ChatXL is een ontmoetingswebsite die zich specifiek op jongeren richt. Omdat de website zich op een jongere doelgroep richt, is het toezicht op ChatXL erg hoog. Zo zijn er overal moderators actief om de chatgesprekken van de jongeren in de gaten te houden en mensen die de regels van de chatsite overtreden, te verwijderen.

Chatten op ChatXL

ChatXL heeft een forum, maar de website is primair een chatsite. Je kunt zelf kiezen hoe je de chat van deze website wil gebruiken. Zo kun je anoniem chatten zonder een account aan te maken op de website, maar kun je er ook voor kiezen om wel een account aan te maken. In dit geval chat je niet anoniem, maar met een nickname. Maak je een account aan op de website, dan worden jouw chats opgeslagen. Dit betekent dat je later nog eens met dezelfde leden kunt chatten. Chat je zonder account, dan is dit niet mogelijk. Je kunt dan wel met dezelfde leden chatten, maar niet in hetzelfde gesprek.

De plus- en minpunten van ChatXL

De chatsite ChatXL brengt diverse voor- en nadelen met zich mee. Wij zetten de belangrijkste pluspunten en minpunten van deze website voor je op een rijtje.

Pluspunten:

  • De chatsite richt zich specifiek op jongeren. Ben je als jongere actief op deze website, dan weet je zeker dat je alleen in contact komt met mensen van ongeveer dezelfde leeftijd.
  • De website is veilig, onder andere door de controle van diverse moderators.
  • Je kunt anoniem chatten, maar je kunt ook met een account chatten.
  • De website is gratis te gebruiken.

 

Minpunten:

  • Veel gebruikers chatten anoniem. Dit kan een minpunt zijn voor de gebruikers die wel met account chatten.
  • De website heeft nog niet zo veel gebruikers. Dit komt waarschijnlijk omdat jongeren al veel gebruik maken van andere social media websites met chatfunctie.

 

De kosten van ChatXL

ChatXL is helemaal gratis te gebruiken. Of je nu anoniem wil chatten of dit liever met een account doet: je hoeft niet te betalen om de fora en chatrooms van deze website te kunnen betreden. Dit is dan ook een groot voordeel van de website.

6 Total Score

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply