Hoe merk je dat je verliefd bent?

verliefdWanneer je bij een avondje stappen, het sporten of bijvoorbeeld via een datingsite in contact bent gekomen met een leuke single man of vrouw, kan na verloop van tijd een gevoel van verliefdheid ontstaan. Je spreekt elkaar steeds vaker, grapjes worden steeds uitdagender en je voelt je meer en meer op je gemak bij hem of haar. Hoe weet je zeker dat je verliefd bent op deze leuke single?

Een gevoel van verliefdheid

Vaak wordt verliefdheid geassocieerd met Cupido en zijn pijlen, of de vlinders die onlosmakelijk aan het verliefde gevoel verbonden zijn. Gedurende de dag denk je aan niets anders dan de leuke single die je eerder ontmoet hebt en steeds vaker beeld je je tijdens het dagdromen in welke leuke activiteiten je met hem of haar wil ondernemen. Om nog maar niet te spreken over de momenten waarop vrienden en vriendinnen over hem of haar beginnen. Je krijgt knalrode wangen en een gevoel van verlegenheid begint te overheersen. Hoewel dergelijke kenmerken van verliefdheid enigszins geromantiseerd zijn, bevat het een kern van waarheid.

Verliefdheid wordt als een persoonlijk gevoel gezien, waardoor iedere single dit op een andere manier ervaart. Om die reden is er geen vaste checklist om verliefdheid bij jezelf vast te kunnen stellen. Wel zijn er een aantal gemeenschappelijke kenmerken, waar iedere verliefde single mee te maken kan krijgen.

Voortdurend in je gedachten

Bij verliefdheid word je overheerst door het gevoel dat iemand voortdurend in je gedachten ronddwaalt. Meerdere keren per dag denk aan hem of haar, waarbij je fantaseert over jullie toekomst samen en verschillende scenario’s bedenkt. Ook denk je aan de eerstvolgende keer dat jullie elkaar weer zien. Wellicht valt het anderen op dat je tijdens het fantaseren een lach op je gezicht krijgt of plotseling erg vrolijk wordt.

Niet alleen is je date in je gedachten aanwezig, ook kijk je vaker dan normaal op je mobiele telefoon om te controleren of je date al iets van zich heeft laten horen.

Ontmoet je grote liefde op Pepper!

Op pepper.nl vind je de leukste singles, alleen met complete profielen. Je kunt betrouwbaar daten want alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Kom makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles. Misschien word je wel verliefd ;).

Een gelukkig gevoel

Zonder dat je het wellicht weet is verliefdheid erg gezond voor je. Het verliefde gevoel zorgt ervoor dat je hersenen een speciaal stofje aanmaken, wat ook gebeurt bij bijvoorbeeld het eten van chocolade. Dit stofje draagt de naam endorfine en geeft je een gevoel van geluk. Het feit dat dit stofje in je lichaam aanwezig is merk je onder meer tijdens het luisteren van muziek, waarbij je wellicht hardop mee neuriet. Ook het leren van tentamens wordt ineens een stuk makkelijker met endorfine in je lichaam. De productie van endorfine is het sterkst op het moment dat je de date in het echt ziet. Het zal lastig zijn om de brede glimlach op je gezicht te onderdrukken!

Verliefdheid in lichaamstaal

Verliefdheid is op verschillende manieren te herkennen. Zoals eerder beschreven merk je verliefdheid onder meer aan het gedrag van personen. Iemand die voortdurend vrolijk en enthousiast is zou bijvoorbeeld verliefd kunnen zijn, door de productie van endorfine. Naast het feit dat je verliefdheid aan het gedrag van mensen herkent, kan ook een bepaalde vorm van lichaamstaal een teken zijn van verliefde gevoelens.

Denk bijvoorbeeld aan mensen die voortdurend oogcontact met anderen zoeken. Zeker tijdens een afspraakje kan het erg lastig zijn om je ogen van de single man of vrouw voor je, af te houden. Je lichaam wordt hierbij volledig naar de ander toegedraaid, omdat je eigenlijk zo dicht mogelijk bij je leuke date in de buurt wil zijn. Het liefste zit je tegen hem aan! Het is dan ook niet gek wanneer er enkele aanrakingen plaatsvinden tijdens een afspraak. Houd elkaars hand bijvoorbeeld eens vast of stoot per ongeluk met je been tegen de zijne.

Ben jij écht verliefd?

Wanneer je jezelf na het lezen van dit artikel niet volledig herkent in de genoemde kenmerken van verliefdheid, kan het zo zijn dat je toch niet echt verliefd bent op een leuke single man of vrouw. Zeker wanneer je nog weinig fantaseert over een toekomst samen kan het raadzaam zijn om nog een paar keer extra af te spreken, alvorens je een vaste relatie begint. Mocht je ook na deze dates nog geen verliefd gevoel hebben, dan is het beter om duidelijkheid te scheppen tegen de man of vrouw met wie je nu regelmatig afspreekt. Je wilt immers voorkomen dat de ander te hoge verwachtingen heeft, terwijl jij twijfelt of het überhaupt tot een relatie zal komen. Hiermee zou je zijn of haar hart flink kunnen breken als het daten nog een tijdje aanhoudt. Ook kun je de tijd die in je deze single steekt wellicht beter besteden aan het vinden van een partner, waarbij je wel het eerder beschreven verliefde gevoel hebt. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply