Datingapp Teello is een app die veel weg heeft van de verschillende andere datingapps die momenteel te downloaden zijn. Net als bijvoorbeeld Tinder kun je Teello alleen op een mobiele telefoon gebruiken. Het maakt hierbij niet uit of je een mobiele telefoon met Android hebt, of een iPhone gebruikt. De datingapp Teello is ook op een tablet te gebruiken. Hoewel er op Teello relatief veel Nederlandse singles actief zijn, worden de teksten in het Engels weergegeven. Mocht je het lastig vinden om Engels te praten, dan kun je wellicht beter voor een andere datingapp kiezen.

Werking van datingapp Teello

De manier waarop je via Teello singles kunt vinden bij jou in de buurt, lijkt sterk op de werking van Tinder. Vooraf dien je een profiel aan te maken, waarna je op zoek kunt gaan naar leuke matches. Hierbij kun je specifiek naar singles uit je stad of de omgeving hiervan zoeken. Dit maakt het makkelijker om in een later stadium een date te organiseren! Je kunt alleen met singles chatten als jullie een match hebben.

Een match betekent in dit geval dat jullie allebei hebben aangegeven elkaar leuk te vinden. Als jij iemand leuk vindt, maar diegene jou niet, dan hebben jullie geen match. Het is in dit geval ook niet mogelijk om hem of haar een berichtje te sturen of zijn of haar foto’s nog eens te bekijken. Op deze manier worden gebruikers van een datingapp als Teello enigszins beschermd. Heb je een leuke match gevonden? Nu is het mogelijk om te chatten, foto’s uit te wisselen, enzovoorts.

Het eerste contact via Teello

Wanneer je voor het eerst een bericht naar een match stuurt, is het belangrijk om niet direct met de deur in huis te vallen. Bouw het contact rustig op, zodat een match niet wordt afgeschrikt door de manier waarop je hem of haar benadert. Stel jezelf voor, geef aan waarom je juist voor je match gekozen hebt, enzovoorts. Geef hierbij ook een complimentje, wat altijd in de smaak zal vallen bij een single man of vrouw! Op deze manier vergroot je de kans dat iemand zal reageren.

Houd er rekening mee dat er op datingapps als Teello en Tinder mensen actief zijn die zoeken naar een serieuze relatie, naar een seksdate en naar een vriendschappelijk contact. Zorg er om deze reden voor dat je vooraf aangeeft wat je van het contact verwacht. Mogelijk heeft een match andere verwachtingen dan jij hebt. Door dit vooraf te bespreken ga je teleurstellingen tegen.

Voor- en nadelen van datingapp Teello

Er kunnen verschillende redenen zijn om een profiel aan te maken bij Teello, of om dit juist niet te doen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat Teello zich duidelijk richt op heterodating, waardoor er minder plek is voor homo’s en lesbiennes. In de huidige tijd is dit enigszins opmerkelijk te noemen. Een verklaring valt te vinden in het feit dat Teello zich niet specifiek op Nederlandse gebruikers richt. In andere landen zijn homo’s en lesbiennes nog niet zo breed geaccepteerd als dat dit in Nederland het geval is.

Een voordeel van Teello is het feit dat je de datingapp gratis kunt gebruiken en dat het aanmaken van een profiel heel eenvoudig is. Zo hoef je nooit lang te wachten voordat je kunt beginnen aan het vinden van leuke matches voor een relatie, een vriendschappelijk contact of een seksdate.

6 Total Score

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply