Een profieltekst samenstellen voor online dating: drie handige tips

profieltekst-samenstellen

De meeste mensen keuren online dating profielen door eerst naar de foto van het profiel te kijken. Staat deze foto hen aan, dan nemen ze de tijd om de tekst op het profiel in kwestie te lezen. Staat ook deze tekst hen aan, dan kunnen ze de stap nemen om de man of vrouw in kwestie een berichtje te sturen. Dit betekent dat niet alleen de foto op je profiel er goed uit moet zien, maar ook de tekst van je profiel goed in elkaar moet zitten. Wil jij een goede profieltekst voor online dating samenstellen, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Gebruik dan de drie tips in dit artikel om de tekst van jouw profiel te schrijven en stel met deze handige tips de perfecte profieltekst op.

Laat duidelijk zien wie je bent

Een profieltekst moet een duidelijke indruk geven van jou als persoon. Vertel niet alleen wat voor werk je doet en waar je woont, maar ook wat je leuk vindt om te doen, hoe jouw ideale weekend of vakantie eruit ziet en waar jij positieve energie uit haalt. Maak er een persoonlijk verhaal van, dat echt bij jou past. Vind je dit moeilijk? Vraag dan aan vrienden en familieleden hoe ze jou zouden omschrijven en verwerk deze informatie in je persoonlijke verhaal.

Vermijd het gebruik van clichés

Teksten als ‘ik hou van lekker eten’ moet je echt vermijden bij het schrijven van de tekst voor je online dating profiel. Iedereen houdt van lekker eten, dus dit is echt een cliché dat eigenlijk helemaal niets over jou als persoon zegt. Schrijf liever dat je het leuk vindt om uitgebreid te koken of dat je het heerlijk vindt om lekker uit eten te gaan, want dit zegt veel meer over jou als persoon dan dat je van lekker eten houdt.

Vertel iets over je ambities of wensen

Iedereen heeft ambities en wensen. Heb je echt iets wat je nog een keer graag zou willen doen of meemaken? Dan kun je dit ook op je profiel vermelden. Heeft iemand dezelfde ambitie of dezelfde wens, dan kan deze persoon zich in jouw profieltekst herkennen en besluiten je een berichtje te sturen. Samen kunnen jullie over jullie gezamenlijke ambities of wensen praten, wat zeker een band schept. Wil je bijvoorbeeld echt nog een keer een wereldreis maken, dan zet je dit gewoon in je profiel en vergroot je de kans dat je benaderd wordt door mensen die dezelfde wens hebben.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply