Hoe schrijf je een eerste bericht op een datingsite? (Tips voor mannen)

eerste-bericht-op-een-datingsiteDat eerste online bericht naar haar: wat wel en niet

Die eerste stap zetten: voor de meeste mannen is dit echt een beproeving. De druk ligt hoog. Er wordt sowieso al verwacht dat de man de jager is, de leider, de initiatiefnemer. Bovendien moet hij met de juiste openingszin op de proppen komen of hij wordt meteen gecatalogeerd als ‘niet zelfzeker genoeg’ of ‘niet intelligent’. De potentiële liefde bloedt dan al onmiddellijk dood. Niet gek dat menig man naar z’n schermpje zit te turen om te bedenken wat hij die leuke vrouw moet sturen. Om je een handje te helpen, worden hier een paar tips uitgelicht, zodat het sturen van een eerste dating berichtje je makkelijker af gaat.

Wie

Veel mannen zien de opbouw van een eerste dating bericht naar een vrouw als een sollicitatiebrief. Soms is het zelfs een tikkeltje zakelijk en dat wil je voorkomen. Veel mannen stellen zich met hun eerste dating berichtje voor als de nieuwe hartelijke buurman. En het gevaar hierbij is dat jij je halve profiel in een dating berichtje hebt gezet, zonder ook nog maar één woord aan haar te besteden.

Introduceren hoeft niet. Dit lijkt gek, maar daarvoor is je profiel. Veel belangrijker is dat je met je dating profiel haar laat voelen wie je bent en leg de focus bij je eerste berichtje op haar!

Waarom

Een stukje dat vaak vergeten wordt: vertel haar concreet waarom je precies haar een berichtje stuurt. Nee, niet omdat ze “lekker” is. Duizend andere mannen hebben dat aan haar al laten weten, dus doe dit niet.

Wat het beste werkt en ook het makkelijkst is om te doen is dat je vooraf al een beeld in je hoofd hebt over wat voor vrouw je wil ontmoeten. Een paar steekwoorden kunnen zijn: lief, grappig, intelligent, energiek en zorgzaam.

De truc is dat als je haar profiel ziet je iets uit haar profiel kopt aan één of meerdere van die eigenschappen die jij waardeert. Hierdoor focus jij je automatisch op haar innerlijk en als je een paar van dit soort berichtjes getypt hebt, word je er ook behendig in, waardoor je meer berichten in minder tijd kunt sturen.

Bestudeer dus even kort haar profiel en neem één of enkele unieke stukjes mee in je bericht. Zo voelt ze dat je echt interesse in haar hebt en dat je haar de moeite waard vindt als persoon. Iets wat vrouwen erg belangrijk vinden.

Verwachting

Het heeft geen zin om een berichtje uit te sturen, zonder daar een concrete verwachting aan naar haar toe aan vast te koppelen. Dat zal haar het gevoel geven dat zij alsnog die eerste stap moet zetten. Jij neemt initiatief, dus jij leidt. Nodig haar bijvoorbeeld uit om een berichtje terug te sturen. Sluit tot slot af met een tot later’. Geen ‘hopelijk’ of simpelweg ‘groetjes’. Je wilt niet onzeker klinken of zonder een duidelijk sturing afsluiten. Het simpele feit dat je ’tot later’ zegt impliceert, dat je niet hoopt om eindelijk een berichtje terug te kijken. Dit zal je succes vergroten.

Naam

Je hoeft je eerste berichtje niet standaard met je voornaam te ondertekenen. Het kan namelijk best grappig zijn als jullie al een paar berichtjes uitwisselen en zij zich plots beseft dat ze niet weet hoe je heet. Let op: draai er niet om heen! Als ze erom vraagt ga niet doen alsof je een groot geheim verbergt…plagen mag, maar je wilt haar niet laten denken dat je een gezin hebt en je vriendin aan het bedriegen bent. Vrouwen houden van mysterie zolang het haar maar geen gevoel geeft dat het haar kan schaden.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply