De friendzone: wat is dat eigenlijk?

friendzone wat is dat

De ‘friendzone’ is een term die je steeds vaker hoort. Lees je een blog over dating, dan is de kans groot dat je in aanraking komt met deze term. De meeste mensen hebben wel een vaag beeld van wat de term precies betekent, maar lang niet iedereen weet wat de ‘friendzone’ echt is. Heb jij ook geen idee? Lees dan in dit artikel wat de friendzone precies is en hoe je uit de friendzone kunt komen.

De friendzone: een korte introductie

Misschien heb je het wel eens meegemaakt. Je hebt een goede en hechte vriendschap met een leuke vrouw of man en je bent hier erg blij mee. Na een tijdje merk je dat je toch iets meer voor hem of haar gaat voelen. Je wil het niet, maar je begint langzaam verliefd te worden op die goede vriend of vriendin. Wordt jouw liefde niet beantwoord, dan zit je in de friendzone. Degene waar jij verliefd op bent, ziet jou gewoon als vriend of vriendin en niet als liefdespartner. Dit kan komen omdat je nog niets hebt verteld over je gevoelens en jullie dus gewoon als vrienden met elkaar om blijven gaan, maar ook omdat je vriend of vriendin liever gewoon vrienden wil blijven.

Uit de friendzone: drie belangrijke tips

Wil je uitkomen voor je gevoelens, zodat deze misschien beantwoord worden en jullie verder kunnen als liefdespartners? Dan moet je dit goed aanpakken. Je hebt nooit de garantie dat je liefde beantwoord wordt en als je het verkeerd aanpakt, kan dit zomaar betekenen dat jullie vriendschap voorbij is. Door onderstaande tips te gebruiken om uit de friendzone te komen, heb je minder kans dat het verkeerd gaat en meer kans op een goede relatie met je vriend of vriendin. Mogelijk als partners, maar anders gewoon als vrienden.

Ontmoet je grote liefde op Pepper!

Op pepper.nl vind je de leukste singles, alleen met complete profielen. Je kunt betrouwbaar daten want alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Kom makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles.

Tip 1: probeer te achterhalen hoe je vriend of vriendin over je denkt. Hoor je vaak dat je als een broer bent voor je beste vriendin of noemt je beste vriend je zijn kleine zusje? Dan kun je beter niet proberen uit de friendzone te komen, aangezien de kans groot is dat jouw liefde niet beantwoord wordt. Heb je het idee dat er over en weer veel geflirt wordt, dan heb je meer kans op succes.

Tip 2: kies het juiste moment om het te zeggen. Sta je in de kroeg met een groep vrienden, dan is het niet zo slim om over jullie relatie te beginnen. Doe dit liever als jullie in een rustige omgeving zijn, waar jullie goed samen kunnen praten.

Tip 3: breng het niet te zwaar. Je wil niemand afschrikken, dus verklaar zeker niet de liefde door te vertellen dat je helemaal verliefd bent, nooit met iemand anders wil leven en echt je ware liefde hebt gevonden. Breng het wat lichter, bijvoorbeeld door te zeggen dat je graag een keer zou daten met je vriend(in) omdat je hem of haar ook op die manier leuk vindt. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply