De zaadlozing

Als de man klaarkomt, gaat dit doorgaans gepaard met een zaadlozing. Op deze pagina lees je wat een zaadlozing precies is en krijg je bovendien wat meer informatie over dit fenomeen. Zo lees je hoe de zaadlozing eruit kan zien, maar ook hoe het kan komen dat je te vroeg of te laat klaarkomt tijdens de seks.

Wat is een zaadlozing?

Als een man een orgasme heeft, komt er sperma uit de penis. Dit wordt een zaadlozing genoemd. Bevredig je de man met je hand, dan kan er sperma op je hand of op het bed komen. Bevredig je de man met je mond en trek je de penis niet op tijd terug, dan komt het sperma in je mond. Bij vaginale seks komt de sperma in de condoom of in de vagina.

De zaadlozing: bij iedereen anders

Er is niet één soort zaadlozing: de zaadlozing is bij iedereen anders. Er wordt vaak gesproken over ‘spuiten’, maar bij de meeste mannen komt de sperma meer druppelend uit de penis. Wel komt de sperma altijd in schokjes, zowel bij het spuiten als bij het druppelen. Bij de eerste schok komt veel sperma vrij, bij de schokjes daarna steeds iets minder.

Overigens kan een man ook een orgasme krijgen zonder zaadlozing. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de man al meerdere zaadlozingen heeft gehad en toch nog een keer klaarkomt. Er komt geen sperma meer vrij door de eerdere zaadlozingen, maar er is wel sprake van een orgasme.

Te vroeg klaarkomen

Sommige mannen komen te vroeg klaar. Ze zijn pas net begonnen met de seks, maar voelen al een orgasme opkomen. Er zijn diverse middeltjes die je kunt gebruiken om te voorkomen dat je te vroeg klaarkomt. Ook kun je even pauze nemen als je voelt dat je bijna klaarkomt. Als je even pauze neemt, kun je er daarna wat langer tegenaan.

Niet kunnen klaarkomen

Sommige mannen komen helemaal niet klaar of vinden het erg moeilijk om klaar te komen. Hier kunnen diverse oorzaken voor zijn. Kun je een keertje niet klaarkomen, dan is dit niet erg. Heb je hier echter vaker last van? Dan is het wellicht verstandig om dit probleem verder te onderzoeken. Wellicht is er iets aan te doen, zodat je toch klaar kunt komen tijdens de seks.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply