De voordelen en nadelen van downdaten

Steeds meer mensen daten niet met iemand met hetzelfde opleidingsniveau, maar kiezen ervoor om iemand te daten die ‘minder slim’ is. Date je met iemand met een lager opleidingsniveau, dan wordt er gesproken over downdaten. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen tegenwoordig downdaten, want dit brengt enkele voordelen met zich mee. Welke voordelen dit zijn en welke eventuele nadelen downdaten heeft, lees je op deze pagina.

De voordelen van downdaten

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het daten met iemand met een lager opleidingsniveau dan jijzelf. Het eerste voordeel van downdaten, is het feit dat je simpelweg meer keuze hebt in jouw zoektocht naar de liefde. Zeker als je zelf WO niveau hebt, kan het lastig zijn om iemand te vinden met hetzelfde opleidingsniveau als jij. Laat je opleidingsniveau los bij het daten, dan heb je meer kans op een match.

Daarnaast vinden sommige mensen het prettig om de slimmere persoon in de relatie te zijn. Merk jij ook dat je het lastig vindt om met iemand te daten die net zo slim is als jij of slimmer is, dan is downdaten zeker iets voor jou. Je hoeft je nooit onzeker te voelen over je intellect, maar je weet zeker dat jij de slimste bent.

Tot slot vinden veel mensen downdaten erg ontspannend. Heb je een partner met een lager opleidingsniveau, dan praat je namelijk minder over ingewikkelde onderwerpen. Jullie gesprekken zijn wat losser en informeler en veel mensen vinden dit simpelweg prettig, zeker als ze de hele dag bezig zijn met complexe onderwerpen en hun intellect.

De nadelen van downdaten

Toch heeft downdaten ook enkele nadelen. Het belangrijkste nadeel van downdaten, is het feit dat je je kunt irriteren aan je partner. Moet je altijd alles drie keer uitleggen, dan kan dit echt voor irritaties zorgen. Daarnaast kun je je op de lange termijn niet voldoende uitgedaagd voelen in de relatie. Hebben jullie het altijd over oppervlakkige onderwerpen en wordt jouw kennis nooit betwijfeld, dan kan dit ook saai worden. Denk jij dat je wat meer intellectuele uitdaging nodig hebt in je relatie, dan is downdaten in ieder geval niets voor jou.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply