Stiekem verliefd: drie voorbeelden van een ‘stille liefde’

Als je verliefd bent, wil je dit het liefst van de daken schreeuwen. Sommige mensen houden hun verliefdheid inderdaad niet voor zich, maar er zijn ook mensen die hun verliefdheid voor de rest van de wereld (en zelfs hun beste vrienden) verzwijgen. Deze mensen zijn stiekem verliefd of hebben een zogeheten stille liefde. In dit artikel geven we je drie voorbeelden van een stille liefde, zodat jij wat meer inzicht hebt in dit onderwerp.

Stiekem verliefd op iemand die al bezet is

Natuurlijk ga je als single op zoek naar iemand die ook single is, maar toch kan het voorkomen dat je verliefd wordt op iemand die al een relatie heeft. Zeker als deze persoon gelukkig is in zijn of haar relatie en je weet dat je geen kans maakt, is het beter om jouw verliefdheid te verzwijgen. In dit geval is er dus sprake van een stille liefde.

Stiekem verliefd op iemand van hetzelfde geslacht

Je kunt ook verliefd worden op iemand met hetzelfde geslacht. Heb je hier totaal geen ervaring mee of wordt homoseksualiteit niet geaccepteerd in jouw sociale omgeving, dan is het niet zo vreemd dat je jouw verliefdheid in eerste instantie geheim houdt. Zijn de gevoelens echter serieus, dan mag je best met iemand delen dat je homoseksuele of biseksuele gevoelens hebt. Je hoeft niet te zeggen op wie je verliefd bent, maar je mag best aan iemand toevertrouwen dat je gevoelens hebt gekregen voor iemand van hetzelfde geslacht. Dit is namelijk niets om je voor te schamen, maar een natuurlijk verschijnsel waar je niet over hoeft te zwijgen.

Stiekem verliefd op je beste vriend(in)

Tot slot kun je ook stiekem verliefd worden op je beste vriend of vriendin. Zit jij in deze situatie, dan zit je in de zogeheten ‘friendzone’. Jouw beste vriend(in) wil gewoon als vrienden met je omgaan, maar jij wil jullie relatie het liefst uitbouwen. Worden je gevoelens echt sterk, dan kun je ervoor kiezen om ze met jouw beste vriend(in) te delen. Natuurlijk loop je het risico dat je afgewezen wordt als potentieel partner en jullie vriendschap verandert, maar jullie vriendschap kan zich ook positief ontwikkelen tot een leuke relatie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply