Het aantal datingapps is in de afgelopen jaren flink gegroeid, waarbij Skout een van de bekende voorbeelden is. Deze datingapp is zowel op een toestel met Android, als met iOS te installeren. Houd er rekening mee dat Skout geen datingsite heeft, waardoor je het datingnetwerk niet op een computer kunt gebruiken. Ook is het belangrijk om te vermelden dat de datingapp niet in het Nederlands aangeboden wordt, maar enkel een Engelse versie heeft. Dit kan als een nadeel worden beschouwd, als je het lastig vindt om in het Engels te communiceren.

Profiel aanmaken via Facebook

Om op zoek te kunnen gaan naar leuke matches zal je eerst een profiel aan moeten maken via datingapp Skout. Het aanmaken van een profiel kan heel eenvoudig, door gebruik te maken van je profiel op Facebook. De gegevens die je op Facebook ingevoerd hebt, zullen automatisch worden overgenomen door Skout.

Nu je een account hebt aangemaakt kun je direct op zoek gaan naar matches. Hierbij is het onder meer mogelijk om met andere mensen te chatten, om elkaar beter te leren kennen. Ook de uitgebreide zoekfunctie is een groot voordeel, omdat je zo doelgericht naar matches bij jou in de buurt kan zoeken. Hierbij kun je, net als bij Tinder, zoeken naar matches binnen een bepaald bereik rondom je eigen woonplaats.

Grote diversiteit aan leden op Skout

Op Skout is een groot aantal verschillende soorten leden actief. Naast de diversiteit aan landen waarvandaan de verschillende leden komen, heeft niet ieder lid hetzelfde doel. De een is bijvoorbeeld op zoek naar een vaste relatie met een ander lid, terwijl andere leden op zoek zijn naar een seksdate of een vriendschappelijk contact. Om de kans op teleurstellingen te verkleinen is het raadzaam om je eigen wensen en verwachtingen vooraf kenbaar te maken. Val niet direct met de deur in huis, maar breng dit onderwerp langzaam aan bod.

Opvallend is dat er op internet veel recensies te vinden zijn, waarin aangegeven wordt dat er een groot aantal nepprofielen actief is op Skout. Het idee achter deze nepprofielen is dat mensen je op een slinkse wijze geld afhandig proberen te maken. Denk bijvoorbeeld aan een zielig verhaal over profielen met zieke familieleden. Zij proberen je te overtuigen om geld over te maken, zodat ze voldoende saldo hebben om naar deze zieke familieleden af te reizen. Trap hier nooit in! Deze leden zal je namelijk nooit zien, evenals dat je het overgemaakte geld niet meer terugziet.

Het herkennen van nepprofielen

Het is gelukkig niet heel lastig om nepprofielen te herkennen. Deze profielen hebben vaak een veel te knappe profielfoto, vragen voortdurend door over je leven om je zolang mogelijk aan het lijntje te houden en komen tot slot met de reeds beschreven zielige verhalen naar je toe.

Voor- en nadelen van Skout

Er zitten verschillende voor- en nadelen aan het gebruik van Skout. Het grote aantal nepprofielen kan als een groot nadeel worden beschouwd. Een voordeel is echter dat Skout gratis te downloaden en te gebruiken is. Zo kun je binnen een korte tijd nieuwe mensen leren kennen! Door het internationale karakter van Skout zullen dit voornamelijk profielen uit andere landen zijn.

6 Total Score

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply