Tinder: wat zijn de voordelen en nadelen?

Tinder is een populaire dating app die je kunt gebruiken om leuke singles in de buurt te leren kennen. Je kunt de app gebruiken als je heteroseksueel bent, maar ook als je homoseksueel bent of op zowel mannen als vrouwen valt. Je stelt zelf in aan welke eisen jouw contacten moeten voldoen (leeftijd, geslacht, afstand tot jouw woonplaats, et cetera) en Tinder laat jou geschikte profielen zien. Zit jij eraan te denken om Tinder in te zetten in jouw online zoektocht naar liefde? Dan is het goed om je een beetje in te lezen in deze applicatie. Daarom lees je op deze pagina wat de voordelen en nadelen van Tinder zijn.

De voordelen van Tinder

Het ontmoeten van leuke singles met de dating app Tinder brengt enkele voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van de app, is dat je met Tinder snel en gemakkelijk veel contacten kunt leggen. Je bekijkt een foto, je leest de korte profieltekst door van de persoon in kwestie en je geeft aan of je iemand leuk vindt of niet. Vindt deze persoon jou ook leuk, dan kun je contact leggen. Je hoeft geen lange profielteksten door te nemen, maar je komt er snel achter of je iemand wel of niet wil leren kennen.

Verder hoef je zelf ook niet veel moeite te doen om Tinder te gebruiken. Je zet een paar foto’s op het profiel, je schrijft een korte profieltekst over jezelf en je bent klaar. Je hoeft geen filosofische profieltekst van 1 A4 op te stellen, maar je schrijft een paar woorden over jezelf en je bent klaar.

Tot slot heeft Tinder veel gebruikers in Nederland. Zelfs als je heel kieskeurig bent en bepaalde eisen hebt voor jouw perfecte partner, is de kans groot dat je op Tinder meerdere mensen leert kennen die goed bij jou passen. Daarnaast groeit het aantal leden van Tinder nog iedere dag, dus er blijven altijd profielen bij komen in de app.

De nadelen van Tinder

Tinder kent vele pluspunten, maar de dating app heeft ook enkele minpunten. Het eerste minpunt van Tinder, is dat veel gebruikers van de app niet erg serieus zijn. Zij zoeken niet hun ideale partner, maar willen gewoon wat daten of soms zelfs alleen maar seks. Zoek jij wel echt naar liefde, dan is dit een minpunt van de app.

Verder kunnen mensen zich op Tinder gemakkelijk anders voordoen dan ze zijn. Omdat je slechts een korte profieltekst hoeft te schrijven op Tinder, kun je jezelf gemakkelijk heel anders presenteren. Dit kan vervelend zijn, zeker als je iemand leuk vindt en er later achter komt dat hij of zij heel anders blijkt te zijn. Ook kunnen mensen gemakkelijk oude foto’s uploaden, waarop ze bijvoorbeeld nog veel dunner of jonger zijn en er beter uit zien. Net zoals bij andere datingsites het geval is, is ook dit een nadeel van Tinder.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply