Meetic.com is een van de populairste en bekendste internationale datingsites die je online kunt vinden. De datingsite is dan ook niet alleen geschikt voor Nederlanders en Belgen, maar wordt ook gebruikt voor mensen in andere landen over de gehele wereld. Wil je meer te weten komen over deze website voor je je aanmeldt als nieuw lid? Lees dan meer over Meetic.com in deze uitgebreide review.

De betrouwbaarheid van Meetic.com

Meetic.com is aangesloten bij de zogeheten Online Dating Association, wat betekent dat je als lid van deze datingsite de beste kwaliteit voor een online dating platform kunt verwachten. Daarnaast weet je zeker dat de datingsite goed toeziet op het beschermen van de privacy van leden, want je wordt niet zomaar lid van de Online Dating Association. Ben je lid van Meetic.com, dan weet je zeker dat jouw gegevens in een beveiligde database worden opgeslagen en dat jouw gegevens niet aan derden worden verstrekt.

Een klein nadeel met oog op de betrouwbaarheid van Meetic.com, is het aantal fake profielen dat op de datingsite actief is. Kijken we naar de leden van deze datingsite, dan lijken er veel fake profielen tussen te zitten en dit heeft een negatief effect op de online dating ervaring die je bij deze datingsite hebt. Je kunt de fake leden vrij goed onderscheiden als je een beetje oplet bij het doorzoeken van profielen, maar het is zeker een minpunt te noemen dat er wel veel fake leden actief zijn op de website.

Veel mensen die lid worden van een datingsite, willen niet dat hun profiel zomaar aan iedereen getoond wordt. Bij Meetic.com is dit in ieder geval niet het geval, want bij deze website wordt jouw profiel enkel getoond aan leden en krijgen niet-leden niets te zien. Ook staat jouw profiel op Meetic.com nooit in de zoekmachines, wat je privacy nog verder beschermt.

Inschrijven bij Meetic.com

Om je in te schrijven bij Meetic.com en de leden van deze datingsite te leren kennen, volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar de homepage en vul het kleine kader met inschrijfformulier in.
 2. Verzend je gegevens en er wordt een nieuw inschrijfformulier geopend, dat je weer in moet vullen.
 3. Ga akkoord met de Algemene Voorwaarden van Meetic.com en je wordt meteen ingelogd.
 4. Vul enkele vragen in over jouw ideale match, zodat het matchingsysteem van Meetic.com hier rekening mee kan houden.
 5. Bevestig jouw accountaanvraag via e-mail.

Heb je deze stappen doorlopen, dan ben je lid van Meetic.com en kun je meteen aan de slag met het ontmoeten van leuke singles.

De kosten van Meetic.com

Je kunt een gratis lidmaatschap nemen bij Meetic.com, maar in dit geval kun je niet alle functies van de datingsite gebruiken. Wil je wel alle functies gebruiken, dan neem je een betaald profiel. Meetic.com heeft ervoor gekozen één soort betalend lidmaatschap aan te bieden en met dit lidmaatschap kun je meteen alle functies van de datingsite gebruiken. Je kunt het lidmaat schap afsluiten voor een maand (29,99 euro), voor 3 maanden (19,99 euro per maand) of voor 6 maanden (14,99 euro per maand). Zoals je ziet, ben je maandelijks goedkoper uit als je voor langer dan een maand een abonnement neemt bij Meetic.com.

De mobiele app van Meetic.com

Meetic.com heeft een speciale applicatie ontwikkeld voor mobiele gebruikers met een apparaat met iOS of Android. De app maakt het mogelijk om dezelfde functies op de datingsite te gebruiken als de desktop gebruikers, wat betekent dat je ook mobiel kunt daten bij Meetic.com.

Acties en kortingen

Meetic.com heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven bij Meetic.com

Uiteraard kun je jouw profiel bij Meetic.com altijd verwijderen als je niet meer online wil daten. Dit doe je door je in te loggen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord, rechts bovenaan op het scherm op jouw gebruikersnaam te klikken en vervolgens op ‘Mijn instellingen en membership’ te klikken. Heb je dit gedaan, dan wordt er een nieuwe pagina geopend die je helemaal naar beneden scrolt. Nu klik je op ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier’ en als je dit hebt gedaan, bevestig je jouw keuze door op de blauwe knop te klikken.

Let op: na het klikken op de blauwe knop. Is jouw account enkel opgeschort. Dit betekent dat je profiel niet meer zichtbaar is voor andere leden, maar dat deze wel ieder moment weer geactiveerd kan worden als je toch weer online wil daten bij Meetic.com. Echt verwijderd is je profiel dus niet, maar je wordt in ieder geval niet meer benaderd door andere leden van de datingsite.

7.5 Total Score
Meetic Review

Ben je lid van Meetic.com, dan weet je zeker dat jouw gegevens in een beveiligde database worden opgeslagen en dat jouw gegevens niet aan derden worden verstrekt.

Populariteit
7.5
Gebruikersgemak
7.5
Functionaliteiten
6.5
Klantenservice
7.5
Kosten
7
4 Comments
 1. Reply
  Dirk januari 2, 2022 at 7:48 pm

  Na 2 twee dagen gratis lidmaatschap geprobeerd om mijn account af te sluiten, wat dus niet lukt. Enkel je account niet meer zichtbaar maken lijkt te lukken. Ook je profielfoto verwijderen lukt niet meer.
  Bij de gebruikersovereenkomst staat te lezen dat je eerst betalend lid moet worden ( waardoor je akkoord gaat met alle voorwaarden en ze toegang krijgen tot je rekening om een maandelijks bedrag af te halen) en dan gebruik moet maken van de procedure voor het herroepingsrecht om je account definitief te verwijderen.
  Betalend lid worden daarentegen, kan je zo goed als op iedere pagina.
  Vind ik allesbehalve een correcte houding van Meetic.
  Na 6 maand lidmaatschap bij Parship vind ik het verschil groot. Bij laatst genoemde geen probleem gehad om na 6 maand uit te schrijven en verschillende leuke dames ontmoet wat bij Meetic blijkbaar ook niet altijd evident is. Grote vraagtekens bij de bedoelingen en werkwijze van deze datingsite.
  Dirk

 2. Reply
  roelens november 23, 2017 at 7:18 pm

  wachtwoord en email account kwijt wat doen

 3. Reply
  Lowie oktober 24, 2017 at 9:31 am

  Er heeft een ongekende persoion ingeschreven.Ik nen getrouwd en wens niet langer mails te ontvàngen.

 4. Reply
  marie december 16, 2016 at 3:12 pm

  geen automatische verlenging van mijn contract

  Gewenste oplossing:
  indien ik een mail ontvang met de melding dat mijn contract niet wordt verlengd na 6 maand

Leave a reply