Verkering of niet? Spreek het eens uit

Vroeger ging het er allemaal vrij officieel aan toe in de liefde. Als de man een vrouw leuk vond en eventueel al een tijdje met haar gedate had, kreeg ze de vraag “wil je verkering met me?”. Zei de vrouw ja, dan was de relatie officieel en dus exclusief. Bij sommige mensen gebeurt dit nog altijd op dezelfde manier, maar de meeste mannen spreken dé vraag vandaag de dag helemaal niet meer uit. Dit is natuurlijk prima, maar het kan ook voor onzekerheid zorgen. Want heb je wel verkering als het niet officieel is vastgelegd? Je leest er meer over in dit artikel.

Een vaste relatie: ook zonder dé vraag

Natuurlijk kun je ook verkering met elkaar hebben als dé vraag nooit gesteld is. Zijn jullie altijd samen, gaan jullie samen naar familiebijeenkomsten en word je overal als zijn of haar vriend(in) voorgesteld, dan mag je er wel vanuit gaan dat jullie relatie officieel en exclusief is. Dé vraag is misschien nooit gesteld, maar dit gebeurt tegenwoordig wel vaker. Wees dus zeker niet onzeker als je niet officieel verkering hebt gekregen met de verkering-vraag, want je bent zeker niet de enige.

Twijfels? Praat erover!

Als je overal wordt voorgesteld als zijn of haar vriend(in) en jullie alles samen doen, is het wel duidelijk dat jullie een relatie hebben. Gebeurt dit echter niet, dan kan het wat onduidelijk zijn. Heeft je ‘partner’ bijvoorbeeld nog veel contact met andere mannen of vrouwen, heb je zijn of haar familie nog nooit gezien en word je ook nog nergens voorgesteld als zijn of haar vriend(in), dan kunnen er twijfels ontstaan over de exclusiviteit van de relatie. Wil jij weten waar je aan toe bent? Blijf dan niet vissen naar hints, maar vraag hem of haar gewoon eens hoe hij of zij de relatie nu ziet. Wellicht krijg je alsnog dé vraag en als dit niet het geval is, kunnen jullie alsnog uitspreken dat de relatie officieel en exclusief is. In dit geval hoef jij nergens meer over te twijfelen, maar weet je waar je aan toe bent.

Heeft je partner een ander beeld van de relatie? Dan kun je zelf bepalen wat je hiermee doet. Wil je partner bijvoorbeeld casual blijven daten en eigenlijk helemaal niet een exclusief stel worden, terwijl jij dit wel wil? Dan kun je jezelf afvragen wat je met de relatie wil doen. Het is in ieder geval fijn om te weten hoe jouw partner over jullie relatie denkt, zeker als je hier veel twijfels over hebt.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply