Je ideale partner zoeken met relatiebemiddeling: hoe werkt het precies?

partner-zoeken-met-relatiebemiddelingJe kunt je ideale partner op eigen houtje gaan zoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om een professional te raadplegen voor ondersteuning in jouw zoektocht naar liefde. Door je in te schrijven bij een relatiebemiddelingsbureau, word je door een professional met ervaring in relatiebemiddeling gekoppeld aan leuke singles. Je gaat met elkaar op date en wie weet ontmoet je op deze manier jouw ideale partner.

Wil jij starten met relatiebemiddeling om je ideale partner te vinden, maar weet je niet zo goed wat je hiervan moet verwachten? Lees dan in dit artikel hoe relatiebemiddeling door een relatiebemiddelingsbureau precies werkt.

Het intakegesprek

Heb je je ingeschreven voor een relatiebemiddelingsbureau, dan volgt er een intakegesprek. Tijdens dit gesprek praat je niet alleen over je persoonlijkheid en de wensen die je hebt voor je ideale partner, maar vertel je ook wat voor werk je doet, wat voor hobby’s je hebt en wat je liefdesgeschiedenis precies is. Het idee van het intakegesprek is dat de medewerker van het relatiebemiddelingsbureau een goed beeld van je krijgt. Dit beeld wordt vervolgens gebruikt om je te koppelen aan andere singles in de database, die echt bij jou passen.

Het zoeken van matches

Heeft de medewerker van het relatiebemiddelingsbureau een duidelijk beeld van je gekregen, dan wordt er in de database van het bureau naar geschikte matches gezocht. Is er een match gevonden, dan wordt deze match (op papier) aan je voorgesteld. Heb je het idee dat het inderdaad een match kan zijn, dan geef je dit aan. Zegt de match hetzelfde over jou, dan wordt er een date ingepland.

De evaluatie na de date

Het relatiebemiddelingsbureau zorgt ervoor dat er een date wordt ingepland om elkaar beter te leren kennen. Is deze date voorbij, dan volgt er een evaluatie met beide partijen. Was er een klik, dan kan er een nieuwe date ingepland worden. Was het toch geen succes, dan geef je dit aan bij het relatiebemiddelingsbureau. Met jouw feedback over de date kan er verder gezocht worden naar je ideale partner, zodat de volgende date beter gaat. Zo gaat het proces door tot je jouw ideale partner hebt gevonden en een langdurige, gelukkige en serieuze relatie hebt met een ander lid van het relatiebemiddelingsbureau.

De kosten van een relatiebemiddelingsbureau

De kosten die je moet betalen voor professionele relatiebemiddeling door een relatiebemiddelingsbureau, zijn afhankelijk van het bureau dat je in de arm neemt. Zo zijn sommige bureaus vrij prijzig, terwijl andere bureaus lagere kosten hanteren. Wat de meeste bureaus wel met elkaar gemeen hebben, is dat zij maandelijkse kosten rekenen voor hun diensten. Dit betekent dat je maandelijks een bepaald bedrag betaalt voor de relatiebemiddeling en voor dit bedrag professioneel ondersteuning krijgt in je zoektocht naar liefde. Er zijn ook relatiebemiddelingsbureaus die bepaalde kosten vragen per dienst (het intakegesprek, de date, het extra evaluatiegesprek, et cetera), maar dit komt minder vaak voor.

Om inzicht te krijgen in de kosten van een relatiebemiddelingsbureau, kijk je op de website van het bureau in kwestie. Staat er op de website niets over de kosten van het bureau, dan kun je contact opnemen met het relatiebemiddelingsbureau om meer inzicht te krijgen in de kosten van de professionele relatiebemiddeling.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply