Daten op Grindr: waarom is het zo populair?

Grindr is een gay dating app die in Nederland maar liefst 15.000 gebruikers heeft. Dit lijkt niet zo veel, maar gezien de niche doelgroep van de applicatie kun je Grindr zeker populair noemen. Misschien vraag je je wel af waarom Grindr zo populair is onder homoseksuele en biseksuele mannen. Wij geven je hier graag meer inzicht in door meerdere mogelijke oorzaken van de populariteit in dit artikel op een rijtje te zetten.

Grindr werkt gemakkelijk

De belangrijkste reden voor veel mensen om Grindr te gebruiken, is omdat deze app zo gemakkelijk werkt. Je maakt snel een profiel aan en voor je het weet zie je welke leuke mannen er op dit moment bij jou in de buurt zijn. Hier kun je direct mee chatten, om eventueel snel een afspraakje te regelen. Er zitten niet veel verplichtingen vast aan de app en je hebt snel meerdere leuke contacten gelegd.

Grindr is laagdrempelig

Bovendien is Grindr erg laagdrempelig, mede omdat je de app voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt Grindr bijvoorbeeld gebruiken om je ideale partner te zoeken, maar ook als je gewoon een keer met een leuke man af wil spreken. Ben je bijvoorbeeld een avondje alleen thuis en verveel je je, dan heb je via Grindr in een mum van tijd gezelschap gevonden. Is dit alleen voor seks, dan is dit ook prima. Op Grindr mag namelijk alles en doe je helemaal waar je zelf zin in hebt.

Grindr is ook toegankelijk voor biseksuele mannen

Tot slot is Grindr niet alleen te gebruiken door homoseksuele mannen, maar ook door biseksuele mannen. Een deel van deze mannen is helemaal niet openlijk biseksueel of heeft zelfs een vriendin of vrouw, maar dit maakt helemaal niet uit op Grindr. Op deze app word je namelijk niet veroordeeld, ook niet als je eigenlijk helemaal niet openlijk biseksueel of homoseksueel bent. Voor veel mensen is de app echt een manier om hun seksualiteit anoniem te uiten.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply