Een golddigger: wat is dat precies?

Ben je vrijgezel en heb je veel geld, dan loop je altijd het risico dat je in aanraking komt met een golddigger. Een golddigger is een man of vrouw die niet met je wil daten omdat je zo leuk, lief en knap bent, maar zijn of haar oog op je heeft laten vallen omdat je een groot vermogen hebt. Golddiggers zijn meestal vrouwen, maar het is als rijke vrouw ook zeker mogelijk om benaderd te worden door een mannelijke golddigger.

De intentie van een golddigger

Een golddigger date niet met je omdat hij of zij je leuk vindt, maar omdat je veel geld hebt. Natuurlijk kan hij of zij later alsnog echte gevoelens voor je ontwikkelen, maar het eerste contact is gezocht door het grote bedrag dat je op je bankrekening hebt staan. Vaak zijn golddigger mensen die zelf niet zo veel geld hebben en ook niet de ambities hebben om veel geld te verdienen. Wel willen ze een luxe levensstijl en om dit mogelijk te maken, zoeken ze een rijke man of vrouw.

Er zijn mensen die er eerlijk voor uit komen dat ze golddigger zijn. Zo zijn er datingsites waar vrijgezelle dames en heren zich aan kunnen melden om een rijke man of vrouw te zoeken, wat betekent dat de rijke leden van de datingsite weten dat ze alleen in contact komen met golddiggers. Dit is lekker duidelijk en eerlijk, maar meestal zijn golddiggers helaas niet zo eerlijk. Ze doen alsof ze je leuk vinden, maar doen het eigenlijk alleen om het geld.

Wat is een golddiger?

Een golddiger is een soort transactionele relatie waarbij mensen eerder om romantische relaties dan om liefde gaan. Als het een huwelijk wordt, is het een soort huwelijk van gemak.

In de analyse van rapmuziek is er een theorie dat het ‘goudzoekerscript’ een van de weinige heersende seksuele scripts is die aanwezig zijn voor jonge Afro-Amerikaanse vrouwen. Een zeer bekend nummer dat het gebruikt is “Gold Digger” van Kanye West.

De term wordt vaak gebruikt met een negatieve connotatie. De maatschappij fronst de wenkbrauwen omdat het meestal gebeurt dat de aantrekkelijke vrouwen geen oprechte gevoelens hebben voor de succesvolle man, maar hem ertoe brengen te geloven dat ze het doen. Door dat te doen laten ze de man toe om ze met trots weer te geven, wetende dat ze er alleen in zijn voor het geld of de sociale status. Dit soort affaires resulteert meestal in een echtscheiding waarbij de goudzoekers zullen proberen het vermogen van de rijke man te verkrijgen door middel van juridische scheidingen.

Het herkennen van een golddigger

Als iemand niet eerlijk toegeeft wat zijn of haar intenties zijn om met je te daten, kan het lastiger zijn om een golddigger te herkennen. Toch zijn er enkele zaken die je kunnen vertellen dat je met een golddigger te maken hebt, namelijk:

  • Je date wil het continu over geld hebben. Subtiel, maar ook minder subtiel.
  • Je date is erg geïnteresseerd in verhalen over je carrière.
  • Je date steekt niet onder stoelen of banken dat hij of zij goed behandeld wil worden. Er wordt bijvoorbeeld over een rijke ex gesproken en dat hij of zij altijd zulke goedkope of juist hele dure dates organiseerde.

Ook kunnen golddiggers veel klagen over hun eigen financiële situatie. Er wordt bijvoorbeeld geklaagd over de hoge huur, de hoge prijzen van mooie kleding en het niet kunnen betalen van vakanties, met de intentie dat jij een deel van je geld beschikbaar stelt voor je date.

Heb jij te maken met een golddigger? Verbreek dan snel het contact, zeker als je niet van plan bent om een golddigger te onderhouden. Alleen als je het niet erg vindt om een golddigger te daten en het gezelschap bijvoorbeeld belangrijker vindt dan geld, raden wij je aan om in contact te blijven met deze geldwolf.

golddigger

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply