Beste datingsites om te daten met Belgen

Niet alleen in Nederland is de populariteit van online datingsites sterk toegenomen. Ook in België kiezen steeds meer singles voor het gebruik van een datingnetwerk om een nieuwe partner te vinden. Naast de Belgische singles op deze datingsites, vind je hier ook een groot aantal Nederlandse single mannen en vrouwen. Denk aan Nederlanders die op zoek zijn naar een Belgische partner, Nederlanders die net over de grens wonen en hun zoekgebied willen vergroten, enzovoorts.

Hoe vind je tussen al deze Belgische datingsites een geschikte datingsite om de man of vrouw van je dromen te vinden? In dit artikel beschrijven we een aantal datingnetwerken, die zowel voor Nederlandse als voor Belgische singles interessant zijn.

Toegenomen populariteit van online dating

In België is het aantal single mannen en vrouwen in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Naar schatting zou de helft van Belgische populatie in 2060 single zijn, als het aantal breuken in relaties in dit tempo voortgezet worden. Gelukkig is ook het aantal mogelijkheden om een leuke partner te vinden toegenomen. Datingsites zijn hier het bekendste voorbeeld van! Waar je voorheen naar een kroeg of uitgaansgelegenheid ging om in contact komen met andere singles, kan dit tegenwoordig online. Er zijn ontzettend veel datingsites waarop je kunt zoeken, chatten en zelfs per webcam contact met elkaar kunt hebben.

Overigens is het niet zo dat de relaties tussen Belgen steeds minder sterk zijn. Net als in Nederland kampt men ook in België met een vergrijzing. Dit betekent dat de groep met senioren steeds groter wordt, terwijl het aan jongere kinderen afneemt in verhouding. Voor ouderen is het vaak niet meer interessant om naar een blijvende levenspartner te zoeken. Zij houden het liever bij goede vriendschappen! Ook voor het vinden van vriendschappen kun je tegenwoordig op verschillende datingsites terecht. Veel datingsites richten zich op een specifieke doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan online dating voor ouderen, online dating voor alleenstaande moeders, online dating voor jongeren, enzovoorts.

Groeiend ledenaantal op datingsites

Nog altijd heerst er enige taboe op het gebruik van datingsites om een nieuwe levenspartner te vinden. Je kunt immers ook een avondje stappen om een leuke single man of vrouw tegen het lijf te lopen. Vergeet echter niet dat veel mensen hier de tijd niet voor hebben, dat ze in hun eigen omgeving weinig leuke singles treffen, enzovoorts. Juist voor deze groep is het gebruik van datingsites heel interessant. Je bereikt mensen uit andere delen van België, uit Nederland, uit een specifieke leeftijdscategorie, enzovoorts. Niet voor niets is het ledenaantal op veel van deze populaire Belgische datingsites in de afgelopen jaren met 30 tot 40% gestegen.

Verschillende Belgische datingsites

Er zijn verschillende datingnetwerken te vinden, waarop zowel Nederlandse als Belgische singles actief zijn. Onderstaand hebben we drie van deze datingnetwerken voor je op een rijtje gezet. Deze datingnetwerken zijn niet alleen ontzettend populair, maar hebben ook nog eens een goede naam onder singles.

Parship

Parship richtte zich in het verleden vooral op singles die een opleiding op universitair niveau hadden afgerond. Tegenwoordig, sinds 2015, heeft dit datingnetwerk een veel bredere doelgroep! Dit maakt dat Parship door veel singles tot de beste drie datingnetwerken van dit moment wordt gerekend. Het fijne aan deze datingsite is dat het aantal mannen en vrouwen nagenoeg gelijk is. Dit maakt de kans groter dat je een leuke partner binnen dit datingnetwerk vindt. Bij Parship dien je een persoonlijkheidstest in te vullen, op basis waarvan het systeem achter deze datingsite je aan een aantal leuke matches kan koppelen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar leuke Belgische singles. Het aanmaken van een account bij Parship is gratis.

Pepper

Een alternatief voor Parship is Pepper. Net als Parship behoort ook Pepper voor veel singels tot de top drie met beste datingsites. Het leuke aan Pepper is dat je hier geen vragenlijst hoeft in te vullen bij het aanmaken van een nieuw profiel. Op deze datingsite werkt men namelijk met een fotocollage, die je geheel naar eigen inzicht samen kunt stellen. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden moet de gedachte van de makers van Pepper geweest zijn. Door foto’s van verschillende hobby’s, je opleiding en bijvoorbeeld je huisdieren aan je collage toe te voegen, krijgen andere leden direct een goed beeld van je. Net als bij Parship, is ook het aanmaken van een profiel bij Pepper gratis.

Relatieplanet

Als derde datingsite kan Relatieplanet genoemd worden. Hiermee is de top drie van betrouwbare Belgische datingsites gecompleteerd! Relatieplanet was al een lange tijd populair onder Nederlandse singles, toen de datingsite ook in België aan populariteit begon te winnen. Tegenwoordig is Relatieplanet niet meer weg te denken onder Belgische single mannen en vrouwen. Op deze datingsite kun je zelf op zoek gaan naar leuke matches, of je laten inspireren door de matches die het systeem achter Relatieplanet aan je gekoppeld heeft. Door het grote aantal singles wat je op deze datingsite vindt, is de kans op een succesvolle match relatief groot. Houd er rekening mee dat niet iedereen geïnteresseerd is in een blijvende relatie. Soms zal men het liever bij een vriendschap houden! Het aanmaken van een account is gratis bij Relatieplanet.

Dating voor oudere Belgische singles

De reeds beschreven datingsites richten zich op een zeer brede doelgroep. Je vindt hier Belgische singles van 20 jaar, maar bijvoorbeeld ook van 50 of zelfs 60 jaar oud. Voor sommige mensen is het fijner om actief te zijn op een datingsite met leeftijdsgenoten. Denk bijvoorbeeld aan senioren, die weinig voelen voor het contact met jongeren. Zij kunnen terecht op de datingsite 50liefde! Net als de drie beschreven datingnetwerken is ook 50liefde een datingsite waarop je Nederlandse en Belgische singles vindt. De naam van dit datingnetwerk doet al vermoeden wat de doelgroep van de datingsite is: mensen van 50 jaar of ouder. Veel van de leden op deze datingsite zijn niet actief op zoek naar een blijvende relatie, maar vinden het bijvoorbeeld fijner om een vriendschap op te bouwen met onbekenden. Het aanmaken van een nieuw profiel op deze datingsite is kosteloos.

Verschillen tussen Nederlanders en Belgen

Wanneer je als Nederlandse single gebruik wilt maken van een Belgische datingsite, is het belangrijk om je vooraf in te lezen op de verschillen tussen Nederlanders en Belgen. Ook tussen Belgen onderling bestaan er grote verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de Belgen die in Vlaanderen en Wallonië wonen! Naast een verschil in taal, kunnen zij ook een verschil in mening hebben over bepaalde politieke zaken in België. Probeer je vooraf in te beelden hoe mensen uit een bepaald Belgisch gebied over zaken denken, voordat je je eigen mening ventileert. Dit kan Belgische singles afschrikken! Mocht je iemand uit Wallonië treffen, dan is het raadzaam om een Frans woordenboek bij de hand te houden. Zo kan je ook in het Frans met elkaar communiceren, mocht je leuke match geen Vlaams spreken.

Hoewel het Nederlands veel op het Vlaams lijkt, bestaan ook hier een aantal belangrijke verschillen. Het meest voor de hand liggende voorbeeld van zo’n verschil is bijvoorbeeld de betekenis van het woord “poepen”. In Nederland betekent dit iets heel anders dan in België! Belgen gebruiken het woord “poepen” als een beschrijving voor het hebben van seks. Pas dus op bij het gebruik van Nederlandse woorden. Er zijn verschillende websites waarop je de precieze verschillen tussen de Nederlandse en Vlaamse taal kunt vinden.

Bouw het contact rustig op

Heb je een profiel aangemaakt bij een van de reeds beschreven datingsites? Tijd om op zoek te gaan naar een leuke match om een eerste date mee af te spreken! Om je kans op een succesvolle match te vergroten, kan het de moeite waard zijn om meerdere leuke leden een berichtje te sturen. De kans dat de eerste gevonden match meteen de leukste is, is immers klein! Daarbij kun je een algemene chat binnen het datingnetwerk gebruiken om direct meerdere singles tegelijkertijd te leren kennen.

Mocht je iemand echt leuk vinden, dan is het tijd om na te denken over een eerste date. Bouw het contact altijd rustig op en val nooit direct met de deur in huis. Niet alleen kan dit erg wanhopig overkomen op een single, ook hechten Belgen veel waarde aan romantiek en liefde. Door een single complimentjes te geven, te fantaseren over een romantische date, enzovoorts, zal een match sneller in de verleiding komen om ook daadwerkelijk een date met je af te spreken.

Om te voorkomen dat de eerste date een flop wordt, is het raadzaam om op een neutrale locatie af te spreken. Er zijn verschillende leuke plekken om af te spreken! Denk aan een restaurant, een café in het centrum van de stad, een bioscoop, enzovoorts. Door op een neutrale locatie af te spreken worden ongemakkelijke of vervelende situaties voorkomen. Je moet er immers niet aan denken dat iemand helemaal niet betrouwbaar blijkt te zijn. Op een neutrale locatie zijn er altijd mensen om je te helpen bij problemen.

Pas op voor nepprofielen

Helaas zijn er ook op Belgische datingsites nepprofielen actief. Deze nepprofielen hebben het vaak op je geld gemunt door bijvoorbeeld zielige verhalen over zieke familieleden te vertellen. Op deze manier proberen ze je over te halen om geld over te maken, zodat zij hun familieleden kunnen bezoeken. Doe dit nooit, want het geld zie je niet meer terug! Daarbij is de kans op een serieuze date bij deze nepprofielen ook erg klein. Je herkent nepprofielen aan een veel te mooie foto, een profiel die niet volledig ingevuld is, het zwijgen over hun woonplaats of het voortdurend afwijzen van dates.

 

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply