Liegen op een datingsite? Doe het niet!

Op het internet is lang niet alles wat het lijkt en dit komt omdat het vrij eenvoudig is om te liegen in de online wereld. Maak je een profiel aan op een datingsite, dan is het erg gemakkelijk om jezelf net iets jonger te presenteren, over je lengte te liegen of een oude, iets mooiere foto van jezelf op je profiel te zetten. Er zijn dan ook veel mensen die over zichzelf liegen op datingsites, maar is dit wel zo verstandig? Wij vinden van niet.

Eerlijkheid: de basis van iedere relatie

Wij zijn van mening dat iedere goede relatie op eerlijkheid gebaseerd is: ook als jouw relatie ooit begonnen is op het internet. Lieg je meteen je leeftijd, je lengte, je thuissituatie, je uiterlijk, je werk of een ander aspect van je leven, dan is de basis van je relatie direct een leugen. Dit is geen goed begin, ook niet bij online dating. Wij raden je daarom aan om altijd eerlijk te zijn, zodat je relatie een goede basis heeft.

Het terugdraaien van een leugen

Heb je al gelogen over een bepaald aspect van je leven en wil je dit graag terugdraaien? Dan is dit nog niet zo gemakkelijk. De beste manier om jouw leugen terug te draaien, is door eerlijk te zijn over wat je hebt gedaan. Heb je bijvoorbeeld een oude foto van jezelf op het profiel gezet, waar je vijf jaar jonger bent of tien kilo lichter bent? Dan kun je het beste meteen uitkomen voor je leugen en je gesprekspartner een foto van nu doorsturen. Het kan zo zijn dat je gesprekspartner afgeschrikt wordt door jouw leugen en het contact verbreekt, maar dit hoeft echt niet het geval te zijn.

Verzwijg je jouw leugen en komt je gesprekspartner pas achter de waarheid als jullie elkaar ontmoeten? Dan is de kans groot dat hij of zij echt afgeschrikt wordt door je oneerlijke gedrag. Het is daarom altijd beter om de waarheid te vertellen voor jullie gaan afspreken, zodat je gesprekspartner echt weet waar hij of zij aan toe is.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply