Tips: hoe zoek je contact met je ex?

contact-exNa het verbreken van een relatie kunnen de eerste dagen, weken en in sommige gevallen zelfs maanden behoorlijk lastig zijn. Dit geldt zeker als je er op het moment van het verbreken van de relatie nog niet helemaal klaar voor was om zonder elkaar verder te leven. Bij het verbreken van een relatie valt het contact vaak immers volledig weg. Ook kun je spijt krijgen van het beëindigen van een relatie, terwijl je hier een week geleden wellicht nog zo zeker achterstond. Wanneer je de behoefte hebt om toch weer contact te zoeken met je ex zijn er een aantal punten die je juist wel en die je beter niet kunt doen.

Contact zoeken met je ex: do’s!

Zorg ervoor dat je vooraf een aantal goede redenen voor jezelf bedacht hebt om weer contact op te nemen met je ex. Wanneer je dit niet zou doen, zou je poging om weer met hem of haar in contact te komen enigszins wanhopig over kunnen komen. Door deze redenen in je achterhoofd te houden kom je overtuigend over.

Een goede reden kan bijvoorbeeld zijn dat je nog spullen bij je ex hebt liggen, die je maar al te graag terug wilt hebben. Denk hierbij aan een t-shirt of trui, een leuk spel wat jullie geregeld speelden, dvd’s of soortgelijke voorwerpen. Ook krijg je misschien nog geld van je ex terug? Een goede manier om in dit geval contact met je ex op te nemen, is het versturen van een sms of bericht via Whatsapp, Facebook Messenger, etc. Je ex heeft in dit geval alle tijd om over een reactie na te denken, waardoor je niet opdringerig overkomt.

Naast de reden dat je wellicht nog iets te goed hebt van je ex, kan ook het informeren naar zijn of haar familie een goede reden zijn om contact te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een familielid die ernstig ziek is. Door te informeren toon je interesse, zonder dat je jezelf opdringt.

Zat van je ex?

Ga op zoek naar een nieuwe date op Pepper. Ontmoet vrijgezele mannen en vrouwen die openstaan voor een relatie, vriendschap of iets meer spannends.

Contact zoeken met je ex: don’ts!

Er zijn ook een aantal minder goede momenten te bedenken om contact op te nemen met je ex-partner. Denk bijvoorbeeld aan de avonden in de kroeg, waarbij de drank rijkelijk vloeit. Vaak bedenk je op dit soort momenten hoe leuk het was om samen in bed te liggen, samen met de hond te wandelen of samen te winkelen. Probeer je in dit geval echter te weerhouden van het sturen van berichtjes naar je ex. Vaak komen berichten heel opdringerig over als je al een aantal glazen drank gedronken hebt. Dit werkt tegen je!

Bedenk je daarbij dat jullie niet voor niets uit elkaar gegaan zijn. Zolang je ex-partner geen teken geeft dat hij of zij jou ook mist, is er geen reden om aan te nemen dat jullie opnieuw samen zullen komen. Probeer deze gevoelens dan ook zo goed mogelijk los te laten.

Tip: vertel je vrienden dat je met je gevoelens voor je ex-partner zit. Zij kunnen je tijdens een avondje stappen in de gaten houden en tijdig waarschuwen als je met je ex begint te communiceren via sms’jes, Whatsapp of bijvoorbeeld Facebook Messenger. Het is het absoluut niet waar om de volgende dag wakker te worden met een kater, om je vervolgens te bedenken dat je je ex hebt lastiggevallen. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply