Mannen en vrouwen profielen verschillen

Klinkt heel logisch! Maar nu is het ook daadwerkelijk onderzocht. Dating360.nl deed een onderzoek naar dating profielen van mannen en vrouwen. In totaal waren dit er 35.000, waarvan ongeveer 70% man en 30% vrouw.

Uit het onderzoek kwamen verschillende interessante conclusies naar voren die het vermelden waard zijn.

Bij het selecteren van een leeftijd van de potentiële partner zie je dat mannen een ruimere marge nemen. Bijvoorbeeld een man van 32 vult als minimum leeftijd 18 in en als maximum het vaakst 30. Een vrouw van 32 vult het als minimum 32 in en maximum 35.

Als je kijkt naar de woorden die mannen en vrouwen gebruiken valt op dat mannen het meer over hobby’s en dingen doen hebben en vrouwen meer over familie praten. Ook lezen vrouwen meer dan mannen, althans zij benoemen het vaker.

Het valt op dat mannen vaker “gescheiden” in hun tekst hebben staan en het vrouwen meer over “kinderen” hebben.

Over het algemeen hebben mannen een langere profieltekst dan vrouwen. In de leeftijd 31 – 35 jaar gebruiken vrouwen gemiddeld 100 woorden en mannen 130. Opvallend is dat oudere mensen een kortere tekst hebben. In de leeftijd 61 – 65 jaar is de profieltekst lengte van een man gemiddelde 84 woorden en van een vrouw net onder de 80 woorden.

Als je kijkt naar hoe mannen en vrouwen zich omschrijven dan gebruiken vrouwen vaker het woord “spontaan” een man “aardig”. Ook hebben mannen het vaker over een “relatie” en vrouwen gebruiken woorden als “vriendschap” vaker.

Het onderzoek laat goed zien dat de communicatiestijl van mannen en vrouwen wel degelijk verschilt. Dat is ook slim om in je eigen achterhoofd te hebben als je aan het online daten gaat. Wanneer iemand jouw niet aanspreekt door zijn of haar profieltekst. Dan kan de persoon alsnog bij je passen, maar door de communicatiestijl jou niet aanspreken. Dus durf verder te kijken en stuur een berichtje, omdat je dan naar de dingen kunt vragen die niet in de tekst staan.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply