Zeker onder jongeren is datingapp Kik een van de meest bekende datingapps, naast bijvoorbeeld Tinder. Met deze datingapp wordt de mogelijkheid geboden om nieuwe jongeren te leren kennen. Doordat deze datingapp een internationaal karakter heeft, vind je hier singles van over de hele wereld. Niet iedereen komt met dezelfde bedoelingen op Kik af, waardoor het belangrijk is om hier rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan singles die op zoek zijn naar een seksdate, mensen die een vriendschappelijk contact zoeken en mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Nieuw account aanmaken bij Kik

Om van Kik gebruik te kunnen maken zal je eerst een nieuw account aan moeten maken. Het aanmaken van een account is gelukkig vrij eenvoudig! Een van de nadelen aan Kik is het feit dat je bij het aanmeldproces een telefoonnummer op moet geven, wat niet door iedereen fijn gevonden wordt. Weet echter dat apps als Telegram en Whatsapp tegenwoordig ook naar je telefoonnummer vragen.

Nadat je een account hebt aangemaakt binnen datingapp Kik, kun je direct aan de slag gaan met het zoeken naar leuke matches. Doordat de app in het Engels aangeboden wordt, vind je hier mensen van over heel de wereld. Je kunt hier chatten met Fransen, Duitsers en Amerikanen. Liever iemand uit Nederland? Dat kan natuurlijk ook! Zoals eerder in dit artikel beschreven werd is er op Kik een breed publiek actief.

Van een vriendschap tot een seksdate

De verwachtingen die leden van Kik hebben bij het contact wat je met ze hebt lopen sterk uiteen. Zo is de een specifiek op zoek naar een vriendschappelijk contact met andere singles, terwijl andere leden meer dan een vriendschappelijk contact wensen. Denk bijvoorbeeld aan een seksdate met een leuke single, een serieuze relatie, enzovoorts. Houd er rekening mee dat het merendeel van de leden van Kik niet op zoek is naar een relatie.

Om teleurstellingen te voorkomen, is het raadzaam om van tevoren aan te geven wat je verwachtingen zijn van het contact met andere leden. Als jij op zoek bent naar een relatie, terwijl iemand anders vriendschappelijke contacten zoekt, kan dit vervelende situaties opleveren. Dit wil je vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen!

Wees alert op mogelijke nepprofielen

Doordat het met Kik mogelijk is om gratis te chatten met andere leden, is het belangrijk om alert te zijn op nepprofielen. Deze profielen worden aangemaakt door kwaadwillende personen, die uit zijn op je geld. Ze komen bijvoorbeeld met zielige verhalen over zieke familieleden om je over te halen geld over te maken. Vaak met de reden dat ze zelf geen geld hebben om naar hun familielid af te reizen. Trap hier in geen geval in en verbreek het contact meteen.

Op het moment dat je geld hebt overgemaakt zullen ze je al snel opnieuw vragen om geld over te maken. Je krijgt hier echter niks voor terug en zal ook je geld nooit meer terugzien.

Voor- en nadelen van Kik

Kik biedt verschillende voor- en nadelen. Het meest voor de hand liggende voordeel van deze datingapp is dat je gratis met andere leden kunt communiceren. Het internationale karakter van Kik kan echter als een nadeel worden beschouwd. Voor Nederlanders kan het immers lastig zijn om te communiceren met Fransen of Spanjaarden. Ook is niet direct duidelijk of en voor welke functies betaald moet worden.

 

6 Total Score

1 Comment
  1. Reply
    Aisie februari 1, 2022 at 3:29 pm

    Deze app zit vol met fakers die je de hele dag door lastig vallen. Ik heb er al meer dan 100 geblokkeerd en gerapporteerd, maar er wordt niets mee gedaan.

Leave a reply