Titel van je klacht:
  Lexamore ingevuld, maar niemand vindt dat profiel op Lexa.nl Livia.

  Mijn klacht:
  Persoonlijkheidsprofiel ingevuld en niemand kan het lezen op Lexa.nl (Livia).
  En ik krijg vaak verzoeken om Lexamore in te vullen………………………….
  goede zaken toegewenst.

  Gewenste oplossing:
  Nu ik weer vrij ben na mijn half jaar lid van Lexa.nl

  • Reply
   Henny Vorstermans oktober 24, 2017 at 9:37 am

   Aangezien bij mij Alzheimer is geconstateerd heb ik mij al een hele tijd geleden afgemeld bij Lexamore.

  • Reply
   Yvonne Keller oktober 24, 2017 at 9:32 am

   mijn account is Ca 2 mnd geleden verwijderd maar ik ontvang nog dagelijks e-mails van lexa leden. ik wil hier zsm vanaf.

   • Reply
    Linda november 16, 2017 at 10:55 am

    Daten bij Lexa zou verboden moeten worden. Tot nu toe alleen mannen die erotisch daten op prijs stellen. Ook mannen die alleen vrouwen versieren voor een pleziertje.Beetje jammer voor een site die ook op tv adverteert.

    Lexa haalt zoveel mogelijk geld uit je zak door veel geld te vragen voor een abonnement. En wat krijg je ervoor terug? Vieze mannen!

    Andere singles die dit lezen: wees gewaarschuwd voor deze online datingsite.

Leave a reply