Verliefd of niet? Test jezelf!

Je hebt iemand ontmoet die je wel erg leuk vindt. Je merkt dat je gevoelens hebt voor hem of haar, maar of dit nu echte verliefdheid is? De beste manier om te achterhalen of je wel of niet verliefd bent, is door eens kritisch naar jezelf te kijken. Herken jij jezelf in de kenmerken van een echte verliefdheid? Dan is de kans groot dat je inderdaad verliefd bent. Welke kenmerken verliefdheid heeft, lees je op deze pagina.

Je denkt continu aan hem of haar

Als je verliefd bent, denk je continu aan de persoon waar je gevoelens voor hebt. Als je op de fiets zit, als je in bed ligt, als je onder de douche staat, als je met vrienden of vriendinnen bent… Je bent in gedachten continu bij die ene leuke jongen of dat knappe meisje. Denk je bijna nergens anders meer aan, dan is de kans groot dat je verliefd bent.

Je vindt alles leuk aan hem of haar

Je kent het gezegde ‘liefde maakt blind’ vast wel. Als je verliefd op iemand bent, vind je werkelijk alles leuk aan hem of haar. Negatieve eigenschappen zie je niet, zwakke punten ook zeker niet. Kun je eigenlijk niks negatiefs over iemand bedenken, dan is de kans groot dat je verliefd bent op deze persoon.

Je voelt je snel jaloers

Als die leuke jongen of dat knappe meisje met iemand anders praat, voel je je meteen jaloers. Zie je hem of haar lopen met een ander, dan voel je een steek van jaloezie en kun je zelfs fysiek ziek worden. Hier kun je niets aan doen, want dit heeft simpelweg met jouw gevoelens van verliefdheid te maken.

Je kunt niet goed slapen

Mensen die verliefd zijn, kunnen vaak niet goed slapen. Ze denken continu aan die ene jongen of dat ene meisje en kunnen daarom de slaap niet vatten. Slaap je wel, dan is de kans groot dat je over hem of haar droomt. Een echt teken van verliefdheid!

Je hebt geen eetlust

Tot slot heb je vaak geen eetlust als je verliefd bent. Je wil wel eten, maar je hebt gewoon geen honger. Je kunt je zelfs misselijk voelen als je verliefd bent, simpelweg omdat je gevoelens zo ontzettend sterk zijn. Je hoeft niet verliefd te zijn als je geen eetlust hebt en je misselijk voelt, maar in combinatie met bovenstaande kenmerken gaat het hoogstwaarschijnlijk wel om een verminderde eetlust door verliefdheid.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply