Parship: onderzoek naar flirten

Flirten, iedereen doet het wel eens. De een doet het heel subtiel, terwijl de ander toch iets minder subtiel te werk gaat bij het winnen van een hart. Omdat iedereen zo anders is als het om flirten gaat, vond Parship het interessant om het fenomeen flirten eens te onderzoeken. Op deze pagina lees je de onderzoeksresultaten van het interessante onderzoek naar Parship, zodat ook jij meer inzicht krijgt in de wereld van het flirten.

Onderzoek naar flirten: de onderzoeksresultaten

Uit het onderzoek van Parship zijn enkele interessante onderzoeksresultaten gekomen. Ten eerste zeggen de meeste dames wel te weten wanneer er met hen geflirt wordt: 90 procent heeft het duidelijk in de gaten als er geflirt wordt. Bij de mannen is dit iets minder: 73 procent heeft het in de gaten als er geflirt wordt. Wanneer er precies sprake is van flirten, verschilt ook per geslacht. Is er veel oogcontact, dan vindt 40 procent van de vrouwen dit al flirten. Bij de ondervraagde mannen is dit percentage iets lager, namelijk 30 procent. Maak je als vrouw veel oogcontact met een man om te flirten, dan heeft hij dit dus lang niet altijd in de gaten.

Een aanraking: de meest duidelijke flirt

Wat voor mannen en vrouwen de meeste duidelijke flirt is, is nog altijd een aanraking. Bij 48 procent van de ondervraagde mannen wordt een aanraking als toenadering gezien en bij vrouwen is dit 42 procent. Wil je iemand laten weten dat je hem of haar wel ziet zitten, dan is een aanraking nog altijd de beste manier om je boodschap over te brengen. Vind je een aanraking een beetje heftig? Geef dan een complimentje. Ongeveer 12 procent van de mannen zoekt hier iets achter en bij de vrouwen is dit 18 procent. Geef je een vrouw een complimentje, dan kan dit zeker een goede flirt zijn.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply