Tinder gebruiken zonder Facebook

Als je Tinder wil gebruiken, moet je een koppeling maken met jouw Facebookaccount. Veel mensen vinden dit prima, voor andere mensen is dit minder handig. Zij hebben bijvoorbeeld geen Facebook of willen hun Facebookaccount om privacyredenen niet aan hun Tinderaccount koppelen. Van deze mensen krijgen wij vaak de vraag of je Tinder ook zonder Facebook kunt gebruiken. Het antwoord op deze vraag, lees je in dit artikel.

Tinder zonder Facebook?

Helaas is het niet mogelijk Tinder zonder Facebook te gebruiken. Maak je geen koppeling met jouw Facebookaccount, dan kun je geen account op Tinder aanmaken. Heb je geen Facebook en wil je Tinder gebruiken? Dan kun je helaas niet anders dan toch een account aanmaken op Facebook. Pas als je een Facebookaccount hebt aangemaakt, kun je gebruik maken van de dating app Tinder.

Overigens is dit niet voor niets. Tinder verplicht de koppeling met Facebook om te voorkomen dat er fake profielen aangemaakt worden in de app. Natuurlijk gebeurt dit nog steeds, maar door verplichte koppeling met Facebook zijn er wel minder fake accounts. Het is vervelend dat je speciaal voor Tinder een account moet aanmaken op Facebook, maar dit is in ieder geval niet voor niets.

Een tweede account aanmaken op Facebook

Heb je wel Facebook, maar wil je jouw Facebookaccount niet koppelen aan je Tinderaccount? Dan kun je er ook voor kiezen een tweede account aan te maken op Facebook, speciaal voor Tinder. Op dit account gebruik je wel je echte naam en je echte foto’s, maar zet je bijvoorbeeld niet je telefoonnummer. Verder zet je alleen informatie op het account die je wil delen met Tinder. Maak je vervolgens de koppeling met Tinder, dan hoef je je geen zorgen te maken dat jouw persoonlijke gegevens zomaar voor iedereen zichtbaar zijn.

Het alternatief: Badoo

Wil je écht geen koppeling maken met Facebook op Tinder? Dan ben je helaas aangewezen op een ander online dating platform, aangezien het niet mogelijk is Tinder zonder Facebook koppeling te gebruiken.

Een goed alternatief voor Tinder, is Badoo. Dit is een internationaal dating platform, maar er zijn ook veel Nederlandse singles actief op Badoo. En omdat je geen Facebook koppeling hoeft te maken op Badoo, kun je dit online dating platform ook gebruiken als je geen Facebook hebt of als je jouw Facebookaccount niet wil koppelen met je online dating account.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply