Voor het eerst speeddaten: 3 tips voor goede gesprekken

Vind je het prettig om face-to-face te kletsen met andere singles en op deze manier leuke mannen of vrouwen te leren kennen? Dan is speeddaten wellicht iets voor jou. Bij speeddating spreek je kort met meerdere singles, om hopelijk een leuke man of vrouw te ontmoeten en hier vaker mee af te spreken. Ga jij voor het eerst speeddaten en wil je dat deze avond een groot succes wordt? Gebruik dan de drie tips in dit artikel om goede gesprekken te voeren tijdens jouw eerste speeddating evenement.

Tip 1: houd het gesprek luchtig

Een speeddating gesprek duurt erg kort, namelijk 5 tot 10 minuten. Natuurlijk wil je in deze korte tijd zo veel mogelijk te weten komen over jouw gesprekspartner, maar het is beter om het gesprek luchtig te houden. Je mag best vragen stellen, maar overdrijf dit niet. Tijdens het eerste gesprek onderzoek je of er een klik is en als er inderdaad een klik is en jullie spreken nog een keer af, dan kun je jouw gesprekspartner wat beter leren kennen.

Tip 2: stel de juiste vragen

Je gaat niet meteen de diepte in tijdens het speeddating gesprek, maar je mag best wat vragen stellen. Hoe beter de vragen zijn die je aan jouw gesprekspartner stelt, hoe groter de kans is dat jouw eerste speeddating event succesvol verloopt.

Enkele vragen die je aan jouw gesprekspartners kunt stellen tijdens het speeddaten, zijn de volgende:

  • Heb je al wel eens eerder aan een speeddating evenement meegedaan?
  • Wat voor type ben je en naar wat voor type vrouw of man ben je op zoek?
  • Hoe ziet jouw ideale date eruit?
  • Waar ga je het liefst op vakantie?
  • Wat zijn je hobby’s?
  • Wat voor werk doe je en wat vind je hier zo leuk aan?

Ook kun je vragen stellen over een onderwerp dat jij belangrijk vindt. Houd je bijvoorbeeld ontzettend veel van dieren en vind je het belangrijk dat jouw partner ook van dieren houdt, dan mag je hier best een vraag over stellen.

Tip 3: wees open en eerlijk

Jij bent niet de enige die vragen stelt: je gesprekspartner kan jou ook allerlei dingen vragen. Het is belangrijk dat je open en eerlijk antwoord geeft op de vragen die je voorgeschoteld krijgt. Lieg niet, wees niet te mysterieus, stel je open op, overdrijf je antwoorden niet en blijf gewoon jezelf. Wil je ergens echt geen antwoord op geven, dan mag je dit natuurlijk eerlijk zeggen. Krijg je bijvoorbeeld een vraag die je ongepast vindt, dan hoef je hier echt geen antwoord op te geven als je je hier niet prettig bij voelt.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply