Hinge is een datingapp voor je mobiele telefoon, die veel weg heeft van de al bestaande datingapps voor smartphones. De meest bekende datingapp is natuurlijk Tinder, waar voornamelijk jongeren actief zijn. Qua werking heeft Hinge veel weg van deze bekende datingapp. Je kunt Hinge zowel op een toestel met Android, als op een iPhone of iPad downloaden om op zoek te kunnen gaan naar leuke matches. Er is echter een specifiek punt waarop datingapp Hinge afwijkt van andere datingapps die in de afgelopen jaren geïntroduceerd zijn.

Houd er rekening mee dat Hinge een van oorsprong internationale datingapp is. Dit betekent dat je op Hinge voornamelijk Engelse teksten vindt. Mocht je het lastig vinden om Engels te spreken, dan kun je wellicht beter voor een Nederlandstalige datingapp kiezen.

Profiel creëren voor Hinge

Om leuke matches te kunnen vinden zal je eerst een profiel aan moeten maken. Dit kan via de app zelf, als deze op een smartphone of tablet geïnstalleerd hebt. Een voordeel van Hinge is het feit dat het aanmeldproces heel eenvoudig en snel verloopt. Zo hoef je nooit lang te wachten voordat je van start kunt gaan. Het is zelfs mogelijk om je met je account op Facebook aan te melden.

Nu je een account hebt aangemaakt kun je op zoek gaan naar leuke singles bij jou in de buurt. Het voordeel van deze datingapp is het feit dat je enkel kunt zoeken naar vrienden op Facebook of naar vrienden van vrienden. Dit betekent dat je altijd mensen treft die bij jou uit de buurt komen, of in je vriendenkring zitten. Enerzijds kan dit een voordeel zijn, anderzijds verkleint het de kans op een leuke match.

Verschillende alternatieven voor Hinge

Datingapp Hinge is niet de enige datingapp voor smartphonegebruikers. Denk bijvoorbeeld aan Tinder! Het fijne aan Tinder is niet alleen dat deze datingapp Nederlandstalig is, ook is de kans op een leuke match hier groter. Je vindt namelijk niet alleen mensen uit je eigen vriendenkring en vrienden van vrienden, maar ook anderen uit je omgeving. Dit vergroot de kans op een succesvolle match. Daarbij is het op Tinder mogelijk om specifiek te zoeken binnen een bepaalde straal en leeftijdscategorie.

Ook het feit dat je bij een redelijk beperkte vriendenkring op Facebook bijna geen matches kunt vinden maakt Hinge een minder geschikte datingapp voor veel mensen. Het aantal vrienden van vrienden is nu immers afhankelijk van slechts een paar eigen vrienden op Facebook

Voor- en nadelen van datingapp Hinge

Als datingapp is Hinge niet direct een app die wordt aangeraden voor singles uit Nederland. Hoewel het concept van deze datingapp uniek is, biedt het verschillende nadelen. Het voornaamste nadeel is dat de kans op een leuke match vrij beperkt is. Dit geldt, zoals reeds beschreven werd, in het bijzonder voor mensen met een kleine vriendenkring op Facebook. Ook het internationale karakter van deze datingapp zal door veel gebruikers als een nadeel worden gezien.

 

6 Total Score

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply