Met Happn is het mogelijk om op je mobiele telefoon op zoek te gaan naar leuke matches bij jou in de buurt. Het principe van datingapps is niet nieuw meer, nu Tinder zo mateloos populair geworden is onder voornamelijk jongeren. Qua werking heeft Happn wel iets weg van deze andere datingapps. Opvallend is echter dat Happn het daten via online datingsites en –apps combineert met dates in het echte leven. Hoe dit werkt leggen we je in dit artikel verder uit!

Een profiel aanmaken voor Happn

Voordat je op zoek kunt gaan naar matches zal je eerst een account aan moeten maken. Dit is in het geval van datingapp Happn heel eenvoudig. Je kunt nu direct zoeken naar een match die ver bij je vandaan zit. De datingapp biedt namelijk enkel te mogelijkheid om in een straal van 250 meter om je heen naar matches te zoeken. Je zal dus de stad in moeten gaan om een leuke match te vinden.

Heb je een leuke single op het oog? Je kunt aangeven dat je hem of haar leuk vindt, waarna de datingapp een koppeling maakt met de persoon op straat. Jullie kunnen niet direct chatten, want hij of zij zal jou ook leuk moeten vinden. Pas wanneer je elkaar leuk vindt is het mogelijk om elkaar beter te leren kennen. Doordat je elkaar op straat kan zien lopen, weet je zeker dat iemand te vertrouwen is. Dit maakt Happn tot een unieke app!

Tip: vind je iemand echt geweldig? Stuur in dat geval een “charm” naar hem of haar! Nu krijgt de andere gebruiker een melding dat jij hem of haar leuk vindt. Dit is niet het geval als je iemand via de normale weg een “like” geeft.

Het eerste contact via Happn

Doordat je bij een match op Happn altijd bij elkaar in de buurt zal zijn, is de verleiding misschien al heel snel erg groot om in het echte leven te daten. Toch kiezen veel singles om het eerste contact via de datingapp zelf te leggen. Voor veel mensen is deze drempel namelijk net iets minder hoog dan het contact wat je op straat met anderen hebt. Wanneer je elkaar wat beter hebt leren kennen kunnen jullie alsnog besluiten om ook buiten de datingapp om af te spreken.

Het gebruik van Happn is minder interessant als je ver bij een stad in de buurt woont. De kans dat je binnen een dorp matches vindt in een straal van 250 meter is vrij klein. Daarbij is de kans in dit geval erg groot dat je de mogelijke match al kent. Zorg er dus voor dat je af en toe een stad bezoekt om tot leuke matches met andere gebruikers van Happn te kunnen komen.

Voor- en nadelen van Happn

Het moge duidelijk zijn dat Happn een unieke datingapp is, die verschillende voordelen biedt. Het voornaamste voordeel van deze datingapp is het feit dat je naar gebruikers bij jou in de buurt kunt zoeken. Hoewel dit ook met Tinder mogelijk is, biedt Tinder niet de mogelijkheid om in een straal van 250 meter te zoeken. Een nadeel is echter dat je sterk afhankelijk bent van het aantal actieve leden bij jou in de buurt, om een grote kans te hebben op een match. In dorpen is het aantal actieve leden bijvoorbeeld zeer beperkt.

6 Total Score

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply