Wat zijn de kosten van sekswebsites?

Ben je op zoek naar een sekspartner voor een seksdate, of wil je voor langere tijd een maatje vinden om regelmatig mee af te kunnen spreken? Datingsites zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het populairste middel om een partner te vinden. Zowel voor single mannen en vrouwen die op zoek zijn naar de liefde van hun leven, als voor mannen en vrouwen die een seksdate willen organiseren. Veel van deze datingsites brengen kosten in rekening voor het gebruik van bepaalde functies binnen het datingnetwerk. Het is belangrijk om je hier vooraf bewust van te zijn.

Waar moet ik betalen voor functies?

Het lijkt misschien minder interessant om een seksdatingsite te gebruiken als er kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik van bepaalde functies van de datingsite. Toch is het tegendeel in dit geval waar! Door de kosten in rekening te brengen voor bijvoorbeeld een chatfunctie of de mogelijkheid om andermans foto’s te bekijken, neemt het aantal nepprofielen op datingsites af. Nepprofielen zullen immers zoveel mogelijk kiezen voor datingsites waarop zij geen kosten hoeven te betalen voor het versturen van berichten.

Als je op zoek bent naar een partner voor seks of een relatie, wil je in geen geval in contact komen met nepprofielen. Nepprofielen hebben enkel kwaad in de zin en willen je op verschillende manieren geld afhandig maken.

Maak een gratis account aan op datingsites

Seksdatingsites bieden over het algemeen de mogelijkheid om geheel gratis een nieuw account aan te maken. Met dit account kun je vaak al profielen van andere leden bekijken, berichten ontvangen, deelnemen aan een algemene chat, enzovoorts. Om ook privéberichten te kunnen versturen, of individueel te kunnen chatten, zal je over moet stappen op een betaald lidmaatschap. Hoewel een gratis account je dus een goed beeld kan geven van de datingsite in het algemeen, kun je hier vaak nog geen geschikte (seks)partner mee vinden.

Betaalde functie binnen een datingnetwerk

Het verschilt sterk per datingsite voor welke functies er betaald moet worden. Over het algemeen gaat het hierbij om functies voor het versturen van privéberichten naar andere leden, de functie om te kunnen chatten met andere leden van de datingsite, de functie om meer foto’s en video’s van andere leden te kunnen bekijken, enzovoorts. Met dergelijke functies krijg je vaak een veel beter beeld van wie iemand is en wat hij of zij te bieden heeft. Dit is essentieel om te bepalen of iemand goed bij je past! Daarbij is het erg moeilijk om met leden in contact te komen als je geen privéberichten kunt versturen naar andere leden.

Doordat je wel berichten kunt ontvangen op veel seksdatingsites hoef je er niet bang voor te zijn dat je berichten misloopt als je nog geen betaald lidmaatschap hebt afgenomen.

Mogelijkheden om betaalde functies te gebruiken

Niet iedere datingsite brengt dezelfde kosten in rekening voor het gebruik van bepaalde functies. Dit komt mede door het feit dat de ene datingsite met credits werkt, terwijl andere datingsites een abonnement aanbieden aan leden. Het voordeel aan de credits is dat je zelf kunt bepalen voor welke functies je wilt betalen en welke functies je niet gebruikt. Vaak ben je een of twee credits kwijt per privébericht, waardoor de kosten voor het gebruik van deze functie flink op kunnen lopen naarmate je de website langer gebruikt. Het is natuurlijk mogelijk om na een paar privéberichten gebruikersnamen voor Skype of andere communicatieprogramma’s te delen. Het is af te raden om direct je telefoonnummer aan een ander lid te geven, omdat je elkaar vaak nog helemaal niet goed kent na een paar berichten te hebben uitgewisseld.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply