Daten met leuke Duitse singles

Naast het grote aantal single mannen en vrouwen in Nederland, is ook een groot aantal Duitsers nog single. Naar schatting zijn circa 25 miljoen vrijgezelle Duitsers op zoek naar een nieuwe levenspartner! Niet alleen in Duitsland zelf, maar ook over de grens met Nederland of bijvoorbeeld Polen. Deze singles maken gebruik van het grote aantal datingsites, waarop zij binnen een korte tijd tal van nieuwe mogelijke matches kunnen vinden. In dit artikel vertellen we je meer over het vinden van leuke Duitse single mannen of vrouwen.

Online dating voor Duitse singles

Waar Nederlandse singles vaak niet direct de behoefte hebben aan een vaste relatie, ligt dat bij Duitsers heel anders. Uit onderzoek van datingsite Parship blijkt namelijk Duitse singles de meest ongelukkige singles binnen Europa zijn. Opvallend is dat juist de Nederlandse singles vaak erg tevreden zijn met hun bestaan als single. Doordat Duitse single mannen en vrouwen hard op zoek zijn naar een nieuwe levenspartner is de kans dat je hier een match vindt erg groot.

Uit een ander onderzoek bleek dat veel Duitse single mannen op zoek zijn naar financieel onafhankelijke vrouwen. Dit betekent dat Duitse singles zich voornamelijk op Nederland of België zullen richten bij het vinden van een nieuwe partner. Het zijn vaak immers de Poolse dames die naar West-Europa trekken om aldaar een rijke single man te vinden. Hier schijnen de Duitsers volgens dit onderzoek geen trek in te hebben. Hiermee wijken de Poolse dames af van de gemiddelde Duitse vrouw, die opvallend genoeg erg zelfstandig en onafhankelijk wil zijn. Dit kan het voor een Nederlandse single man lastiger maken om aan een geschikte partner te komen.

Datingsites voor dating met Duitsers

Er zijn verschillende online datingsites waarop je in contact kunt komen met leuke Duitse single mannen of vrouwen. Vaak kun je op deze datingsites een gratis profiel aanmaken, waarna je dient te betalen voor het gebruik van verschillende functies. Denk aan het versturen van berichten, het gebruik van een algemene chat op de datingsite, enzovoorts. Het betaalsysteem wisselt tussen een creditsysteem of een systeem met abonnementen. Een datingsite met abonnementen krijgt bij veel singles de voorkeur, omdat de kans op nepprofielen hier relatief klein is.

Duitse datingsite

Badoo

Een van de meest bekende internationale datingsites van dit moment is Badoo. Deze datingsite is populair in tal van Europese en niet-Europese landen. Ook Duitse singles zijn binnen dit datingnetwerk actief. Je kunt een handige app op je mobiele telefoon gebruiken, zodat je overal met je gevonden matches kunt praten. Na het aanmaken van een eigen account kun je via de zoekfunctie van Badoo direct op zoek gaan naar een leuke single man of vrouw uit Duitsland. Ook leuk aan Badoo is het zogenaamd ‘kennismakingspel’, waarbij je foto’s van singles voorgeschoteld krijgt. Je kunt hierbij direct aangeven of je interesse in iemand hebt, of dat je hem of haar over wil slaan.

eliteDating

Een alternatief voor het gebruik van Badoo is eliteDating, wat net als Badoo een internationaal georiënteerd datingnetwerk is. Je kunt hier als Nederlandse single man of vrouw op zoek gaan naar een leuke single uit eigen land, of bijvoorbeeld uit Duitsland. Het fijne aan eDarling is dat het merendeel van de singles die op deze datingsite actief zijn op zoek is naar een serieuze match. Dit vergroot de kans op een blijvende relatie met een leuke Duitse single man of vrouw! Een uitgebreide persoonlijkheidstest koppelt je aan verschillende andere profielen op de datingsite. Je kunt natuurlijk ook zelf naar leuke matches zoeken binnen dit datingnetwerk.

Parship

Wie aan online dating denkt, zal onder meer aan datingsite Parship denken. Parship is al jaren een van de grootste datingnetwerken binnen Europa. Voorheen richtte deze datingsite zich voornamelijk op hoger opgeleide singles met een afgeronde HBO- of WO-opleiding. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en is er een veel breder publiek actief op deze datingsite. Opvallend aan deze datingsite is het relatief hoge slagingspercentage van Parship. De kans dat je hier een leuke man of vrouw vindt is zodoende vrij groot. Ideaal als je op zoek bent naar een leuk Duitse single man of vrouw! Net als op eDarling zijn ook op Parship vooral singles actief, die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Maak gebruik van Duitse datingapps

Naast de verschillende datingsites zijn er tal van datingapps waarmee je op zoek kunt gaan naar een Duitse levenspartner. Zoals reeds beschreven werd is Badoo een van deze datingapps, waar een groot aantal internationale singles actief is. Een alternatief voor Badoo is het gebruik van Lovoo. Deze datingapp is specifiek gericht op Duitse single mannen en vrouwen, al is de datingapp ook in andere landen te downloaden. Het idee achter Lovoo heeft veel weg van de werking van Tinder, de app die in Nederland erg populair is. Op basis van een foto bepaal je of je iemand beter wil leren kennen, of dat je hem/haar wegschuift. Wanneer jullie allebei hebben aangegeven elkaar beter te willen leren kennen, kun je ook daadwerkelijk met elkaar praten. De app is net als Tinder volledig gratis te gebruiken. Houd er rekening mee dat er veel minder serieuze mensen op deze datingapp actief zijn.

Ook kan de doelgroep van een datingapp als Lovoo net iets jonger zijn dan de doelgroep van datingsites. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor een datingapp als Tinder! Voor een oudere man of vrouw kan het zodoende lastig zijn om een vaste partner te vinden via een datingapp. Zij kunnen beter kiezen voor een datingsite, waarvan er eerder in dit artikel een aantal beschreven zijn.

Verschillen met de Duitse cultuur

Wanneer je op zoek gaat naar een single uit een ander land dien je met verschillende aspecten rekening te houden. De Duitse cultuur en manier van omgaan met elkaar is anders dan in Nederland. Zo staan Nederlanders er bijvoorbeeld om bekend dat ze erg direct kunnen zijn, terwijl dit in veel andere Europese landen niet gewenst is. Daarbij hebben veel Duitsers een sterk nationalistisch gevoel, wat zich onder meer uit in de trots op de eigen taal. Duitsers willen niet altijd Engels spreken wanneer zij met internationale singles chatten. Zij vinden dat een single uit een ander land zich aan moet passen aan de Duitse taal. Gelukkig zijn er nog voldoende Duitsers die wel gewoon Engels spreken.

Tip: volg een online internetcursus als je een leuke Duitse match gevonden hebt! De Duitse bevolking kan het erg waarderen als je je best voor ze doet.

Een ander verschil met de Duitse bevolking is dat Duitsers een voorliefde voor reizen hebben. Wanneer je binnen Europa op vakantie gaat kom je ze overal tegen op de campings, in hotels of in appartementencomplexen. Nederlanders zijn daarentegen vrij gehecht aan het thuisfront, waardoor een grote groep Nederlanders in eigen land verblijft tijdens de vakantieperiode. Tijdens hun vakanties ontmoeten Duitsers geregeld andere single mannen of vrouwen, waarmee zij de rest van hun leven delen. Een partner kan hierbij naar Duitsland trekken en de Duitse nationaliteit aannemen, zonder dat hij of zij oorspronkelijk uit Duitsland komt. Houd hier rekening mee wanneer je op datingsites naar Duitse singles zoekt!

Wees op tijd bij een eerste date

Een van de punten waar Duitsers veel waarde aan hechten is punctualiteit. Wanneer er om 12 uur is afgesproken, zal een Duitser ook daadwerkelijk om 12 uur op de afgesproken plek staan. Bij de Nederlandse bevolking ligt die punctualiteit vaak wat anders! Het is hier niet ongewoon dat mensen vijf minuten later aankomen. Het kan voor een Duitser erg vervelend zijn als je tijdens een eerste date niet op tijd bent.

Zeker een Duitse vrouw zal dit direct laten blijken! Duitse vrouwen zijn doorgaans wat harder dan een Duitse man. Een Duitse man iets ietwat verlegen en trekt zich in het begin vaak wat terug. Pas wanneer je een Duitse man beter leert kennen, zal hij zich verder blootgeven en meer over zichzelf vertellen. Het kan dus zijn dat je in het begin van jullie contact veel over jezelf zal moeten vertellen en veel vragen zal moeten stellen om iets over je match te weten te kunnen komen. Zie dit niet direct als een nadeel aan een match, maar geef de Duitse single man de tijd om zich meer op zijn gemak te voelen.

Tip: kijk er niet raar van op als een Duitse single vrouw plotseling niet meer op je berichten reageert. Als een Duitse vrouw geen interesse in je heeft zal ze dit kenbaar maken door je bijvoorbeeld te negeren of direct te vertellen dat ze liever verder zoekt naar geschikte matches.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply