Tinder, Badoo of Happn?

Als je online op zoek wil gaan naar jouw ideale partner (of gewoon naar een one night stand of een leuke date!), zijn er vele verschillende online dating platformen die je kunt gebruiken. Denk hierbij onder andere aan Tinder, Badoo en Happn. Deze online dating platformen zijn stuk voor stuk erg populair, maar welk platform is nu eigenlijk het beste? De een zweert bij Tinder, de ander gebruikt het liefst Badoo en weer iemand anders zit het liefst op Happn. Weet je niet zo goed welk dating platform het beste bij jou past? Lees dan snel verder, want na het lezen van dit artikel kom je hier vanzelf achter.

Op deze pagina worden namelijk de pluspunten en minpunten van Tinder, Badoo en Happn opgesomd. Door de plus- en minpunten van de dating platforms door te lezen, kom je er vanzelf achter welk online dating platform het beste bij jou past.

De plus- en minpunten van Tinder

Online dating app Tinder is erg populair. Dit is niet voor niets, want deze dating app heeft vele pluspunten. De belangrijkste voordelen van de dating app, zijn de volgende:

 • Tinder is gebruiksvriendelijk.
 • Tinder brengt je snel in contact met vele leuke singles.
 • Tinder helpt je de juiste match te vinden. Dit doe je door bepaalde instellingen door te voeren bij Tinder, zoals bijvoorbeeld de leeftijd van je matches en de maximale afstand tot je matches.
 • Tinder is betrouwbaar en veilig.
 • Tinder heeft veel leden.

Toch heeft de dating app ook enkele minpunten. De belangrijkste minpunten van Tinder, zijn de volgende:

 • Tinder heeft geen zoekfunctie. Dit betekent dat je geen leden kunt zoeken in de app.
 • Op Tinder kun je niet zomaar met iedereen contact opnemen. Alleen als je een match hebt, is contact mogelijk.
 • Veel mensen op Tinder zijn niet serieus op zoek naar een leuke partner. Ze willen gewoon daten of zelfs alleen seks. Het is belangrijk hier rekening mee te houden.

Kortom, Tinder is gebruiksvriendelijk, brengt je snel in contact met leuke singles en is bovendien betrouwbaar en veilig. Ook heeft de app veel Nederlandse gebruikers. Helaas kun je niet met iedereen in contact komen: hier heb je een match voor nodig. Ook goed om te weten: lang niet alle singles op Tinder zijn even serieus. Het is verstandig om er rekening mee te houden dat er ook singles op Tinder zitten die alleen seks willen of gewoon een keertje willen daten, voor de lol.

De plus- en minpunten van Badoo

Ook datingsite Badoo heeft enkele interessante pluspunten. De belangrijkste pluspunten van deze datingsite, zijn de volgende:

 • Badoo heeft vele functies. Deze functies maken het online daten nog gemakkelijker en leuker.
 • Badoo heeft een goede zoekfunctie. Je kunt op deze datingsite met iedereen in contact komen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Tinder.
 • Badoo heeft meerdere opties om je profiel te promoten, zodat je wat meer opvalt tussen de andere singles.
 • Badoo is betrouwbaar en veilig.

Toch heeft ook deze datingsite enkele minpunten. De belangrijkste minpunten van de website, zijn de volgende:

 • Badoo is een internationale datingsite. De website heeft Nederlandse leden, maar je kunt er ook in contact komen met singles uit andere landen. Leuk als je hiernaar op zoek bent, minder handig als je gewoon met een Nederlander of Nederlandse wil daten.
 • Badoo heeft ook leden die op zoek zijn naar nieuwe vrienden, niet per se naar een partner voor een serieuze relatie. Het is belangrijk hier rekening mee te houden.

Kortom, Badoo heeft vele functies, waaronder een goede zoekfunctie en meerdere opties om je profiel te promoten tussen de vele andere profielen op de datingsite. Wel is het belangrijk om te weten dat het een internationale datingsite is, waar ook mensen uit andere landen op actief zijn. Deze mensen zoeken niet allemaal een relatie, maar kunnen de datingsite ook gebruiken om nieuwe vriendschappen te sluiten. Het is belangrijk hier rekening mee te houden in jouw zoektocht naar de liefde op Badoo.

De plus- en minpunten van Happn

Je kunt Tinder en Badoo ook links laten liggen, om vervolgens de dating app Happn te downloaden. De belangrijkste pluspunten van deze app, zijn de volgende:

 • Je komt in aanraking met mensen die je in ‘real life’ net misgelopen bent. Je wordt namelijk voorgesteld aan singles in jouw directe omgeving.
 • De dating app is gebruiksvriendelijk. Ook voor de leek is deze app gemakkelijk te gebruiken.
 • Happn is betrouwbaar en veilig.
 • De singles die je op Happn ontmoet, wonen doorgaans in jouw directe omgeving. Dit is handig bij het daten.

Toch heeft ook deze dating app enkele minpunten, net zoals bij Tinder en Badoo het geval is. De belangrijkste minpunten van Happn, zijn de volgende:

 • Happn heeft niet zo veel functies. Je kunt bijvoorbeeld niet swipen en liken zoals bij Tinder het geval is.
 • Happn brengt je alleen in contact met mensen die zich in jouw directe omgeving bevinden. Dit betekent dat je veel leuke singles nooit zal leren kennen.
 • Happn heeft minder gebruikers dan Tinder en Badoo.

Kortom, Happn brengt je op een leuke manier in contact met singles in jouw directe omgeving. Dit is handig, want in dit geval kom je alleen in aanraking met mensen die bij jou in de buurt wonen. Tegelijkertijd is het ook een minpunt, want door deze optie van Happn loop je veel leuke contacten mis. Verder heeft Happn vrij weinig functies en ook minder gebruikers dan Tinder en Badoo.

Tinder, Badoo of Happn?

Ga je een account aanmaken op Tinder, ga je je inschrijven op Badoo of ga je toch dating app Happn downloaden? De beste manier om dit te bepalen, is door bovenstaande plus- en minpunten naast elkaar te leggen. Welke pluspunten vind je het zwaarst wegen en welke minpunten vind je het minst erg? Door dit te bepalen, kom je er vanzelf achter welk online dating platform het beste bij jou past.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply