Je ideale partner ontmoeten via het internet: vijf belangrijke tips

Je hebt jarenlang ontzettend genoten van je single leven, maar nu heb je toch wel behoefte aan een vaste partner. Je hebt al wel wat dates gehad, maar jouw ideale partner heb je nog niet mogen ontmoeten. Kun je hem of haar niet vinden in jouw directe omgeving? Dan kun je er ook voor kiezen om je zoektocht naar de liefde online voort te zetten. Ga je voor het eerst online daten, dan gebruik je de vijf tips in dit artikel om jouw ideale partner via het internet te ontmoeten.

Tip 1: meld je aan op een bekende datingsite

Om jouw ideale partner via het internet te ontmoeten, schrijf je je in voor een datingsite. Dit klinkt gemakkelijk, maar in feite kan het nog best lastig zijn om een goede datingsite te vinden om je in te schrijven. Dit komt niet alleen omdat er zo veel verschillende datingsites zijn in Nederland, maar ook omdat lang niet alle datingsites even goed en betrouwbaar zijn.

Wil jij zeker weten dat je jouw online zoektocht start bij een betrouwbare, veilige en goede datingsite, met een groot aantal leden? Dan kun je je het beste inschrijven op een bekende datingsite, zoals bijvoorbeeld Lexa, Parship, Pepper of Relatieplanet. Wil je internationaal daten, dan is de datingsite Badoo het beste. Deze datingsite is niet alleen veilig en betrouwbaar, maar ook erg populair.

Tip 2: zorg voor een aantrekkelijk datingprofiel

Heb je een account aangemaakt op een datingsite als Lexa, Parship, Pepper of Relatieplanet, dan ben je nog niet klaar. Nu ga je aan de slag met jouw datingprofiel, die je vult met informatie over jezelf en een paar leuke foto’s. Denk goed na over de informatie die jij online zet. Deel niet te veel (houd het een beetje mysterieus!), maar deel ook zeker niet te weinig. Niemand stuurt een bericht naar een leeg profiel, dus zorg altijd dat er wel wat informatie in jouw datingprofiel staat. Daarnaast zorg je voor leuke, enthousiaste en aantrekkelijke foto’s van jezelf. Niet van 10 jaar geleden, maar van nu. Ga je met iemand daten, dan is het namelijk echt een afknapper als je ineens 10 jaar ouder blijkt te zijn dan op je foto.

Tip 3: gebruik de zoekfunctie om leuke singles te vinden

Heb je jouw profiel eenmaal gevuld met interessante informatie en een paar leuke foto’s, dan kun je natuurlijk wachten tot je berichten krijgt van leuke singles. Deze passieve aanpak kan werken, maar een actieve aanpak in de zoektocht naar liefde is toch altijd beter. Wacht daarom niet op berichten, maar stuur zelf ook wat berichten naar leuke singles. De beste manier om leuke singles te vinden, is door de zoekfunctie van de datingsite te gebruiken. Met deze zoekfunctie geef je aan of je een man of vrouw zoekt, in welke regio hij of zij moet wonen, hoe oud hij of zij moet zijn en ga zo maar door. Op basis van alle gegevens die jij hebt ingevuld, krijg je een paar profielen te zien. De singles die jij leuk vindt, stuur je vervolgens een bericht.

Werk je met de zoekfunctie van een datingsite, dan heb je in een mum van tijd leuke profielen gevonden. Dit maakt het hanteren van de actieve aanpak bij het online daten veel gemakkelijker.

Tip 4: stuur een persoonlijk bericht

Je kunt een man of vrouw laten zien dat je geïnteresseerd bent door een ‘Cupido’, ‘Buzzer’ of ‘knipoog’ te versturen, maar dit is niet echt origineel. Wil je dat jouw versierpoging opvalt, dan verstuur je altijd een persoonlijk bericht. Het versturen van Cupido’s of andere gestandaardiseerde berichten is misschien wel gemakkelijker, maar hier heb je toch echt minder succes mee. Stuur je een persoonlijk bericht en weet je de single aan de andere kant van het computerscherm te boeien, dan is de kans op een reactie veel groter.

Tip 5: hou het kort

Veel knappe dames en heren ontvangen tientallen berichten per dag. Ze hebben echt geen tijd en ook geen zin om alle berichten die ze via de datingsite ontvangen, helemaal door te lezen. Zeker niet als je een paginalang bericht stuurt om jezelf voor te stellen en je interesse in hem of haar te tonen. Stuur daarom geen paginalange berichten om te laten zien dat je geïnteresseerd bent, maar houd het kort. Vertel simpelweg dat je zijn of haar profiel tegen bent gekomen bij het online daten en dat je hem of haar leuk vindt. Je mag er ook bij zeggen wat je dan zo leuk vindt (bijvoorbeeld: jij houdt van paarden, ik ook!), maar verder houd je het bericht lekker kort. Krijg je een bericht terug, dan kun je altijd nog uitweiden over jezelf of over je interesse in hem of haar. Kom vooral ook niet wanhopig over, want dit is niet bepaald aantrekkelijk. Enthousiast zijn mag zeker, maar een wanhopig lang bericht sturen om je liefde aan een ander te tonen is zeker geen aanrader.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply