Dating voor senioren: de beste datingsites!

Wanneer je als zestigplusser je partner verliest, kan het erg lastig zijn om een nieuwe partner te vinden. Je zal als zestigplusser minder snel naar een kroeg gaan, minder feesten bezoeken om nieuwe mensen te leren kennen, enzovoorts. Daarbij hebben veel leeftijdsgenoten vaak al een vaste partner! Om de tijd tijdens je pensioen niet alleen door te hoeven komen, kan het raadzaam zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over het gebruik van een online datingsite? Er zijn meerdere datingsites die zich specifiek op zestigplussers richten! De kans is groot dat je hier een leuke partner voor de rest van je leven vindt.

In dit artikel bespreken we de beste datingsites voor senioren en vertellen we je meer over online dating. Door de jaren heen heeft online dating flink aan populariteit gewonnen, wat de kans groot maakt dat je hier een leuke zestigplusser bij jou in de buurt vindt.

Online daten om een nieuwe partner te vinden

Online dating hoeft niet per definitie gericht te zijn op het vinden van een blijvende partner om de rest van je leven mee te delen. Er zijn ook datingsites die zich richten op het koppelen van mensen, die een vriendschappelijke band op willen bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een keertje samen kaarten, een keer naar de bioscoop, enzovoorts. Niet iedere zestigplusser wil immers meer een vaste partner, na het verlies van zijn of haar vorige partner. Wist je dat er zelfs datingsites zijn voor het vinden van matches om een seksdate mee te hebben? Dit gaat vaak om eenmalige afspraakjes.

Het leuke aan online dating is dat de stap veel minder groot is om contact met andere zestigplussers te zoeken. Je kunt iemand heel eenvoudig een berichtje sturen, in de hoop dat hij of zij reageert. Andersom kunnen mensen jou ook een bericht sturen, waarbij je zelf bepaalt of je reageert of liever geen contact met een single hebt. Er bestaan datingsites die specifiek gericht zijn op senioren. Je treft hier mensen die zelf vaak ook een partner hebben verloren door een overlijden of scheiding. Daarbij zijn deze mensen vaak ook al met pensioen, waardoor jullie direct een aantal gelijkenissen hebben.

Hoe werkt online dating voor senioren?

Wanneer je op leeftijd bent zal de opkomst van online datingsites je wellicht enigszins ontgaan zijn. Datingsites werden vroeger immers niet gebruikt! Op het moment dat je op internet naar datingsites voor zestigplussers zoekt, zal je vermoedelijk versteld staan van de mogelijkheden die tegenwoordig worden aangeboden. Je hebt tientallen datingsites, waarop je met andere zestigplussers in contact kunt komen. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om voor een algemenere datingsite te kiezen, waar ook mensen uit andere leeftijdsgroepen actief zijn. Wie weet kom je hier een leuke veertig- of vijftigjarige single tegen!

Wanneer je een account bij een datingsite hebt aangemaakt kun je direct beginnen met het zoeken naar een leuke match. Veel datingsites beschikken over een uitgebreid zoekalgoritme, waarmee je matches op basis van verschillende filters kunt zoeken. Zoek bijvoorbeeld naar matches in een specifieke leeftijdscategorie, uit je eigen provincie, enzovoorts. Om matches een bericht te kunnen sturen moet je in veel gevallen een abonnement afsluiten. Met een abonnement kun je vervolgens een onbeperkt aantal berichten versturen. Naast de datingsites die met abonnementen werken, zijn er ook datingsites die een creditsysteem aanbieden. In dit geval koop je credits en reken je per bericht af. Zijn je credits verbruikt? Dan dien je nieuwe credits te kopen!

Datingsites voor senioren

Om je een beeld te geven van goede en betrouwbare datingsites, hebben we onderstaand een aantal van deze datingsites uitgelicht. Dit geeft je een goed beeld van de mogelijkheden die je hebt als je online wilt daten met zestigplussers.

50liefde.nl

De betiteling van deze datingsite doet al vermoeden op welke doelgroep deze datingsite zich richt: vijftigplussers. Je vindt hier een groot aantal single mannen en vrouwen, die ieder op zoek zijn naar een vaste partner of vriendschap voor de toekomst. 50liefde.nl is een datingsite die heel eenvoudig te gebruiken is, waardoor je je hier snel wegwijs zal voelen. Ook beschikt de datingsite over een uitgebreid zoekalgoritme, waarmee je heel specifiek naar leuke singles bij jou in de buurt kunt zoeken. Het aanmaken van een account is bij 50liefde.nl geheel gratis! Met dit account kun je echter nog niet alle functies gebruiken.

50PlusMatch

Net als 50liefde.nl richt ook 50PlusMatch zich duidelijk op de doelgroep met singles ouder dan 50 jaar. Leden van deze datingsite zijn op zoek naar vriendschappen of serieuze relaties, maar niet naar eenmalige afspraakjes. Ook bij 50PlusMatch is het vrij eenvoudig om een leuke match bij jou in de buurt te vinden, dankzij het zoekalgoritme wat hier aangeboden wordt. Daarbij kun je tijdens het aanmaken van een account een uitgebreide vragenlijst invullen, op basis waarvan het algoritme achter deze website mensen aan je koppelt. Het aanmaken van een account is gratis bij 50PlusMatch. Ook nu is het helaas niet mogelijk om alle functies te gebruiken met dit gratis profiel. Je kunt echter wel in alle rust rondkijken, om te zien of er leuke matches op de datingsite te vinden zijn.

SeniorenGeluk

Een derde datingsite voor zestigplussers die het bekijken waard is, is de datingsite SeniorenGeluk. Deze datingsite richt zich in tegenstelling tot 50Liefde.nl en 50PlusMatch niet alleen op ouderen van minimaal 50 jaar. Je vindt hier ook een groot aantal singles die een stuk jonger zijn! Dit kan een voordeel zijn als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een leuke match van rond de 40 jaar. Het aanmaken van een nieuw account bij SeniorenGeluk is gratis, waarmee je een deel van de functies van de website kunt gebruiken.

Een van de leukste functies binnen datingsite SeniorenGeluk is de FotoZapper. De werking van de FotoZapper lijkt sterk op de app Tinder, die veel door jongeren gebruikt wordt. Het idee achter de FotoZapper is dat je steeds een nieuwe foto ziet, waarna je interesse kunt tonen of iemand kunt negeren. Zo heb je direct een beeld van iemand en vind je mensen die mogelijk goed bij je passen.

Een leuke partner vinden bij datingsites om

Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van online datingsites voor het vinden van een nieuwe partner, kun je ook buiten datingsites om de liefde van je leven vinden. Voor veel senioren blijft het gebruik van de computer, laat staan datingsites, ietwat vaag. Zij blijven liever weg van het internet en gebruiken dit alleen voor het hoogstnodige. Ook de negatieve verhalen over datingsites werken niet echt mee aan de digitalisatie van de oudere generaties. Denk bijvoorbeeld aan de nepprofielen die op datingsites actief kunnen zijn, mensen die buiten de datingsite om veel minder leuk bleken te zijn, enzovoorts. Weet echter dat dergelijke verhalen vooral voortkomen uit het gebruik van onbetrouwbare datingsites.

Matches vinden bij verenigingen

Een van de mogelijkheden die je hebt om een nieuwe levenspartner te vinden, is je aansluiten bij een vereniging. Zeker in de grote steden vind je voor vrijwel iedere hobby of sport een vereniging. Denk bijvoorbeeld aan een voetbalteam voor senioren, een tennisclub, een club om af en toe te kaarten, een reisvereniging, enzovoorts. Op dergelijke verenigingen zijn veel meer single senioren actief, die net als jij op zoek kunnen zijn naar een vriendschap of een vaste partner. Wie weet wat voor leuke single mannen of vrouwen je hier tegen het lijf loopt! 

Vrijwilligerswerk uitvoeren voor stichtingen

Naast de mogelijkheid om lid te worden van een vereniging, kun je jezelf ook aansluiten bij een stichting in de buurt. Zowel in de grote steden, als in kleinere dorpen zijn stichtingen actief. Denk bijvoorbeeld aan een stichting voor het behoud van de natuur en klassieke panden binnen een stad of dorp, een stichting die opkomst voor de sportclubs, een stichting voor de scholengemeenschap, enzovoorts. Deze stichtingen zijn regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Denk aan vrijwilligers die helpen tijdens evenementen, vrijwilligers die de collectes regelen, enzovoorts. Sluit je bij een stichting aan en leer hier andere senioren kennen, die ook voor de stichting werken.

Tip: maak tijdens de evenementen een praatje met bezoekers van het evenement. Als vrijwilliger is het heel makkelijk om iemand even kort te vragen naar zijn of haar ervaringen met het evenement. Wat is leuk? Wat is minder leuk? Enzovoorts. Zo raak je aan de praat met mogelijk een goede vriend(in) of vaste partner voor de toekomst!

Ga op pad met je kleinkinderen

Voor je kleinkinderen bestaat er weinig leukers dan een dagje op stap met opa en oma. Maak hier gebruik van als je momenteel op zoek bent naar een vaste partner om de rest van je leven mee te delen. Ga bijvoorbeeld naar de dierentuin, bezoek een pretpark in de buurt, enzovoorts. Ook kun je met je kleinkinderen meegaan naar een diploma-uitreiking, naar een zwemles, een open avond op school, enzovoorts. Tijdens dergelijke bijeenkomsten zullen er veel meer vrijgezelle zestigplussers rondlopen. Dit is een leuke kans om met deze vrijgezelle dames en heren in contact te komen. Wie weet wat hier nog uit voortkomt!

Lekker shoppen en een kop koffie drinken

Tijdens de reguliere werkdagen is het vaak vrij rustig in de verschillende stadscentra en winkelcentrums. Dit biedt senioren de kans om in alle rust te winkelen. Koop een nieuwe broek, een leuk shirt, of bijvoorbeeld een gezelschapsspel om met je kleinkinderen te kunnen spelen. Om de dag leuk af te sluiten kun je ergens in het centrum van de stad een kop koffie drinken. De kans is groot dat je niet de enige zestigplusser bent die de dag op deze manier heeft ingedeeld. Vaak zijn er op doordeweekse dagen veel meer senioren die een lekker kopje koffie drinken. Zo kun je met andere vrijgezelle senioren in contact komen! Is het niet voor een vaste relatie, dan is het wel voor een blijvende vriendschap.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply