Je ex heeft een nieuwe relatie: wat nu?

De periode rond het verbreken van je relatie valt voor veel mensen behoorlijk zwaar. Dat is niet gek, want je hebt immers een ontzettend leuke tijd met z’n tweeën gehad! Daarbij heb je dingen met elkaar gedeeld, die je nu niet meer kunt delen met een partner. Het wordt nog vervelender wanneer je ex direct een nieuwe partner gevonden lijkt te hebben. Hoewel je dit in veel gevallen niet van je ex zelf zal horen, kom je er al snel genoeg achter via foto’s op sociale media. Wie deelt er immers geen vakantiefoto’s, foto’s van een avondje uiteten, enzovoorts. Het kan erg hard aankomen wanneer je ex direct een nieuwe vriend of vriendin heeft. Het heeft echter geen zin om wraak te nemen. Dat lost immers niets op! In dit artikel bespreken we hoe je zo’n situatie aan kunt pakken.

Je ex met zijn/haar nieuwe partner opmerken

Voordat je zelf op zoek kunt gaan naar een nieuwe partner, moet je er natuurlijk zeker van zijn dat je ex een nieuwe vriend of vriendin heeft. Vaak wachten mensen met het nemen van een nieuwe relatie, om hun ex de tijd te geven om bij te komen van de periode rond het verbreken van de relatie. Daarbij zijn singles hier kort na het verbreken van de relatie zelf ook niet aan toe! Er zijn verschillende manieren om in de gaten te houden of je ex-partner nog geen nieuwe vriend of vriendin heeft gevonden.

Een goed voorbeeld van een teken waaraan je kunt herkennen dat je ex een nieuwe partner heeft is de verandering in de manier van praten. Waar jullie eerst lange gesprekken hadden, word je nu afgekapt of zelfs volledig genegeerd. Daarbij zal je ex een afstandelijke houding aannemen, om je niet te dichtbij te laten komen.

Mocht je helemaal geen contact meer met je ex hebben, dan kun je via sociale media of via anderen opmerken dat hij zij een nieuwe partner heeft. Bekijk het profiel van je ex op Facebook of Instagram eens, om te kijken of ze hier foto’s van haar nieuwe partner op gezet heeft. Wellicht hebben jullie gemeenschappelijke vrienden, waardoor je hen ook eens kunt vragen naar de verhalen over je ex.

De toekomst in zonder je ex

Wanneer je zeker weet dat je ex een nieuwe partner heeft, is het tijd om ook aan je eigen toekomst te denken en niet langer terug te kijken. De kans dat je bij je ex terugkeert is nu immers erg klein geworden! Er zijn verschillende manieren om een nieuwe liefde bij jou in de buurt te vinden. Zelfs wanneer je hier misschien nog niet helemaal aan toe bent. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een datingsite! Er zijn tegenwoordig tal van verschillende datingsites, waarop je met leuke single mannen en vrouwen in contact kunt komen.

Mogelijk heb je nu nog geen behoefte aan een nieuwe vaste relatie, maar wil je wel nieuwe contacten maken. Je weet immers nooit wat hier op een later moment uit voort kan komen! Het is leuk om alvast op zoek te gaan naar leuke matches, die aansluiten bij het profiel van je ideale partner. Wees zorgvuldig bij het uitzoeken van een geschikte datingsite! Niet iedere datingsite is namelijk volledig te vertrouwen.

Online daten via Pepper

Een van de meest betrouwbare datingsites van dit moment is Pepper. Het leuke aan Pepper is dat je in alle rust door de profielen van andere leden kunt scrollen om een partner te vinden die past bij je eigen karakter. Door je eigen profiel zo volledig mogelijk in te vullen en te voorzien van een leuke profielfoto, is de kans op het vinden van een geschikte match erg groot. Om andere leden berichten te kunnen sturen op een later moment, zal je een abonnement af moeten sluiten. Dit is heel normaal binnen de grote datingnetwerken!

Lexa: online dating voor singles

Naast Pepper is ook Lexa een van de bekende online datingsites, waarop je als single man of vrouw leuke matches kunt vinden. Net als bij Pepper kun je hier opnieuw profielen van andere leden bekijken om op zoek te gaan naar een geschikte match. Extra leuk is de “Shuffle”-optie van Lexa, waarmee je steeds een ander profiel voorgeschoteld krijgt. Je kunt het profiel vervolgens aan je favorieten toevoegen of verder zoeken naar andere matches. Net als bij Pepper is het ook bij Lexa verplicht om een abonnement af te sluiten als je daadwerkelijk in contact wilt komen met potentiële matches. Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt berichten sturen en ontvangen.

Naast Lexa en Pepper zijn er nog tal van andere online datingsites waarop je met leuke matches in contact kunt komen. Probeer altijd voor een betrouwbare datingsite te kiezen met een groot aantal actieve leden. Niet alleen vergroot dit de kans op een succesvolle match, ook is de kans op nepprofielen hier kleiner. Er zijn op internet tal van recensies te vinden over datingsites.

Probeer je ex te vergeten

Om fris en vol goede moed aan een nieuwe relatie te kunnen beginnen, is het belangrijk om je ex zo goed mogelijk te vergeten. Dit is niet altijd even gemakkelijk, want je hebt herinneringen aan je ex en je zit nog vol met gevoelens voor hem of haar. Toch moet je verder, net zoals je ex dit ook gedaan heeft! Probeer de gevoelens in ieder geval nooit op te kroppen, maar deel ze mensen uit je omgeving. Dit kan verdriet zijn, maar ook warme gevoelens voor je ex. Door de gevoelens te uiten zal het makkelijker worden om je ex los te laten.

Daarbij is het belangrijk om je ex niet op te zoeken. Dit geldt zowel voor een fysieke vorm, als voor het online stalken van je ex. De foto’s die je ex gedeeld heeft met zijn of haar nieuwe partner kunnen je jaloers maken, waardoor het des te lastiger wordt om je ex te vergeten. Door niet teveel over je ex na te denken en hem of haar bewust te ontlopen, is de kans klein dat je nieuwe gevoelens voor je ex krijgt. Die kans wordt steeds kleiner, naarmate je langer op online datingsites actief bent. De nieuwe singles die je hier vindt maken het immers steeds leuker om aan je toekomst te denken!

Probeer nooit te vergelijken

Op het moment dat je een nieuwe partner gevonden hebt kan het verleidelijk zijn om hem of haar te vergelijken met je vorige partner. Doe dit nooit! Het vergelijken met je ex kan nieuwe gevoelens voor je ex opwekken, wat je natuurlijk wilt voorkomen. Daarbij heeft je nieuwe partner niks met je ex te maken, waardoor de vergelijking niet eerlijk zou zijn. Ieder mens heeft iets unieks! Dat geldt voor je ex, maar ook voor je nieuwe partner.

Aangezien je met je nieuwe partner aan een mooie toekomst begint, is het belangrijk om vooral naar zijn of haar positieve kanten te kijken. Je bent immers niet voor niets voor hem of haar gevallen! Mocht het vergelijken toch niet te onderdrukken zijn, dan ben je mogelijk nog niet toe aan een nieuwe relatie.

Werking van een rebound relatie

Onder een rebound relatie verstaan we een relatie die het gevolg is van het verbreken van een eerdere relatie. Om het verdriet van het verbreken van een relatie te onderdrukken zoeken mensen naar positieve dingen en afleiding. Voor de een betekent dit dat hij of zij plotseling veel geld uitgeeft om te shoppen, terwijl anderen direct een nieuwe relatie aangaan. Dit noemen we een rebound relatie! Een rebound relatie is in veel gevallen van een zeer korte duur, omdat het heel toevallig zou zijn als je ex direct de liefde van zijn of haar leven gevonden zou hebben.

Er zijn verschillende manieren om een rebound relatie te onderscheiden van een gewone relatie. Kijk bijvoorbeeld eens naar de tijd tussen het moment van het verbreken van een vorige relatie en het aangaan van de nieuwe relatie. Wanneer deze periode te kort is, zou dit kunnen duiden op een rebound relatie. Niemand komt immers binnen een paar dagen over een vorige relatie heen! Ook het type partner wat je ex gevonden heeft kan een signaal zijn van een rebound relatie. Wanneer de nieuwe partner van je ex het tegenovergestelde type is van wie jij bent, dan lijkt de kans klein dat het een blijvertje is voor je ex.

Een derde punt om naar te kijken is de manier waarop je ex met zijn of haar nieuwe partner omgaat. Wanneer je ex hier bijvoorbeeld erg mee opschept is de kans klein dat het om een serieuze relatie gaat. Vaak proberen ex-partners je jaloers te maken door heel pocherig over hun nieuwe partner te praten. Opscheppen kan ook in de vorm van een groot aantal foto’s op sociale media.

Zelf een rebound relatie beginnen

Mogelijk helpt een rebound relatie jou ook bij het verwerken van de relatie met je ex. Niet iedereen vindt het positief wanneer je veel relaties achter elkaar hebt. Om te voorkomen dat mensen een negatief beeld van je krijgen, kun je ook voor een andere vorm van een rebound relatie kiezen. Denk bijvoorbeeld aan meerdere losse seksdates die je met een partner hebt, die je op internet gevonden hebt. Zo heb je wel de lusten, maar niet de lasten van een relatie. Je sekspartner kan je helpen om over je ex heen te komen!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply