Zoals de naam van deze datingsite wellicht al enigszins doet vermoeden, richt FarmDate zich op agrarisch denkende mensen. Op FarmDate kunnen agrarische mensen op zoek gaan naar een vriend, vriendin of levenspartner! De datingsite heeft momenteel een ledenbestand van circa 4.400 mensen, wat relatief groot is voor een dergelijke datingsite. Het fijne aan FarmDate is de mogelijkheid om gratis een account aan te maken, zodat je de datingsite blijvend uit kunt testen. Mocht je meer functies willen gebruiken, dan kun je ook een betaald lidmaatschap afsluiten.

De betrouwbaarheid van FarmDate

Een van de pluspunten van FarmDate is dat alle profielen handmatig gecontroleerd worden door medewerkers. De kans dat je tegen nepprofielen aanloopt is dus minimaal! Dit maakt FarmDate tot een betrouwbare datingsite. Naast het beperkte aantal nepprofielen is de klantenservice van FarmDate goed bereikbaar voor praktische of technische vragen. Doorgaans worden je vragen binnen 24-uur beantwoord.

Wanneer je inlogt op de datingsite kom je direct in een beveiligde omgeving terecht, wat je ziet aan het https://-voorvoegsel in de url van de website. Daarbij staat in het privacy statement van FarmDate dat men zich houdt aan de wet bescherming persoonsgegevens. Persoonlijke gegevens zullen nooit aan derden worden verstrekt zonder nadrukkelijke toestemming van gebruikers. Zo ben je ervan verzekerd dat persoonlijke gegevens veilig worden beheerd door FarmDate!

Wanneer je andere leden niet langer wilt zien is het mogelijk om deze te blokkeren. Zij kunnen jou in dat geval ook niet meer zien. Zo kun je ook zelf bijdragen aan een verbeterde privacy. Naast de mogelijkheid om leden te blokkeren zijn er nog tal van andere functies om je privacy te waarborgen.

Inschrijven bij FarmDate

Om contact te kunnen leggen met andere leden dien je een account aan te maken. Op de homepage van de datingsite vind je een grote button waarmee je het inschrijfproces kunt starten. Bij het inschrijven dien je een naam, e-mailadres, een profielnaam en een wachtwoord op te geven. Om nepprofielen tegen te gaan zal je gevraagd worden om een verificatiecode in te voeren aan het einde van het inschrijfproces. Het aanmaken van een account is volledig gratis.

Nadat je alle gegevens hebt ingevoerd krijg je per mail een activatielink om je account definitief te activeren. Na het activeren van je account kun je direct op zoek gaan naar de perfecte partner! Het is aan te raden om je profiel zo goed mogelijk uit te breiden met persoonlijke gegevens en een foto, om de kans op een succesvolle match te vergroten.

De kosten van FarmDate

Zoals eerder in deze review beschreven is, is het aanmaken van een account op FarmDate geheel gratis. Met een gratis account kun je alle basisfuncties onbeperkt uitproberen, maar heb je geen of slechts gedeeltelijk toegang tot extra functies op de datingsite. Mocht je ook gebruik willen maken van deze functies, dan is het aan te raden om een betaald lidmaatschap af te sluiten. Hierbij heb je de keuze uit drie verschillende periodes:

  • 3 maanden voor €18,00 (€6,00/maand).
  • 6 maanden voor €23,00 (€3,83/maand).
  • 12 maanden voor €35,00 (€2,92/maand).

Het betalen van een betaald lidmaatschap gebeurt in een beveiligde omgeving en kan op verschillende manieren. Je kunt betalen via een bankoverschrijving, iDeal of Paypal. Standaard krijg je vijf dagen voor het verlopen van je lidmaatschap een herinnering per mail, waarmee je het betaalde lidmaatschap direct kunt verlengen. Je betaalde lidmaatschap zal in geen geval automatisch verlengd worden.

De mobiele app van FarmDate

Op het moment van schrijven van deze review biedt FarmDate nog geen mobiele app aan voor haar leden. Wel is de website van FarmDate goed te gebruiken in de browser van een mobiele telefoon of tablet, waarbij je van alle beschikbare functies gebruik kunt maken.

Acties en kortingen

Farmdate heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven bij FarmDate

Mocht je na verloop van tijd geen gebruik meer willen maken van de diensten van FarmDate, dan is het heel eenvoudig om je account weer te verwijderen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een geschikte match gevonden hebt! Bij het verwijderen van je account worden alle gegevens en verstuurde berichten uit de database van FarmDate verwijderd. De berichten die je op het forum van FarmDate hebt geplaatst blijven wel staan, alleen dan onder de naam ‘Oud FarmDater’. Het is voor andere leden dus niet langer mogelijk om te zien dat jij de berichten geplaatst hebt.

Om je profiel te verwijderen log je in op het netwerk en klik je op “Mijn Gegevens”. Hier wordt de mogelijkheid geboden om je account tijdelijk te verbergen of om je account volledig te verwijderen.

6 Total Score
Farm Date Review

Met een gratis account kun je alle basisfuncties onbeperkt uitproberen, maar heb je geen of slechts gedeeltelijk toegang tot extra functies op de datingsite.

Populariteit
6
Gebruikersgemak
5.5
Functionaliteiten
6.5
Klantenservice
5
Kosten
6
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply