Alternatiefdaten

Alternatiefdaten.nl is een datingsite die een platform biedt voor alternatieve types, die op zoek zijn naar gelijkgestemden. Het is overigens niet zo dat er op Alternatiefdaten.nl enkel alternatieve types actief zijn. De datingsite richt zich op mannen en vrouwen vanaf 18 jaar uit Nederland en België, die in contact willen komen met andere singles. Om gebruik te kunnen maken van de functies van Alternatiefdaten.nl dien je een gratis account aan te maken.

Op dit moment is niet bekend hoeveel leden Alternatiefdaten.nl heeft en hoe de verdeling is van het aantal mannen en vrouwen. Hoewel het aanmaken van een account op Alternatiefdaten.nl geheel gratis is, dien je voor het versturen van berichten naar andere leden een betaald lidmaatschap af te nemen.

De betrouwbaarheid van Alternatiefdaten.nl

De persoonlijke gegevens die je invoert bij het aanmaken van een account op Alternatiefdaten.nl worden enkel gebruikt voor de diensten van de datingsite zelf. In het privacy statement van deze datingsite staat dat de wet bescherming persoonsgegevens van toepassing is op het verwerken van de gegevens van leden van Alternatiefdaten.nl. Persoonlijke gegevens worden in een beveiligde omgeving bewaard, welke enkel toegankelijk is voor de beheerders van deze datingsite.

Naast het feit dat Alternatiefdaten.nl op een zeer betrouwbare manier omgaat met persoonlijke gegevens, waarschuwt de datingsite ook voor mogelijke oplichters. Zo krijg je bij het activeren van je account direct een melding dat je nooit in moet gaan op een telefoonnummer of sms-nummer waarvan je de afzender niet kent. Dit kan een teken zijn van het feit dat er veel oplichters actief zijn op de datingsite.

Inschrijven bij Alternatiefdaten.nl

Om gebruik te kunnen maken van de functies van Alternatiefdaten.nl zal je altijd een account aan moeten maken. Zonder account kun je niks van de datingsite zien, wat de website voor leden betrouwbaarder maakt. Op de homepage van de website vind je een grote knop om je in te schrijven voor de datingsite. Tijdens het inschrijven geef je verschillende gegevens op om je account vorm te geven, waarbij je kunt denken aan je geslacht, je geboortedatum, een profielnaam, je e-mailadres en een wachtwoord.

Wanneer je enigszins anoniem wil blijven is het aan te raden om een alternatieve profielnaam te kiezen. Je kunt je echte naam later altijd nog vrijgeven! Na het aanmaken van een account ontvang je per mail een verificatielink om je account te activeren. Het is aan te raden om je account verder in te vullen na het activeren ervan, zodat de kans op een succesvolle match groter wordt.

Daarbij zorgt het invullen van je profiel ervoor dat je van meer functies gebruik kunt maken. Zo kun je alleen berichten van andere leden ontvangen als je profiel volledig is ingevuld. Een leuke functie van Alternatiefdaten.nl is de mogelijkheid om YouTube-video’s aan je account toe te voegen.

De kosten van Alternatiefdaten.nl

Het aanmaken van een profiel is geheel gratis, waarbij je niet van alle functies gebruik kunt maken. Met een betaald lidmaatschap kan dat wel! Voorbeelden van functies die je als betaald lid kunt gebruiken zijn het versturen van berichten naar andere leden, 1-op-1 chatten via een webcam en het inzien van statistieken.

Je kunt op Alternatiefdaten.nl kiezen voor verschillende betaalde lidmaatschappen. Voor een maand kost een betaald lidmaatschap bijvoorbeeld 12,50 euro, voor 3 maanden betaal je 25 euro en voor een half jaar betaal je 37,50 euro. Om een betaald lidmaatschap aan te schaffen kun je betalen met iDeal, Mr. Cash, Directbanking en Paypal. Betalingen verlopen hierbij via een beveiligde omgeving.

De mobiele app van Alternatiefdaten.nl

Op het moment van schrijven van deze review is er nog geen mobiele app voor Alternatiefdaten.nl beschikbaar. De website is echter te gebruiken via mobiele apparaten, mocht je ook onderweg gebruik willen maken van de functies van de datingsite. Doordat de website niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten werkt dit minder fijn dan op de computer.

Acties en kortingen

Alternatiefdaten.nl heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven bij Alternatiefdaten.nl

Mocht je een geschikte date gevonden hebben of om andere redenen niet langer gebruik willen maken van Alternatiefdaten.nl, dan kun je je account eenvoudig verwijderen. Om je account op te heffen log je eerst in, vervolgens klik je op ‘Lidmaatschap’ in de menubalk en tot slot op ‘Profiel verwijderen’. Je profiel is hierna direct verwijderd, wat niet meer terug te draaien is.

Let op: de kosten voor een betaald lidmaatschap worden niet gerestitueerd bij het verwijderen van je account op Alternatiefdaten.nl.

6 Total Score
Alternatiefdaten Review

Om gebruik te kunnen maken van de functies van Alternatiefdaten.nl zal je altijd een account aan moeten maken.

Populariteit
6
Gebruikersgemak
6.5
Functionaliteiten
5.5
Klantenservice
6
Kosten
4.5
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply