Transgender dating: daten als of met een transgender

Veel transgenders vinden het moeilijk een leuke partner te vinden. Dit komt enerzijds omdat veel mensen (voor)oordelen hebben over transgenders. Anderzijds krijgen transgenders veel aandacht, maar gaat het vaak om oppervlakkige aandacht. Er zijn zeker mannen die transgenders sexy vinden, maar slechts een klein deel van deze mannen zou ook echt met een transgender willen daten.

Toch is het zeker niet onmogelijk een leuke partner te vinden als je transgender bent. Sterker nog, door de opkomst van online dating wordt het alsmaar gemakkelijker om een date te vinden als transgender. Meer over (online) transgender dating, lees je op deze pagina.     

Wat is een transgender?

Voor we je meer vertellen over transgender dating, is het wellicht handig om te weten wat een transgender precies. Ben je zelf transgender, dan weet je dit natuurlijk wel. Ben je nog nooit in contact gekomen met een transgender, dan is dit misschien minder duidelijk.

Een transgender wordt ook wel een transseksueel of een shemale genoemd. Dit is een persoon die zich niet thuis voelt in het eigen lichaam en de geslachtskenmerken die bij dit lichaam horen. Een transgender is bijvoorbeeld als man geboren, maar zou liever een vrouw willen zijn. Als de man besluit zich als vrouw te gaan verkleden en/of operaties te ondergaan om inderdaad vrouw te worden, spreekt men van een transgender.

Online daten als of met een transgender

Sommige transgenders vinden het gemakkelijker online nieuwe contacten op te doen. Niet alleen omdat er online veel mensen te vinden zijn die van transgenders houden, maar ook omdat je online helemaal jezelf kunt zijn. Bij ‘real life’ gesprekken kun je als transgender nog wel eens een bepaalde drempel ervaren, maar online hoef je je hier geen zorgen om te maken. Op het internet kun je jezelf zijn en vrijuit praten, zonder je onzeker te moeten voelen.

In feite kun je je op iedere datingsite inschrijven als je transgender bent. Wel zijn sommige datingsites meer geschikt voor transgender dating dan andere datingsites. Hieronder beschrijven we twee datingsites die uitermate geschikt zijn voor transgender dating. Schrijf je je in bij een van deze websites, dan weet je zeker dat je in contact komt met leuke singles die jou als transgender voor honderd procent accepteren.

Pepper

Op Pepper vind je single mannen en vrouwen van alle leeftijden. Iedereen is anders, maar de leden van Pepper hebben wel één ding met elkaar gemeen. Zo zijn vrijwel alle gebruikers van deze datingsite ‘openminded’. Dit maakt Pepper het ideale online dating platform voor transgender dating.

Ook goed om te weten: op deze datingsite presenteer je jezelf met een fotocollage. Vind je het prettig om te laten zien wie je bent door foto’s van jezelf te tonen, dan is deze datingsite zeker iets voor jou.

Parship

Parship is een van de populairste datingsites van Nederland. Dit is dan ook direct het grootste voordeel van dit online dating platform, want door het grote aantal leden heb je meer kans dat je op deze website leuke contacten opdoet. Voorheen was Parship alleen geschikt voor hogeropgeleide singles. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Ook als je geen HBO of WO hebt gedaan, kun je je inschrijven op deze website. Houd er wel rekening mee dat veel gebruikers van Parship wel een hogere opleiding hebben gevolgd.

Op Parship zijn voornamelijk serieuze singles actief. Zoek je een leuke partner voor een serieuze relatie? Dan is deze datingsite zeker iets voor jou.

Transgender dating in ‘real life’

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om buiten het internet om op zoek te gaan naar een leuke date of de perfecte partner voor een serieuze relatie. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een café een club of een bar. En wil je graag in contact komen met mensen die transgenders écht accepteren? Ga dan eens naar een evenement van het COC. Dit is de belangenorganisatie voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Nederland. Alle mensen die naar de evenementen van het COC komen, zijn op en top openminded. Dit is dan ook de perfecte plek om leuke dates te scoren als transgender of mogelijk jouw ideale partner te vinden.

1 Comment
  1. Reply
    azam april 2, 2018 at 1:28 am

    giel beelen heeft probleem dat zich te leuke vindt

Leave a reply