Een jongere of oudere partner: wel of niet doen?

Je hebt niet onder controle op wie je verliefd wordt. Zo kun je verliefd worden op iemand die veel jonger is dan jij, maar is het ook mogelijk dat je valt op iemand die veel ouder is dan jij bent. Hoewel een relatie met flink leeftijdsverschil steeds meer geaccepteerd wordt, kan deze relatie zeker voor bepaalde problemen zorgen. Op deze pagina lees je niet alleen welke problemen dit zijn, maar ook of een relatie met leeftijdsverschil wel of niet verstandig voor je is.

De mogelijke problemen van een relatie met leeftijdsverschil

Is je partner veel ouder of jonger dan jij bent, dan kan dit voor verschillende problemen zorgen. Ten eerste kan jullie emotionele ontwikkeling te ver uit elkaar liggen. Ben jij veel ouder dan je partner, dan ben je gewoon wat verder in het leven. Ben je veel jonger dan je partner, dan kijk je tegen veel dingen heel anders aan dan je partner. Dit hoeft niet erg te zijn, maar het kan (op de lange termijn) wel voor vervelende problemen zorgen

Een ander mogelijk probleem van een relatie met flink leeftijdsverschil, is de manier waarop anderen naar jullie relatie kijken. Een relatie met flink leeftijdsverschil wordt meer en meer geaccepteerd, maar lang niet iedereen staat hier helemaal achter. Ga je bijvoorbeeld met iemand daten die dezelfde leeftijd heeft als je zoon of dochter, dan kan dit zeker voor vreemde blikken zorgen. Niet alleen van buitenstaanders, maar ook van je zoon of dochter zelf.

Een relatie met leeftijdsverschil: wel of niet doen?

Sommige mensen verschillen flink in leeftijd, maar lijken wel veel op elkaar. Dit komt omdat de oudere persoon zich veel jonger gedraagt of de jongere partner zich juist ouder gedraagt. Is dit het geval in jouw relatie, dan kan je relatie met flink leeftijdsverschil best slagen. Is dit niet het geval en verschillen jullie erg van elkaar, dan is de kans groter dat de relatie mislukt. Zeker op de lange termijn kunnen de verschillen te groot worden.

Wil je het toch proberen met je veel oudere of veel jongere partner, dan is het goed om dit subtiel aan te pakken. Zeker als je weerstand van de omgeving verwacht, is het aan te raden om de relatie subtiel te introduceren. Heb je bijvoorbeeld kinderen die net zo oud zijn als je partner, dan introduceer je jouw partner subtiel in het gezin om problemen met de kinderen te voorkomen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply