Succes met online dating: zo maak je het perfecte datingsite profiel

datingsite profielSteeds meer mensen gebruiken een datingsite om in contact te komen met leuke singles en mogelijk zelfs met de ideale partner. Door de stijgende populariteit van datingsites, hebben veel datingsites steeds meer leuke singles in hun ledenbestand staan. Aan de ene kant fijn omdat je door het grote ledenaantal meer keuze hebt bij het zoeken van je ideale partner, maar het kan online daten ook lastiger maken. Hoe meer profielen er op een datingsite staat, des te meer je namelijk je best moet doen om echt op te vallen.

Omdat je profiel grote invloed heeft op jouw online dating succes, geven we je op deze pagina enkele belangrijke tips voor het samenstellen van het beste datingsite profiel. Door de tips in dit artikel door te nemen en te gebruiken bij het samenstellen van een profiel, heb je meer kans dat je leuke berichten krijgt en jouw ideale partner vindt via een datingsite.

Kies een goede profielfoto

Het uploaden van een goede foto is erg belangrijk als je echt succes wil met online dating. De meeste mensen kijken namelijk eerst naar de foto van een profiel en klikken pas op een profiel als ze de foto aantrekkelijk vinden. Heb je de verkeerde foto op je profiel gezet, dan is de kans dus veel kleiner dat je met leuke singles in aanraking komt.

Een goede profielfoto moet recent zijn, het liefst zonder flits gemaakt zijn en een lachend gezicht laten zien. Kijk niet te serieus op de foto, want dit kan mensen afschrikken of de verkeerde indruk achterlaten. Wat je beter ook niet kunt doen, is het posten van een selfie. Foto’s die spontaan gemaakt zijn (door iemand anders, niet door jezelf), worden vaak aantrekkelijker gevonden dan geposeerde foto’s die je zelf hebt gemaakt. Tot slot moet een foto scherp zijn en moet het duidelijk zijn om welke persoon het gaat om de foto. Het posten van een foto met meerdere personen wordt niet aangeraden, simpelweg omdat het dan onduidelijk kan zijn welke persoon jij bent op de foto.

Schrijf een goede tekst voor op je profiel

Heb je een goede foto, dan wordt er vaker op jouw profiel geklikt. Is er eenmaal op je profiel geklikt, dan wordt de profieltekst op jouw pagina gelezen. Pas als deze tekst iemand aanspreekt, kan hij of zij ervoor kiezen om je een berichtje te sturen. Is de profieltekst niet goed, dan wordt je profiel gewoon weer weg geklikt.

Enkele tips die je kunt gebruiken bij het schrijven van een goede tekst voor op je profiel, zijn de volgende:

  • Maak de tekst niet te lang. Je hoeft niet je hele levensverhaal te vertellen, dit is niet interessant en bovendien niet nodig. Leer je elkaar beter kennen, dan kun je altijd meer over jezelf vertellen.
  • Wees eerlijk over jezelf. Heb je een hekel aan uitgaan, dan zet je niet in je profiel dat je het leuk vindt om uit te gaan om bepaalde mannen of vrouwen te overtuigen een bericht te sturen.
  • Geef niet te veel informatie over jezelf kwijt. Je leeftijd is wel belangrijk, je adres kun je beter niet geven.
  • Praat niet in de derde persoon over jezelf. Je schrijft over jezelf en dit moet duidelijk naar voren komen in de tekst.
  • Wees bescheiden. Niemand houdt van opscheppers, al gaat het nog zo goed met je leven. Vertel gewoon objectief wat voor persoon je bent en wat je doet zonder arrogant over te komen.

De beste manier om de tekst van je profiel te schrijven, is door jezelf af te vragen wat jij wil lezen als je een profiel van een ander lid bekijkt. Deze informatie zet je ook in je eigen profiel. Ook kun je de profielen van andere leden bekijken, zodat je een voorbeeldtekst hebt voor het schrijven van jouw profieltekst. Je schrijft alsnog je eigen verhaal, maar je kunt wel inspiratie opdoen uit de teksten van andere mensen.

Tip: geef aan waar je naar op zoek bent!

Heb je specifieke eisen voor jouw ideale partner, dan kun je dit (tot op bepaalde hoogte) in je profiel aangeven. Wil je bijvoorbeeld dat je partner tussen de 25 en 35 jaar oud is, dan zet je dit in je profiel om te voorkomen dat je berichten krijgt van oudere of jongere mensen. Zoek je iemand met of juist zonder kinderen, dan zet je dit ook in je profiel. Bepaalde dingen kun je beter niet in je profiel zetten (je wil natuurlijk niemand kwetsen en je wil ook niet bot overkomen), maar standaard informatie over wat voor partner je zoekt mag je zeker wel noteren. De karaktereigenschappen van jouw ideale partner mag je bijvoorbeeld ook best in je profiel zetten, zodat je benaderd wordt door mensen die zich in deze eigenschappen herkennen.

Ontmoet je grote liefde op Pepper!

Op pepper.nl vind je de leukste singles, alleen met complete profielen. Je kunt betrouwbaar daten want alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Kom makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply