Met datingapp Down kun je leuke singles bij jou in de buurt leren kennen. Wanneer we aan apps denken voor online dating, denken we voornamelijk aan Tinder. Deze app heeft in de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen onder voornamelijk jongeren. Tinder is echter niet de enige app die het mogelijk maakt om de te daten met leuke single mannen en vrouwen. Datingapp Down heeft een opvallende naam, die niet door iedereen gepast wordt gevonden. Met deze app is het mogelijk om single mannen en vrouwen bij jou in de buurt te vinden. De werking van deze app heeft veel weg van de werking van Tinder.

Hoe werkt datingapp Down?

Om gebruik te kunnen maken van deze app zal je eerst een account aan moeten maken, wat tegenwoordig heel eenvoudig is. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je direct beginnen met het zoeken naar leuke matches. Dit doe je door foto’s naar links of rechts te swipen, afhankelijk van of je iemand wel of juist niet leuk vindt. Op het moment dat jullie een match hebben, krijgen jullie de mogelijkheid om elkaar berichten te sturen.

Je hebt een match met een ander lid op het moment dat jullie allebei hebben aangegeven elkaar leuk te vinden. Het is dus niet zonder meer mogelijk om andere leden binnen deze app berichten te sturen. Enerzijds wordt online stalking op deze manier voorkomen, anderzijds beoordeel je mensen op hun uiterlijk en in veel mindere mate op hun innerlijk.

Anoniem op zoek gaan naar matches

Een van de voordelen die deze app je biedt, is de mogelijkheid om anoniem naar andere leden te zoeken. Hoewel je er verstandig aan doet om een foto aan je profiel toe te voegen, kun je onder een nickname op zoek gaan naar matches. Dit betekent dat voor andere gebruikers van de Down app niet direct duidelijk zal zijn wat je naam is. De kans dat andere leden je profiel op sociale netwerken als Facebook of Instagram opzoeken is zodoende erg klein. Bij Tinder is het momenteel nog niet mogelijk om anoniem te chatten met andere leden, omdat je hierbij altijd de voornaam van andere leden kunt zien.

Het is sterk af te raden om persoonlijke gegevens met de leden van een datingsite te delen. Deel bijvoorbeeld nooit een telefoonnummer of adres, omdat de kans bestaat dat andere leden je hier komen stalken. Dit kan vervelende situaties opleveren als je het contact met iemand verbreekt. Pas wanneer je iemand volledig vertrouwt zou je een telefoonnummer uit kunnen wisselen.

Breed publiek voor datingapp Down

Binnen het netwerk van datingapp Down vind je een sterk uiteenlopend publiek. Je vindt hier singles die op zoek zijn naar een vaste relatie, maar ook mensen die enkel een seksdate met je willen afspreken. Het is sterk aan te raden om bij jullie match aan te geven wat je verwachtingen van het contact zijn. Zo voorkom je teleurstellingen! Als je zelf op zoek bent naar een seksdate, benader singles dan nooit te direct. Het kan erg opdringerig overkomen, als je direct aangeeft op zoek te zijn naar seks. Zeker single vrouwen zullen hier in veel gevallen geen interesse in hebben.

Door het contact rustig op te bouwen is de kans op een succesvolle seksdate aanzienlijk groter.

Voor- en nadelen van datingapp Down

Het gebruik van datingapp Down is vooral interessant wanneer je snel op zoek bent naar leuke singles. Ook het feit dat je elkaar leuk moet vinden om contact te kunnen leggen is een voordeel. Zo kun je anoniem blijven voor veel leden, waar je liever geen contact mee hebt! Houd er echter rekening mee dat de website een groot aantal internationale leden heeft, wat als een nadeel kan worden beschouwd.

 

6 Total Score

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply