The Catch

The Catch is een datingnetwerk die geen datingwebsite aanbiedt, maar een app heeft om leuke singels bij jou in de buurt te vinden. Hiermee wijkt The Catch af van veel andere online datingsites, die juist een browserwebsite aanbieden. Opvallend aan de app van The Catch is dat deze datingsite vooralsnog alleen voor mensen uit de Verenigde Staten te gebruiken is. Dit maakt dat The Catch voor Nederlandse singles weinig toevoegt in hun zoektocht naar single mannen of vrouwen. Daarbij is de app alleen op toestellen van Apple te gebruiken momenteel. Naar alle waarschijnlijkheid zal de app binnenkort ook voor mensen met een toestel met Android te gebruiken zijn. Het is de vraag wanneer men The Catch ook naar Europese landen laat komen!

Werking van datingapp The Catch

Op dit moment zijn er al verschillende Nederlandse datingsites die naast hun bestaande website een app hebben laten ontwikkelen. Dit maakt dat het voor Nederlandse singles niet direct de moeite waard is om te wachten op de release van The Catch in Nederland. Ook zijn veel van de leden op deze datingsite Engelstalig, doordat de app momenteel alleen nog in de Verenigde Staten te gebruiken is. Voor de eerste Nederlandse of Belgische gebruikers voegt de app dus weinig toe aan andere datingsites.

De website van The Catch geeft zelf vrij weinig informatie over de werking van de app. Dit maakt het erg lastig om te beoordelen hoe goed de app is, welk type single hier actief is, enzovoorts. In Nederlandse datingapps valt regelmatig op dat er vooral singles actief zijn, die op zoek zijn naar een eenmalige seksdate. Ook proberen mensen regelmatig naaktfoto’s naar elkaar te sturen via dergelijke apps. Niet iedere single man of vrouw zit hier op te wachten, wat The Catch minder bruikbaar maakt voor deze groep.

Leuke manier van online daten

De Amerikaanse organisatie achter datingapp The Catch heeft de app een competitief tintje gegeven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Tinder moet je bij The Catch enige moeite doen om een leuke match te vinden. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om vooraf dezelfde originele vraag aan mensen te stellen. Degene die hier op de leukste manier op reageert kan je vervolgens opnieuw een berichtje sturen om het contact op te bouwen. De anderen die op je vraag gereageerd hebben vallen helaas af. Andersom is dit natuurlijk ook zo als je zelf op de vraag van anderen reageert.

Enerzijds is deze manier van online dating een voordeel, omdat het niet zo standaard als de meeste datingapps. Anderzijds loop je het risico dat je bepaalde matches niet meer spreekt, wanneer je voor een ander antwoord gekozen hebt.

Voor- en nadelen van The Catch

Het moge duidelijk zijn dat The Catch verschillende voor- en nadelen heeft. Het datingnetwerk is uniek met de app die zij geproduceerd hebben. Een nadeel is echter dat deze app vooralsnog alleen in de Verenigde Staten aangeboden wordt. Voor Nederlandse singles voegt de app zodoende weinig toe op dit moment.

Ook is er weinig bekend over de mensen die momenteel lid zijn van het datingnetwerk The Catch. Onduidelijk is zodoende of de datingsite veel nepprofielen heeft, of er mensen actief zijn die vooral gericht zijn op seksdates, enzovoorts.

 

6 Total Score

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply