Sexting: waarom sturen zo veel mensen spannende berichtjes?

Houd je je bezig met sexting, dan stuur je erotisch getinte berichtjes naar een leuke man of vrouw. Dit kan via WhatsApp, maar het kan ook via Facebook, een datingsite, Snapchat en ga zo maar door. Een groot deel van de volwassen Nederlanders heeft wel eens een spannend berichtje gestuurd, maar waarom houden eigenlijk zo veel mensen zich bezig met sexting? De mogelijke redenen achter de populariteit van sexting, worden in dit artikel beschreven.

Sexting is spannend

De belangrijkste reden om een erotisch berichtje te sturen, is omdat het gewoon spannend is om een seksueel getint gesprek met elkaar te voeren. Ook als je het gesprek vrij oppervlakkig houdt en niet te veel in detail gaat, is sexting gewoon erg spannend. Veel mensen zien het als een leuk avontuur, ook als het nooit echt tot seks komt.

Sexting is leuk voorspel

Veel stelletjes die zich bezig houden met sexting, zien het versturen van spannende berichten als een soort voorspel. Ze weten dat ze elkaar aan het einde van de dag zien en om een beetje op te warmen, worden er berichten gestuurd over de dingen die ze die avond met elkaar gaan doen. Dit kun je overigens niet alleen doen als je een partner hebt, maar ook als je met iemand af gaat spreken waar je geen relatie mee hebt. Stuur wel alleen erotische berichten als je zeker weet dat jullie seks gaan hebben, zodat je jouw date niet afschrikt met seksuele berichtjes.

Sexting streelt je ego

Tot slot kan sexting je ego ook flink strelen. Als je leest wat iemand anders in bed met jou zou willen doen, geeft je dit een gevoel dat je gewild bent. Zeker als je een beetje onzeker bent, is dit fijn om te lezen. Je voelt je niet alleen gewild, maar ook aantrekkelijk en zelfs een beetje sexy en ondeugend.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply