Online daten als LGBT’er: drie belangrijke tips

De afkorting ‘LGBT’ staat voor lesbian, gay, bisexual en transgender. Je bent een LGBT’er als je lesbisch bent, als man op andere mannen valt, zowel op vrouwen als op mannen valt of transgender bent. Ben je LGBT’er, dan kan daten iets lastiger zijn. Je kunt jouw ideale partner online zoeken, maar ook dit kan lastiger zijn als je LGBT’er bent. Om jou te helpen in jouw online zoektocht naar liefde, geven wij in dit artikel drie belangrijke tips voor LGBT’ers die online willen daten.

Tip 1: gebruik de juiste datingsite

Als LGBT’er kun je alle datingsites gebruiken om leuke mensen te leren kennen, maar wij raden je aan om een specifieke datingsite voor homoseksuelen, biseksuelen en/of transseksuelen te gebruiken. Op deze datingsites zijn namelijk alleen mensen actief die dezelfde geaardheid hebben als jij en/of accepteren dat je transgender bent en dit maakt jouw zoektocht naar liefde veel gemakkelijker. Enkele datingsites die je kunt gebruiken als LGBT’er zijn websites als GayParship, Guys Dating, Elite Dating Gay, Lexa Gay, Gay Dating Planet, Be2, FemFushion, VrouwVrouw, Girls.G-Dating, BiLove en Zij aan Zij.

Tip 2: vertel duidelijk waar je naar op zoek bent

Zoek je een leuke partner voor een serieuze relatie? Zet dit dan duidelijk in je profiel en je krijgt alleen berichten van singles die hetzelfde zoeken als jij. Wil je absoluut geen serieuze relatie, maar wil je gewoon daten voor de lol? Dan is het ook goed om dit duidelijk in je profiel te zetten. In dit geval krijg je geen berichten van mensen die de ideale partner zoeken, maar krijg je alleen berichten van mensen die hetzelfde zoeken als jij. Door duidelijk te zijn, voorkom je veel misverstanden en kun je zelfs gebroken harten voorkomen.

Tip 3: spreek niet zomaar af

Het is fijn als je een klik hebt met iemand, maar dit betekent niet dat je meteen met hem of haar af moet spreken. Voor je met iemand afspreekt, leer je deze persoon eerst nog even wat beter kennen. Pas als jullie elkaar wat beter kennen en je echt meer weet over iemand, is het verstandig om af te spreken. Doe dit wel altijd in een openbare omgeving, zodat je altijd veilig bent tijdens de eerste ontmoeting. Spreek liever niet bij iemand thuis af, want hier ben je minder veilig. Heeft iemand de verkeerde bedoelingen, dan is er niemand die jou kan helpen als je bij die persoon thuis bent.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply