Iemand beter leren kennen tijdens een date: drie tips

Je hebt een date met een leuke man of vrouw die je eigenlijk nog niet zo goed kent. Jullie hebben elkaar ontmoet tijdens een avond stappen, zijn aan elkaar gekoppeld of hebben elkaar in de supermarkt ontmoet en nog niet echt diepgaande gesprekken gehad. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weten of iemand wel of niet bij jou past, maar hier moet je jouw gesprekspartner wel een beetje voor leren kennen. Hoe je dit subtiel en op een leuke manier doet tijdens jullie (eerste) date? Dat lees je in de drie tips in dit artikel.

Tip 1: vraag door

Je kunt vragen wat voor werk iemand doet en het bij deze vraag laten, maar je kunt ook doorvragen. Waarom doet hij of zij dat werk, wat is er zo leuk aan? Wil hij of zij dit werk langer blijven doen of is het een soort opstapje naar een ander soort carrière? Welke studie heeft hij of zij gevolgd om dit werk te kunnen doen? Door wat meer vragen te stellen, kom je vanzelf ook wat meer over iemand te weten. Maak er geen kruisverhoor van, maar stel net wat meer vragen dan je misschien gewend bent.

Tip 2: vertel iets over jezelf wat je over de ander wil weten

Wil je dolgraag weten of iemand close is met zijn of haar familie (bijvoorbeeld omdat je familie zelf erg belangrijk vindt), maar vind je het een beetje gek om dit te vragen? Dan kun je er ook zelf over beginnen. Vertel iets over jouw familie en jouw familiebanden en je lokt de ander uit om hier ook iets over te zeggen. Door zelf over bepaalde onderwerpen te beginnen, kun je dingen over je gesprekspartner te weten komen zonder hier expliciet naar te vragen.

Tip 3: lok reacties uit bij je gesprekspartner

Hoe iemand reageert op een bepaalde opmerking of op een bepaald verhaal, zegt veel over de persoon. Vertel je bijvoorbeeld een verhaal over een dronken avond in de kroeg en wordt er hardop gelachen om je anekdote, dan weet je dat deze persoon zelf ook niet vies is van een avondje stappen. Wordt er verontwaardigd gereageerd, dan weet je dat deze persoon waarschijnlijk niet dezelfde hobby heeft als jij. Door reacties uit te lokken bij je gesprekspartner, kun je veel over hem of haar te weten komen. Peil je deze reacties goed, dan kun je vrij gemakkelijk bepalen of iemand wel of niet bij jou past.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply