Tinder: wat is het en hoe werkt het precies?

Tinder is de naam van een applicatie die je kunt gebruiken om leuke mannen en/of vrouwen te leren kennen. Je zet de app op je telefoon, je maakt een profiel aan en je kunt direct leuke mensen leren kennen. Nu heb je de keuze om alleen wat te chatten met de mensen die je ontmoet of er echt mee af te spreken. Sommige mensen gebruiken Tinder meer voor de lol, maar er zijn ook mensen die de app serieus gebruiken om een leuke partner voor een langdurige relatie te vinden.

Hoe werkt Tinder?

Voor je Tinder kunt gebruiken, moet je de app installeren. Heb je dit gedaan, dan maak je een profiel aan in de app. Pas als je een profiel hebt, kun je zien welke Tinder gebruikers op dit moment bij jou in de buurt zijn. Je ziet niet alleen de foto van een gebruiker, maar ook het korte profiel van de gebruiker in kwestie. Op basis van de foto en het profiel van de Tinder gebruiker, bepaal je of deze man of vrouw wel of niet bij jou past.

Je geeft aan dat je iemand leuk vindt door deze persoon naar rechts te ‘swipen’. Vind je iemand niet zo leuk, dan ‘swipe’ je deze persoon naar links. Hier krijgt deze persoon geen melding van. Vind jij iemand leuk en vindt deze persoon jou ook leuk, dan krijg je hier een melding van. Nu kunnen jullie met elkaar kletsen en elkaar beter leren kennen.

Het contact buiten Tinder voortzetten

Heb je iemand ontmoet via Tinder en wil je dit contact graag uitbouwen? Dan kun je ervoor kiezen om dit buiten de app Tinder te doen, zodat het chatten wat gemakkelijker gaat. Geef je nummer en jullie kunnen WhatsAppen of plan een date in om elkaar in het echt te ontmoeten. Ontmoet elkaar wel altijd in een openbare ruimte, zodat jullie veilig kunnen daten. Pas als het goed voelt, nodig je iemand bij jou thuis uit en bouw je het contact verder uit.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply