Polygamie dating: dit zijn de beste datingsites

De meeste mensen zijn monogaam. Dit wil zeggen dat ze één partner hebben, waar ze lief en leed mee delen. Sommige mensen vinden het echter beklemmend en beperkend om slechts één partner te hebben. Deze mensen willen met meerdere mensen daten of zelfs met meerdere mensen een relatie hebben.

Date je met meerdere mensen, heb je seks met meerdere mensen en/of heb je een relatie met meerdere mensen, dan ben je polygaam. Dit wil zeggen dat je je met meerdere mensen bezighoudt in een relatie, serieus of niet serieus.

Polygamie in Nederland

Polygamie is niet toegestaan in Nederland. Dit wil zeggen dat je best seks mag hebben met andere mensen dan je partner en ook best met meerdere mensen mag daten, maar dat je geen huwelijk aan mag gaan met meerdere mensen. Je mag zelfs samenwonen met meerdere mensen als je dit wil, maar volgens de wet kan hier geen legaal huwelijk aan verbonden worden.

Wil jij je niet aan één partner binden, dan heb je de vrijheid om meerdere partners te zoeken in Nederland. Het is enkel niet mogelijk om met meerdere mensen te trouwen.

Wat is Polygamie?

Polygamie is de gewoonte om meerdere echtgenoten te trouwen. Wanneer een man met meer dan één vrouw tegelijk getrouwd is, noemen sociologen deze polygynie. Wanneer een vrouw met meer dan één man tegelijk getrouwd is, wordt het polyandrie genoemd. Als een huwelijk meerdere mannen en vrouwen omvat, kan het een groepshuwelijk worden genoemd.

Monogamie daarentegen is een huwelijk bestaande uit slechts twee partijen. Net als ‘monogamie’, wordt de term ‘polygamie’ vaak in de facto zin gebruikt, ongeacht of de staat de relatie erkent. In sociobiologie en zoölogie gebruiken onderzoekers polygamie in brede zin elke vorm van meervoudige paring.

Wereldwijd moedigen, accepteren of verbannen polygamie verschillende samenlevingen aan. Van samenlevingen die polygamie toestaan ​​of tolereren, wordt in de overgrote meerderheid van de gevallen de vorm geaccepteerd in polygynie. Volgens de etnografische Atlas (1998), van de 1,231 genoemde samenlevingen, hadden 588 frequente polygynie, 453 hadden af ​​en toe polygynie, 186 waren monogaam en 4 hadden polyandry; hoewel meer recent onderzoek suggereert dat polyandry gebruikelijker is dan eerder werd gedacht. Vanuit religieus oogpunt wordt polygynie in de hedendaagse samenleving geassocieerd met de moslimreligie, hoewel niet alle moslimculturen het praktiseren, en het is ook niet beperkt tot deze religie. In culturen die polygamie beoefenen, hangt de prevalentie ervan onder die populatie vaak samen met klasse en sociaaleconomische status.

Vanuit juridisch oogpunt, in veel landen, hoewel het huwelijk legaal monogaam is (een persoon kan maar één echtgenoot hebben en bigamie is illegaal), is overspel niet illegaal, wat leidt tot een situatie waarin de facto polygamie wordt toegestaan, hoewel zonder wettelijke erkenning voor niet-officiële “echtgenoten”.

Volgens wetenschappelijke studies wordt het menselijke paringsysteem als matig polygyn beschouwd, gebaseerd op zowel enquêtes onder de wereldbevolking als op kenmerken van reproductieve mensen.

De drie beste datingsites voor polygamie dating

Veel Nederlandse datingsites richten zich op een specifieke doelgroep, zoals bijvoorbeeld hogeropgeleiden, homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, alleenstaande ouders en ga zo maar door. In de lijst met niche datingsites, ofwel datingsites met een specifieke doelgroep, staan ook enkele polygamie datingsites. Deze datingsites richten zich op het vinden van meerdere leuke partners, voor een samengestelde relatie.

Niet alle polygamie datingsites zijn even goed en betrouwbaar. Wij raden je aan om alleen de beste polygamie datingsites te gebruiken voor het vinden van meerdere leuke partners. Dit zijn de volgende websites:

  1. Deze datingsite richt zich niet specifiek op mensen die een serieuze polygame relatie willen, maar meer op mensen die willen swingen. Uiteraard kan ook hier een serieuze polygame relatie uit voortkomen.
  2. De datingsite Klasseswingers lijkt een beetje op RegioSwingers, maar dan is deze datingsite meer gericht op stijlvol swingen. Deze datingsite is dan ook uitermate geschikt voor mensen die hun polygame leefstijl stijlvol willen houden.
  3. Swingers Date Club. De datingsite Swingers Date Club wordt ook wel SDC genoemd. Dit is geen Nederlandse datingsite, maar een internationale datingsite voor swingers en mensen met de polygame leefstijl.

Zowel RegioSwingers als Klasseswingers en SDC richten zich op swingers, ofwel mensen die seks willen hebben met meerdere mensen of hun partner graag ‘uit willen wisselen’. Het zijn dus geen echte polygame datingsites, maar wel datingsites die binnen de polygame leefstijl passen. Ben je geïnteresseerd in de polygame leefstijl, dan zijn deze datingsites de beste websites om deze leefstijl eens beter te leren kennen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply